miercuri, 16 ianuarie 2013

Paharul umilintei si al rabdarii se umple

Va prezentam, in serial, opinii si situatii in care se afla unii rezervisti militari, dupa "ingineria" orchestrata de catre fostul ministru al Apararii si actualul Vicepremier Gabriel Oprea care, ajutat de guvernul Boc, a reusit performanta de a crea haos de nedescris intr-un  sistem de pensii militare echilibrat, aflat in consens cu legislatia europeana in domeniu. Trambitand necesitatea taierii "pensiilor nesimtite" ale militarilor, dl. Oprea a reusit "performanta" de a determina, prin tot felul de operatiuni ilegale, cresterea bugetului  anual alocat pensiilor militarilor din Ministerul Apararii, cu peste 80 milioane de euro! ... Si, de parca nu ar fi fost indeajuns acest jaf in visteria tarii, au fost  nenorociti si zeci de mii de militari si politisti in rezerva. Iata cateva din povestile lor:


"Dupa ce, in mai 2012, dl. premier ne-a promis ca ne va face dreptate, eu si colegii mei adica cei peste 30 de mii rezrevisti cu pensiile diminuate am semnat si sustinut permanent USL, cu speranta ca va face DREPTATE PANA LA CAPAT. Ieri, la starea natiunii, nu a spus o vorba despre noi si, desi am participat la 14 mitinguri anti-PDL, am venit la Romexpo, la ARENA NATIONALA, am mancat covrigi la TOPOLOVENI la locale, ca observator, am stat in PIATA MILEA toata iarna pana m-a luat Salvarea intepenit de sciatica, acum daca nu primesc un raspuns CLAR, alba sau neagra, la nedreptatea care mi se face, am sa ma leg cu lanturi de sediul MAPN, pentru ca nu mai suport aceasta umilinta continua. Mai bine mor cu demnitate decat sa fiu mintit continuu. Va raportez cu sinceritate ca sunt pe deplin responsabil, sunt de formatie jurist, imi asum aceasta ultima incercare, pe cont propriu, pilej cu care imi voi arde si carnetul de partid PSD eliberat de dl. Gentea, aici la Pitesti. Astept raspuns clar, concret, nu abureli, iar daca veti veni sa ma dezlegati cu jandarmii o sa prezint presei acest mesaj, si anume ca, in prealabil v-am notificat intentia mea si m-ati IGNORAT/ Sper sa ma luati in seama de aceasta data/ SA traiti/."

79 de comentarii:

  1. In timpul Revolutiei din decembrie 89 un comandant zelos a ordonat subordonatilor sai : "Impuscati-i ca nu sunt oameni!". Asta trebuie facut si acum, dupa 23 de ani, cu alde basescu, umil bou, oprea si, daca ne minte mult, ponta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai Dreptate . Ma alatur la cele spuse de tine si as fi primul care i-ar pune la zid dupa ce mi-au luat din pensie 7250 ron la net.

      Ștergere
    2. AVETI DREPTATE.SI EU AM FOST RECALCULAT-REVIZUIT CU 7,2 MILIOANE IN MINUS. DUPA ALEGERILE DIN DECEMBRIE ALT BOC CU ALTA PALARIE!! DACA SINDICATUL NU A FACUT NIMIC PENTRU NOI CAND MAI CONTA VOTUL NOSTRU CEVA, ACUM RAMAN DECAT GULGUTE LA TV.BOC CEL MARE MINCINOS POLITICOS [INCA] CARE MINTE CA SA CASTIGE TIMP!! CAT DESPRE SINDICAT CE SA MAI ZIC! CARNETE ARSE IN FATA D-LUI DOGARU &COMPANY. SINGURA SOLUTIE SUNT ACTIUNILE INDIVIDUALE IN JUSTITIE.REZULTATE=10-15% IN REST ...UN SOBOR DE PREOTI!!!

      Ștergere
    3. Col . ( R ) Constantin TĂNASĂ21 ianuarie 2013 la 09:58

      Anonimule , acţionând de unul singur , ce îţi închipui că vei obţine ? Praful de pe tobă ! Am impresia că postarea dumitale e gulgută otrăvită pentru membrii de sindicat care dau mai puţină importanţă mesajelor disimulate .La mine ( şi sunt convins că nu sunt singurul ) , n-au avut succces . Las-o moartă !

      Ștergere
  2. Ma asociez celor doi anonimi, dar pe cand o adevarata revolutie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Credeti ca aceste postari ajuta cu ceva? M-as mira! Am fost, suntem si vom fi aceea masa care va zice ”Bine ca mi-a ramas”, ”L-as sa faca altii scandal, voi beneficia si eu” etc. Niciodata nu am fost si nu vom fi uniti! Ne tot laudam ca suntem 30000 de ”asistati sociali” care ne-au scazut veniturile, dar in mitingurile organizate nu am fost mai mult de 200 - 300. Ne meritam soarta, pentru ca am fost invatati sa adoptam ”politica strutului”.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca nu ar fi rau,ca acuma cand ne dam seama pe cine am sustinut si sprijinit in campaniile pentru alegerile locale si cele generale si la referendumul pentru demiterea iresponsabilului nostru "guvernator, sa le spunem celor cu "dreptatea pana la capat",ca nu vom accepta sub nici o forma "sa murim cu dreptatea in mana",indiferent de consecinte.Va propun totodata,ca cei care suntem membrii de partid (noi si cei din familiile noastre) sa ne predam carnetele de partid la organizatiile PSD,PNL,PC,din care facem parte (personal,sunt membru PNL cu o vechime destul de mare in partid).Totodata,sa sprijinim prin participare directa si sustinerea prin toate mijloacele posibile,a celor ce isi vor indrepta nemultumirile ,spre actualul guvern al domnului Ponta.De asemenea sa nu mai participam sub nici o forma si in nici un mod la viitoarele campanii pentru alegeri europarlamentare sau alte alegeri,referendumuri,etc .Raspunsul nostru fata de acesti mincinosi si "vorbitori de vorbe",trebuie sa fie pe masura nesimtirii ,minciuni si manipularii lor,careia i-am cazut victime datorita onestitatii,cinstei si respectului nostru pentru cuvantul dat si angajamentul luat cand am hotarat sa ii sprijinim.Sunt convins ca fiecaruia dintre noi i-a mai ramas un pic de demnitate,curaj,simt de raspundere si mandrie.Vremea vorbelor si promisiunilor a trecut.Sa trecem la fapte si sa aratam tuturor adevarata fata a "micului Titulescu",cel cu fata de copil si "zambet de asasin moral" ,precum si celorlalte doua brate ale "caracatitei USL",Crin Antonesc si Daniel Constantin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PP DD va asteapta ! cu masuri exceptionale ! senzationale ! apoi PRM... apoi PCR... apoi PLM...

      Ștergere
    2. Draga "anonimule" tu cand iti depui "carnetul" de bas-ist ? Sau tu doar iti ridici "solda" de propagandist ?

      Ștergere
    3. Pentru "nicnic nic": peroanele pe care le astepti tu sunt imbecilii si prostii prostilor,cei asemanatori tie.Ca sa iti dau raspunsul pe care il meriti,o asteptam pe mamica ta la....PLM!

      Ștergere
    4. Pentru "anonimul de la 05.01 " : "Carnet de basist" au jigodiile care au fost politruci ,turnatori sau CI-sti in armata si cei care sunt capabili sa se umileasca si sa isi vanda parintii,copiii,rudele si prietenii ,pentru avantaje mizerabile care ar injosi si un necuvantator (bou!).Cat priveste "solda de propagandist",poate o sa ai tu parte de ea si sa ti-o cheltuiesti prin spitale......Dar,atat te duce capul,asa ca imi este mila de tine,.....biata taratoare necuvantatoare.

      Ștergere
  5. Va mai spun inca o data, dupa care incep sa iau masuri severe !
    Lasati dracu gargara si mars sa va platiti cotizatiile !
    Toata ziua va plangeti ca niste babe ca v-au luat din bani ! Lasa ca aveti voi, acolo, cate 120 de lei !
    Hai, pas ale cu banii la sindicat, ca va sparg !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti un Bou Anonimule de la 11.42(sa ma scuze animalele cu acest nume...)!
      Iti pare asa de rau dupa "paguba" de 120 lei/an pe care ii dai sindicatului?
      Este mai bine sa-i lasi pe hotii care ne conduc tara sa te fure pe tine si pe toti romanii cu sume de zeci (poate mii) de ori mai mari?
      Ai creier?
      PAGUBITUL

      Ștergere
  6. Ba da, ajuta, fiindca sunt periate zi de zi, sunt monitorizate de cei care ling picioarele imputite ale puterii, unii triumfa, altii rad in hohote, altii insa se chircesc de frica, ca daca...cad victime. Desigur ca ajuta la ceva asa periate cum sunt, fiindca sinteza lor apare pe masa celor responsabili si le da emotii, le da fiori, le da de gandit, fiindca daca intr-o zi se intampla ceea ce se scrie aici, din ura care se revarsa siroaie din trupurile celor pagubiti, umiliti si furati. Ce credeti ca-i revine unui adevarat luptator de-o cariera intreaga, atunci cand devine prizonierul unui sistem care l-a batjocorit, ori sa pactizezi cu agresorul ori sa lupti pe viata si pe moarte cu el. Eu unul nu voi pactiza niciodata, asa ca trageti concluzia singuri. Oare cati au curajul sa fie ca mine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonimul asta de la 11:42 are grave probleme cu capul, ori este scapat de la Socola, ori nu si-a luat tratamentul la timp. L-am mai intalnit si pe alte bloguri cu aceasi apucatura, cred ca are debilitate mintala, o tine langa pe a lui cu cotizatia, in bascalie. Ai sictir si lasa-ne in pace.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bai apevistilor, voi ori nu intelegeti, ori v-au sclerozat batranetile ! Mars rapid la achitarea cotizatiilor, ca nu mai are comitetul de directie cu sa-si plateasca indemnizatiile !
    Si faceti bine de pregatiti bani si pentru casele de avocatura !
    Nu glumesc ! Ca dracu va ia, nesimtitilor ! Cat sa ma mai rog de voi ?
    Hai, executarea !

    RăspundețiȘtergere
  9. Prostul moare de grija altuia, prin urmare tu nu mai ai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce n-ai inteles din ecuatie, apevistule !
      Fuga mars si umfla-i contul ! Si nu mai comenta dupa stingere !

      Ștergere
  10. UN FLEAC V-AM PROSTIT, NU V-AM CIURUIT=DEVIZA PREMIERULUI TRAIAN VICTOR PONTA.
    GUVERNUL A AMANAT ADOPTAREA OUG DE MAJORARE A VALORII PUNCTULUI DE PENSIE CU 4%(probabil ca nu a cerut acordul FMI si desigur acuma ne aburesc ca de obicei)
    miercuri, ianuarie 16, 2013
    "Cabinetul Ponta nu a mai aprobat ordonanţa deoarece ar fi contravenit prevederilor legale câtă vreme sumele nu sunt prinse într-un buget aprobat legal.
    Potrivit prim-ministrului Victor Ponta, bugetul ar putea fi adoptat cel mai devreme pe 23 ianuarie. După acea dată va exista temei legal pentru indexare. În aceste circumstanţe, pensionarii vor primi pensiile mărite în luna martie, Guvernul căutând soluţii ca în luna martie să fie acordată majorarea atât de pe luna ianuarie, cât şi pe februarie."Rtv
    UPDATE
    Un ministru a anunțat pe RTV că luni vor depune în Parlament un proiect de modificare a art. 102 din Legea 263/2010, cel care reglementează majorarea anuală a valorii punctului de pensie. Mai spunea demnitarul că indicatorii reali pentru anul precedent, funcție de care se majorează valoarea punctului de pensie, sunt cunoscuți abia prin luna septembrie. Cei actuali, vehiculați de Statistică, sunt doar estimativi. Legea 263 trebuie pusă în acord cu realitatea, zicea acel domn.
    Mi-amintesc că articolul cu indexările din Legea 19/2000, a suferit cele mai multe modificări, vreo 10, după cum se schimbau guvernările.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca tu , basist nenorocit si uscatura a armatei ( daca esti rezervist ) , nu ai pensia taiata , stai cuminte daca nu vrei sa fii solidar si camarad cu noi . Nu mai otravi acest spatiu de comunicare al celor adevarati militari rezervisti . Te roaga un col. ing. rez. , sa te retragi si sa nu mai apari aici.
    Cu privire la ce spuneti toti membrii SCMD , sunt de acord sa ne organizam mai bine , pentru o lupta sindicala sau altceva.
    Cu respect ,
    col. ing. rez. B.C. ,Prahova.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca nu s-a dorit si nu se doreste recuperarea pensiilor taiate....altfel, s-ar fi iesit in strada de anul trecut, si nu s-ar fi ajuns sa fie scos aliniatul cu revenirea pensiilor la cuantumul din 2010, de catre Ponta!!!!!Nici atunci nu a fost vreo reactie, nimic!!!!!Vinovati sunt si cei care ii luau apararea lui Dobritoiu crezand cu multa naivitate in promisiunile lui mincinoase!!!!Acum, se va inventa altceva, ca de vina este FMI, ca mergem la CEDO!!Sa fim seriosi si mai putin creduli!!!Pana nu se va iesi la miting serios,nu se va castiga nimic!!!Mariana Campeanu, a iesit si a spus trei cuvinte fara nici un angajament spunand ca iar a vorbit cu premierul si cauta solutii....unde le cauta de nu le mai gasesc????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pas ale la filiale sa va platiti taxele pentru CEDO !
      Hai, repejor, ca numai Galca si Vasiliu va rezolva situatia ! Mai pe la pasti ! Al prostilor !
      Si lasati comentatul in formatie, apevistilor !

      Ștergere
  13. „VICTOR PONTA nu va dezamagi niciodata POPORUL ROMAN !”
    joi, 3 mai 2012

    Preşedintele Filialei 1 SCMD Braşov
    Preşedintele Asociaţiei ”Alianţa Pentru Respectarea Democraţiei – Octavian Paler”
    Gl.mr.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu

    Ati inteles ? Aveti rabdare ca se rezolva si situatia noastra. Traiasca SCMD, Moarte FMI !

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnilor, oare nu ar fi mai bine sa ne scuturam de tot ce este politic (PSD,PNL,PDL, PC,....etc. si sa revenim la activitatea noastra de baza ,cea de MILITAR (activi ,in rezerva in retragere ,)si sa luptam din aceasta pozitie? Sindicatule, de ce te-ai poletizat? Col. r. C.T.D.

    RăspundețiȘtergere
  15. sunt ofiter superior in rezerva v.m.-ist adevarat nu vopsit iesit la pensie din cauza de desfiintare unitate si scazut functia sub nivelul gradului .boc ,basescu si mafiotul de purtator de grade ilegal oprea mi-au furat din pensia dobandita legal ,dupa legi din 1977,700lei .nu am speranta sa mai primesc vreodata pensia avuta anterior ,dar ma rog la dumnezeu ca toti acesti tradatori de tara si hoti la drumul mare sa nu aiba nici macar onoarea de muri ca ceausescu .asa sa le ajute dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  16. PREMIERUL BASIST TRAIAN VICTOR PONTA , NE PROSTESTE CA PE NAIVI.
    Si iacata cum cele spuse de Mr.Ponta sint dezmintite/negate de legi aflate "in deplinatatea puterilor lor" :
    Legea Nr.283 din 14.12.2011
    Articolul 16 Termenul prevăzut la art. 193 alin. (2), referitor la prevederile art. 102 alin. (2)-(4), art. 169 alin. (6) şi art. 170, din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2013.
    (://www.legex.ro/Legea-283-2011-117066.aspx)
    Deci "nimenea nu poate stabili de-a'm'pulea" valori ale punctului de pensie atita timp cit art.102/L.263/2010 "si-a reintrat , pe deplin in drepturi"....

    RăspundețiȘtergere
  17. Iar legea asta , 283 din 2011 este "cu dichis tare" ...
    O multime de "frine" puse de boccii in domeniul salarizarii si a multor alte drepturi ... isi inceteaza actiunea la 31.12.2012 ...
    Cred ca baietii (noul guvern) nu stia de existenta acestei legi ... iar atunci cind au aflat de ea si-au pus miinile in cap .
    Probabil ca vor emite o alta lege care sa o "resusciteze" pe aceasta L.283/2011 ... ca altfel li se duce dracului tot planul lor cu bugetul pe 2013 ...

    RăspundețiȘtergere
  18. Din preambul se intelege clar vechea zicala ,, tracica" si anume ,,sa moara si capra vecinului".
    Asa,, spirit de corp " mai rar intilnesti .
    L. Salajan

    RăspundețiȘtergere
  19. miercuri, 16 ianuarie 2013
    COMUNICAT

    COMUNICAT

    Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova, îşi exprimă nemulţumirea şi îngrijorarea faţă de incapacitatea Biroului Operativ Central al SCMD, de a dialoga direct, constant şi eficient cu Guvernul României şi Ministerele de resort, pentru soluţionarea grabnică a problemelor legate de emiterea Ordonanţei de Urgenţă pentru revenirea la valoarea iniţială a pensiilor diminuate, dar şi a celorlalte probleme referitoare la Legea pensiilor militare de stat, fapt pentru care solicită convocarea de urgenţă a Comitetului Director cu următorul mandat:

    (....................)

    Dacă nu ne vom face curăţenie în ograda proprie şi nu ne vom folosi resursele interne de inteligenţă, competenţă, creativitate vom fi condamnaţi pe vecie la ceea ce numim „OPOZIŢIA CONSTRUCTIVĂ” sau mai nou „FORŢA A TREIA” un vis al unor irecuperabili visători.
    La lupta dragi camarazi, dar de această dată cu „creioanele bine ascuţite” şi mai ales cu „lecţia bine învăţată”… Succesul depinde numai de noi.


    Biroul Operativ al Filialei 1 Craiova

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BO de la Craiova doreste cumva sa ne punem baionetele, inainte de trecerea la ofensiva pentru uciderea canaliilor care submineaza USL-ul?!...
      Desigur, conducerea SCMD ar fi mult mai buna si eficienta daca ar avea in frunte un mare comandant OLTEAN. Ca oltenii, dupa cum se stie, SUNT CEI MAI MARI COMANDANTI si, in plus, nu sufera sa fie comandati de altii!...
      Mos Teaca, trezeste-te! Ai trecut in rezerva si nici dracu nu te mai baga in seama!
      Forta a treia este un proiect valoros si inteligent. Ar trebui sprijinit de toti romanii si, mai ales de membrii SCMD. In felul asta s-ar mai putea drege onoarea rezervistilor, asimilati acum de romani cu cei care "lupta" numai pentru pensia lor grasa!

      Ștergere
    2. Forta a treia este un mare ZERO, o vorba goala, o gogoasa marca Dogaru. In afara de dopi presedinti de asociatii ale revolutionarilor, cei mai multi din cei ce au iesit pe strazi sa adune tuburi de cartuse in 89 si cu ele in buzunar au dovedit ca au participat la reolutie, nu are. Forta lui Dogaru nu mai sta nici macar in gura lui, deja i se cunosc toate replicile. Iar visul lui se inneaca intotdeauna in pahare. Daca el vrea sa fie beat mereu, e treaba lui, dar noi trebuie sa ne trezim.

      Ștergere
  20. Ma incearca un fel de lehamite cind vad ca reprezentanti ai sindicatului ,recte Pricina a intrat in jocul politic aparind la diverse posturi tv. discutind orice in afara de ce ne doare pe noi .Am ascultat cu atentie fiecare aparitie la emisiuni si de fiecare data au ocolit subiectul cu care banuiesc ca s-au dus acolo. Noi nu avem nevoie de vedete tv care sa intre in jocul lor politic ,sa faca circ la televizor daca ne reprezinta sa ne reprezinte cu cinste si sa lupte pentru drepturile care ne-au fost luate abuziv.Trebuie sa iesim iar in strada sa ne promita cineva ceva ,nimic ilegal drepturi care ne-au fost luate dar vad ca de la un timp exista aceasta asteptare sa nu zic pasivitate in rindul conducerii sindicatului.Ati facut pact cu diavolul sa stiim si noi sa nu mai tragem speranta degeama si sa ne resemnam sa cistigam dreptatea in justitie daca si acolo vom avea vre-o sansa .In speranta ca nu doriti sa fiti vedete prin aparitia la tv nu uitati de ce v-am ales si de ce mergeti acolo sa ne reprezentati nu sa intrati in jocul politic care pe noi membrii de sindicat nu ne intereseaza. Cu multumiri deocamdata anonim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu era Pricina, prin care SCMD s-a facut cunoscut in opinia publica, acum erai unul care putea sa latre ani in sir la luna, ca nimeni nu-l baga in seama!
      Multumeste-i lui Pricina, multumeste-i lui Dogaru pentru ca, prin ei, vocea dumitale se mai face auzita din cand in cand opiniei publice.

      Ștergere
    2. Daca nu erau Dogaru si Pricina, lumea nu se mai intreba " dar cine mai sunt si astia? Astia reprezinta armata? " Tot ce au prezentat la tv cei doi a fost propaganda, gargara si sabloane.

      Ștergere
  21. Ma bucur enorm de ceea ce vad si citesc si as dori ca si alte birouri operative din tara sa avanseze astfel de comunicate. Va adresez cinste si onoare si ma raliez intru totul celor prezentate. Avem de consolidat cu toti o mare actiune de amploare pe 01 Mai, daca lucrurile nu-si gasesc rezolvarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce tot propuneti luna Mai?poate 24 ianuarie ai vrut sa spui!!!

      Ștergere
  22. Noi ne certam ne jignim si guvernul ne-o trage...Am uitat ca suntem romani...

    RăspundețiȘtergere
  23. 1. Cine este invitat la emisiunile tv vorbeste pe subiectul in dezbatere, nu aiurea. Probabil ati fost militar, stiti ceva-ceva despre ce inseamna sa vorbesti neintrebat... Este programul postului tv, nu a politicii, chiar daca postul respectiv are o oarecare orientare politica. Este regula: nu de fiecare data invitatia este facuta pentru a-ti spune tu "poezioara".
    2. Ne credem atat de importanti incat batem din picior precum copiii sa ni se faca pe plac?
    3. Oare ce reprezinta plangerile fara ragaz cu privire la problemele noastre, atat timp cat atrag pe site atatea muste colorate? Concluzie: abordati o problematica adecvata, care sa functioneze ca un spay. Mai mult, nu mai bagati mustele in seama, bagati-le unde le este locul...

    RăspundețiȘtergere
  24. 4. Cei care ajung la emisiuni tv nu sunt acolo fiindca i-am ales noi, ci fiindca si-au dezvoltat singuri relatii. Si, daca i-am ales, nu inseamna ca trebuie sa faca doar ceea ce gandeste fiecare membru al sindicatului, ca personal nu are dreptul de a mai decide asupra siesi.

    RăspundețiȘtergere
  25. 5. Credinta mea este ca apar in textele noaste foarte multe erori, raportat la pretentiile de "oameni cu carte" pe care le afisam. Ca urmare, apar corecturi si, inevitabil, ironiile de rigoare. Mai cred ca fiecare participant la forum poate sa-si reciteasca postarea inainte de a da comanda de publicare, evitand astfel calificarile dezavantajante. Este nevoie doar de o "leaca" de rigoare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  26. Ba, nu mai conteaza felul scrierii! Am spus de multe ori ca pentru cei 500 lei, din 2000, care mi i-au furat fostii, trebuie sa fac la fel ca interlopii din P. Neamt. Cu BASE+BOC+ membri PDL- infractori versati, trebuie luptat cu sange si arme de foc.Romania actuala este o societate pierduta definitiv, iar fostii militari trebuie sa actioneze ca pe front, impotriva celui mai criminal dusman; propriul guvern si propria ostire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara forta , nu vor sti de frica. Considerati ca in Spania ETA , in Regatul Unit IRA, sau in Italia Cosa Nostra , degeaba fac ceea ce faceau ??

      Ștergere
  27. "Apa de ploaie", din momentul in care ponta si gasca lui au inceput "abureala" cu "alba neagra" indexarii pensiilor in 2013, era clar ca se joaca cu noi pe tema "testarii capacitatii de rezistenta si/sau chiar a variantei reale de ... amanare ...", joc de noroc interzis de lege doar ca, uitam ca ei au ... imunitate la orice inclusiv la jocul de-a "alba neagra " cu noi !!!.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tara de "aburisti" profesionisti ! O toamna-ntreaga ne-a aburit Dogaru cu Dobritoii lui, de nu mai scapam de serialul ala cu "Negocieri", iar acum au trecut la abureala guvernoii ! Pai ce dreacu sa faca altceva ! O-nvart dupa copac ! Iar onor comitetul de directie s-a reprofilat pe un alt serial, tip "drama -horror", in care ne prezinta marile drame ale unor bosorogi ramasi in curul gol !
      Vai de capul nostru de impotenti !

      Ștergere
  28. Au venit cupoanele nemarite pe format A4 pe luna ianuarie 2013, asa cum a promis Traian Ponta si Madam hahalera Campeanu insa au aminat tichetele de CFR pentru 1 Aprilie.
    La loc comanda în privinta tichetelor de calatorie pentru pensionari
    miercuri, ianuarie 16, 2013 Legea 211/2012, OUG 8/2011
    Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță privind tichetele de calatorie gratuită pentru pensionari, veterani și văduve de război.
    1. ORDONANȚĂ privind abrogarea art. II din Legea nr. 211/2012 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea și completarea legislației cu privire la eliberarea, gestionarea și monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război și văduvelor de război
    Această Ordonanță a fost adoptată ca urmare a dificultăților apărute în implementarea Legii nr. 211/2012, nefiind identificate instituțiile responsabile care să aibă ca obiect de activitate decontarea biletelor de călătorie utilizate. Prin abrogarea articolului din titlu, până la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii și văduvele de război beneficiază în continuare de facilitățile acordate pe baza tichetelor de călătorie gratuite sau taloanelor speciale de călătorie, conform normelor legale în vigoare. După 1 ianuarie 2015, conform Legii nr. 211/2012, vor intra în vigoare legitimațiile de călătorie de tip card.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cam cu atata ne-am ales si noi, astia din corpul de rezerva: sa ne-o tragem reciproc, ca la Verdun ! Din "Marea muta" ne-am metamorfozat in "Prosti da' multi" ! Ciuca mistokarelilor la nivel national !
    Rade Dogaru si cu ai lui de se scapa pe ei !

    RăspundețiȘtergere
  30. Amintiri !

    "DISCUȚII CU PRIMUL MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI ,
    -Excelența sa, dl. Victor PONTA-


    Astazi , 3 DECEMBRIE 2012, la sediul USL , cu sprijinul ministrului Apararii Nationale, dl.gl.Corneliu DOBRIȚOIU, presedintii SCMD filialele 2/sector 1 , 1/sector 6 – c-dor. Dumitru BURADA si col. Marian TUDOR- au participat la o întalnire informală cu primul ministru al Guvernului Romaniei .
    Cu acest prilej au fost reafirmate principalele solicitări ale membrilor SCMD privind revenirea la drepturile financiare și morale câstigate de către pensionarii militari prin lege și sacrificii.
    Dl. Victor PONTA a reconfirmat angajamentul coaliției USL de a soluționa pozitiv , începând cu anul financiar 2013 , nedreptățile suferite de către militarii în rezervă din sistemul de apărare, ordine publică, siguranță națională.
    Considerăm, în acest moment, că trebuie să avem încredere și speranță!

    Președinte SCMD FILIALA 2 /sector 1
    C-dor. Dumitru BURADA
    Președinte SCMD FILIALA 1/sector 6
    Col. Marian TUDOR "

    Pusca si cureaua-i lata-fugi de-ti achita cotizatia toata !

    Pas ale, apevistilor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vedem promisiunile D-lui Ponta referitoare la pensiile militare ,onorate (revenirea la valoarea din 2010),apoi putem discuta de cotizatia la SCMD. Despre incredere si speranta ,mai putin ???,din pacate.

      Ștergere
  31. Curate ineptii, coane Fanica!

    RăspundețiȘtergere
  32. ALTA GOGOASA a la madam CAMPEANU. Acum 3(trei) seri la RTV , a promis ca se va lua in calcul la stabilirea valorii punctului de pesie si 50% DIN CRESTEREA SALARIULUI BRUT (2012-2011).

    RăspundețiȘtergere
  33. Vad ca ii luati in brate pe Pricina si Dogaru ,ca prin iei demersul nostru se face auzit unde trebuie si vezi doamne se si rezolva . Pina in prezent demersul lor a ramas la faza de promisiune care pe noi militarii nu prea ne incalzeste cu nimic .Sincer sint unul care nu mai sper ca imi voi recapata ceva ce mi sa luat ilegal ,si fericesc pensionarii militari care prin recalculare au luat in plus la pensie, unii chiar sume frumoase .In viata unii pierd altii cistiga la fel se intinpla cu majoritatea dintre noi . Succesuri vorba cuiva domnilor Pricina si Dogaru in demersul lor .

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu iau apararea nimanui. Doar gandesc logic. Supararea nu trebuie sa ne intunece gandirea.

    RăspundețiȘtergere
  35. Ramii tu cu logica ta ca poate tie iti tine de cald mie unul nu, imi sufla logica asta a ta prin buzunare ca deja a inceput sa imi tina si de cald. Hai figi de aici auzi sa gindim logic cind cineva isi bate joc de noi ,ne baga mina in buzunar si ne fura din munca noastra trebuie sa gindim logic. Nu domnule supararea te duce de multe ori la disperare si cu regret o spun ca pe unii colegii de-ai nostri iau dus in pamint .Probabil esti unul din acela care ai gindit logic si ai cugetat si ai primit ce ti sa luat daca ti sa luat ceva .

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu, mi s-a furat si mie circa 30%, dar nu cred ca la raul facut de altii trebuie sa adaug si eu unul capital. Daca as pune mainile pe piept, le-as da satisfactia suprema, mai ales lui Boc. Cand a decedat taica-su ar fi trebuit sa-l vad bucuros, doar mai iesise unul din sistem...

    RăspundețiȘtergere
  37. Rugaminte catre administratorul site-ului
    Cred ca sunteti convins ca acest site este monitorizat. Daca cei ce o fac si intocmesc rapoartele catre "stapani" ne vad ce opinii diferite avem despre propria casta (breasla) si cata putere avem de a ne injura intre noi, de a ne defaima in public conducatorii si de a ne arata cultura si caapcitatile de care dispunem, SA NU NE ASTEPTAM SA FIM TRATATI DECAT CA NISTE NIMENI!
    Va rog sa nu mai dati posibilitatea de a se face comentarii la niciun articol. Acest lucru nu este o ingradire a libertatii de exprimare. Cine are ceva de spus, sa o faca prin e-mail, prin posta, telefon direct la autorii articolelor sau la membrii Comitetului Director.
    VA ROG SA INTELEGETI CA NE FACEM DE RAS!
    VA ROG SA INTELEGETI CA NE FACEM MARI DESERVICII!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cauza asta semnezi tu anonim, sa nu te depisteze inamicul, sau sa nu te recunoasca prietenii ? Domnul meu, cred ca singurii care nu stiu de ce suntemn in stare suntem noi. Pentru altii nu e nici un secret, asa ca las-o mai usor cu teoria asta.

      Ștergere
  38. N-ar fi mai util si mai aproape de ADEVAR ca in comentariile noastre sa tinem seama de triada PROBLEMA-METODA-SCOP? Astfel comentariile s-ar putea constitui ca parte a unei eventuale strategii viabile care sa conduca la SOLUTIA pentru problema. Categoria de DREPTATE (sociala) este legata strans de INTELIGENTA. Inteligenta nu trebuie sa fie incorsetata de inertia psihologica (si nu numai)pe care sistemul militar ne-a inoculat-o vrand nevrand tuturor celor care am trait in el. Solutia problemei noastre (particulara) trebuie sa fie continuta/legata intr-o "norma" care sa cuprinda si cazul GENERAL. Particularizand problema creste gradul de necredibilitate. Poate ca am fost putin cam "fuzzy" dar specialistii aici vor gasi cu siguranta solutia acceptabila(sustenabila

    RăspundețiȘtergere
  39. Este inacceptabil modul in care am ajuns sa ne ironizam si sa ne jignim.
    Chiar nu suntem in stare sa fim solidari cu noi insine???
    Se pare ca nu...

    RăspundețiȘtergere
  40. Gourkha says:
    I. De acord cu absolut totul din partea legata de actiune. Personal, doresc o miscare radicalizata, orice sa atragem atentia. Revolutionarii au reusit sa isi recupereze drepturile fara vuvuzele, 100-150 de persoane s-au strans la Guvern si nu au tinut discursuri senile, pur si simplu nu au dorit sa plece si ca sa fie mai convingatori, cand li s-a reamintit ca nu au autorizatie, au dat si cateva branciuri jandarmilor. Atunci Guvernul a realizat ca se amplifica scandalul si iese sifonat ca imagine, asa ca le-a dat drepturile sa scape de ei. Asa trebuie sa actionam si noi. Nu cu vuvuzele si scenete. Ba am vazut pe unii care se dadeau in stamba si batea si pas de defilare model rusesc, desi modelul rusesc e abrogat de 10 ani.
    Din pacate, descopar cu deruta ca alor nostri colegi, celor mai multi dintre ei, le este teama si de umbra lor. Aseara m-am intalnit intamplator cu un fost coleg. Am reusit sa ne adunam 10 care nu avem nicio greata sa facem ce am spus. 10 din 100. La intrebarea franca daca si colegul vine cu noi la o manifestatie in uniforma de campanie, a spus ca nu, daca ia si niste bastoane pe spate? La inceput a incercat sa o scalde ca nu e demn sa mergem fara autorizatie si in uniforma de campanie, alte abureli, incercand sa se minta singur ca e mai demn sa stea ca planta in casa si sa planga la nevasta-sa care are pensia taiata, decat sa incerce sa faca ceva pentru drepturile lui.
    Acestia sunt oamenii. Deci acest om nu e dispus sa faca absolut nimic concret pentru drepturile lui, prefera sa planga ca are pensia taiata, sa se inece in alcool, finalul fiind previzibil. Din pacate, cei mai multi dintre noi sunt asa ca el. In loc sa ni se alieze, prefera sa urle singuri in casa! Stiam ca comunismul si educatia militara a lasat amprente urate asupra multora dintre noi, dar deja asupra celor mai multi au lasat aspecte mutilante.
    II. Legat de procese. Nu imi plac si nu am incredere. Intamplator sunt insa unul dintre castigatori. Insa cel mai mult ma bucur ca acest proces a daramat un fals mit: acela ca nu se poate castiga pe revizuire. Se poate! Cei care am castigat suntem rezervisti M.Ap.N. din Campulung Muscel si din Curtea de Arges. Pitestenii inca nu au avut termen de infatisare, insa avand acelasi complet si avocat, este evidenta urmarea. De atatea ori mi-au spus unii si altii ca nu am nicio sansa pe revizuire, incat incepusem sa am dubii. Avem, e demonstrat.
    Inainte am castigat si pe recalculare. Legat de procese sunt cateva elemente bizare.
    Le detaliez:
    - pe recalculare, avem recurs inaintat. Dar, mie si altor 4 persoane,nu ne-a inaintat recurs M.Ap.N., deci decizia a ramas definitiva. Indiferent de situatie, la CA este creat precedentul in sensul ca toate procesele pe recalculare sunt castigate de cei care au fost inaintea noastra.
    - pe revizuire. Aici apare alt paradox. Pe fond, la acelasi complet cei din M.A.I. au pierdut. Nu inteleg de ce ei au pierdut si noi am castigat. Singurul motiv plauzibil poate fi acela ca au avut alt avocat decat noi.

    RăspundețiȘtergere
  41. Asadar, avocatul poate face diferenta! Pledeaza brut pe jurisdictia europeana, statul de drept si ceea ce inseamna neretroactitate in sens real european, nu cum au interpretat basistii si altii. Mai e ceva: pune accent pe evidentierea starii de discriminare in sensul demonstrarii obstructionarii dreptului la contributie a militarilor romani. Este extrem de important ultimul element. Se regaseste si o multitudine de alte elemente din cele discutate de atatea ori de noi, nu le mai reiau.
    Contractele individuale incheiate de noi cu armata reprezinta probe in dosare. In foarte putine dosare exista aceste contracte ca probe, De ce?
    Un ultim element! Stii acea petitie cu discriminarea militarilor romani si pe unde a ajuns. Ei bine, Avocatul Poporului “m-a luat la ochi” din oficiu, in sensul bun. Intr-un raspuns primit personal de mine, institutia face referire printre alte aspecte, la propriile mele procese cu numere de dosare cu tot. Ori in petitia nu scrie nimic de mine ca persoana si de dosarele mele, ci date generale. Aproape ca sunt inclinat sa cred ca institutia s-a interesat din oficiu si monitorizeaza procesele mele.
    Inchei, tot cu daramarea unui mit fals.
    “Ombudsman
    Nr. 10758/2012
    In funcţie de concluziile analizei efectuate, vom decide asupra intocmirii unui Raport special pentru Guvern şi cele două Camere ale Parlamentului, urmând a avea in vedere şi posibilitatea unui demers la Curtea Constituţională.”
    Aici este cheia. Daca am fi actionat cu cap de la inceput, nu mai pierdeam 2 ani prin tribunale. Ideea este simpla: discriminarea poate fi demonstrata cu usurinta si pe aceasta speta trebuia sa actionam. Inlocuirea cuvantului “militar” cu cuvantul “evreu” in tot ce ni s-a intamplat, demonstreaza fara dubii discriminarea la care am fost supusi de statul roman si la care suntem supusi si astazi. Cand spun militari, nu ma refer doar la cei in rezerva, ci si la activi. In rest, argumentatia, pledoariile, apararea si solutiile etc. vin de la sine.
    Concluzionez. Per ansamblu, din micul mereu oras montan am castigat toti procesele, insa doar maxim 10 avem curajul necesar sa protestam si radical. Parca vad insa ca din cei 10, ajungem doar 5 sa o si facem, ceilalti 5 motivand ca tocmai au probleme medicale, un deces al vreunei matuse inventate sau altele asemenea.

    RăspundețiȘtergere
  42. IN ATENTIA TUTUROR REZERVISTILOR CU PENSIILE CIUNTITE DE BOC:
    Dogaru ne tradeaza din nou. Pentru ca Ponta nu ne va repara pensiile ciuntite dupa plecarea FMI, si pentru ca se teme de protestele noastre de strada firesti, l-a pus pe tradatorul Dogaru sa dea astazi 18.01 un comunicat prin care ne cere sa nu cumva sa ne pripim si sa iesim in strada, caci problema noastra este ca si rezolvata. Dusa si Stroe i-ar fi promis astazi ca problema pensiilor noastre se va solutiona cu siguranta, dar chipurile numai... PRINTR-O LEGE, ceva mai... incolo ??!? Lege pentru elaborarea careia va cere la o data ulterioara neprecizata sprijinul specialistilor rezervisti in finaante, lege care va trece prin Parlament desigur la... pastele cailor. Iar Ordonanta promisa inainte de alegeri si asteptata cu sufletul la gura de noi toti si familiile noastre este acum trecuta sub tacere de tradatorul Dogaru! Trageti si dvs concluziile care se impun. Vreau sa va informez ca ceferistii au obtinut la inceputul saptamanii, dupa un protest de numai 2 ore, toate revendicarile pe care le aveau de 2 ani! Dragi camarazi, daca mai stam cu Dogaru in fruntea SCMD si nu iesim in strada sa protestam, ramanem fara pensii!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai un fix, e treba ta, pe noi nu ne intereseaza!Ne-ai spus deja acest lucru pe toate paginile si pe toate postarile. Altceva mai stii decat sa repeti precum papagalii acest text?

      Ștergere
  43. Pai daca v-ati ales in frunte doi fosti politruci,la ce va asteptati de la ei?Doar la politica.Kurvasareala carevasazica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i ca iti stau in gat acesti "politruci"? Asa-i ca-ti sta in gat SCMD-ul si ca ai vrea sa-l vezi dezintegrat?
      N-o sa traiesti sa apuci ziua aia la care visezi, mai bine gasesteti alta ocupatie - o munca cinstita, corecta.

      Ștergere
  44. Stau si ma intreb , pentru ce sa mai dau bani la SCMD , ca sa-l vad maine poimane pe DOGARU mare om politic independent ajuns cu banii prostimii, si debitand prosti ? Nu contest rolul SCMD-ului pana acum ceva vreme, fapte, pt care am platit cativa ani cotizatia, dar oare ce se vrea, recunostinta eterna, pt acelasi lucru? mai ales ca imi miroase ca actiunile de perspectiva sunt cam poletizate. Oare de ce se face atat de mare tam-tam , pe langa aliadta PSD-PNL -PC , oare militarii nu sunt apolitici (ASA AR FI NORMAL, DAR DUPA CUM SE VEDE .....,)politicul si-a bagat coada si in constiinta unora din noi , si nu este bine,Oare cine imi va da argumente contra celor scrise.Nu este o problema cei 120 de lei , ci actiunile org. care au luat-o razna si incepe sa nu mai aiba credebilitate . Ce va scriu acum este o realitate gandita de foarte multi rezervisti care vor sa se retraga din sindicat . C.D.T.

    RăspundețiȘtergere
  45. Daca iesim toti PDL-istii in strada, vreau sa-l avem si pe boc(!) langa noi. Cu coasa in mana!

    RăspundețiȘtergere
  46. Nu credeti domnilor ca trebuie, ca la intalnirile cu actualii guvernanti, sa sustineti mai apasat

    problemele noastre ??

    Cred ca se discuta mult si se face ZERO !

    Nu am primit nici macar banii furati de Boc prin retinerile a celor 5,5% (Parca spuneau ca se vor acorda incepand cu decembrie ?!).

    Si astia in frunte cu Ponta, la fel ca si inaintasii lor, nu sunt buni decat de galgara !

    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  47. CUM POT DORMII LINISTITI PADUCHEI PDLACI,CHIORU BETIV SI IZMANARU?
    CUM?
    100%,CITESC MESAJELE NOASTRE(UNII PADUCHREI PDLACI INCA SI COMENTEAZA)
    CUM POT DORMII LINISTITI JEGOSII AIA CARE AU RECALCULAT,SI CAND AU VAZUT CA SUNT SCADERI MARI A PENSIILOR SUB 3000 DE LEI,AU CONTINUAT SA TAIE,IN LOC SA LASE PENSIA CUM A FOST?
    CAT MAI POT TRAI PADUCHEI PDLACI,CHIORU BETIV SI IZMANARU?
    10-20 DE ANI(SI ORICUM,IN CONDITII ANEVOIOASE,DIN CAUZA VARSTEI),DUPA,SE DUC DIRECT IN IAD.
    MAI ALES IZMANARU SI FIICA LUI.

    RăspundețiȘtergere
  48. Bai tovarase Anonim 18 ianuarie 2013, 01:31 !

    Ziarul "Scinteia" a devenit istorie, iar invatamantul politico-ideologic a disparut din peisaj !

    In "lumea virtuala"-i permis, aproape, orice ! Unde dracu traiesti ?
    Tu iti dai seama ce idiotenii ai scris acolo ?
    Bai, trezeste-te, inchizitia si prigoana bolsevica au trecut, de multisor !

    RăspundețiȘtergere
  49. Asa e! Sa traim doar noi, incultii, obraznicii, nesimtitii. Doar este vremea noastra, iar democratia romaneasca este asa cum vrem noi. Ca doar nu-o fi ca pe la altii. Restul? Bai, tovarasi, idiotenii, prigoana... A, prigoana nu, acum nu-i bolsevica, e numai divortata...
    Da, bine ca obrazul nostru este cuminte, nu ne trage de maneca...

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu inteleg de ce, domnilor din conducere, ne tot abateti atentia de la problemele reale cu fel de fel de nimicuri !
    Nu mai stim nimic, nici de "strategia" sindicatului, nici macar daca mai functioneaza sau nu, prin unele locuri!
    Aflam insa de pe la "colturi" si radio-sant ca Dogaru da "Comunicate" pe sestache, iar nimeni nu scoate o vorba ca sa confirme sau nu !

    Mai nou, aflam acuma ca Dumitru Ranciog ne "monitorizeaza" ! Domnule, daca tot nu ai ce face si te-ai apucat de monitorizari, atunci baremi spune-le celor care se fac ca diriguiesc sindicatul asta, cate "aprecieri" si injuraturi, de-a bunelea si justificate, incaseaza de la majoritatea celor care, din lipsa de altceva, isi dau cu parerea pe blogurile de aici !

    Chiar ca nu mai inteleg de ce am platit cotizatie !

    Mi s-a parut o gluma cand cineva il compara pe Dogaru cu nustiu ce dictator celebru !
    Acuma dupa ce citesc ca, mai nou, se dau comunicate pe ascuns, iar altul din CD se ocupa cu "monitorizarile", mai ca-mi vine sa cred ca voi aveti alte preocupari, ce exced statutului !
    Personal, le dau dreptate tuturor celor de pe-aici, care-s infuriati, mai mult sau mai putin !
    Din pacate aceeasi stare de spirit exista si in lumea reala, nu numai in virtual !

    RăspundețiȘtergere
  51. Va fac recomandarea sa mai treceti din cand in cand pe la sediul scmd, facandu-va ca aveti treaba, sa vedeti ce pustiu este de membrii scmd, bate vantul, numai functionarii sunt prezenti. Toata stima si onoarea pentru juristul de serviciu.

    RăspundețiȘtergere
  52. Cam suspecta aceasta tacere din partea celor ce conduc SCMD ,prostimea astepata sa afle ceva, ca sa intilnit in miez de noapte cu Ponta si sa pus de-o revenire la vechiile pensii dupa aprobarea bugetului . Pacat ca Dobritoiu a fost inlaturat sau remaniat ca in el mai aveam ceva sperante de doi lei ca banuiesc ca si el a fost afectat prin recalculare Prin aceasta tacere nu faceti alt ceva decit sa pierdeti din credibilitate si sa pierdeti cit mai multii membrii de sindicat care nu mai spera in nimic. Nu cotizatia este o problema ,dar sa stiim pentru ce o dam si cine beneficiaza de acesti bani ,ca se spune ca toti din conducere lucreaza benevol . Poate daca nu cer prea mult ne mai spuneti si noua ce aveti pe agenda sau la ce cancanuri tv. mai participati alaturi de Tatoiu ,Ciuvica ,etc. Cu stima un cotizant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e suspecta. Asa fac toti presedintii cand se simt incoltiti, cand nu stiu ce sa raspunda, cand oamenii ii contesta, cand nu mai stiu ce sa minta. Asa a facut si aBasescu la suspendare, asa au facut si Ponta si Antonescu dupa decizia CCR privind referendumul. Este boala de mincinos manipulator. Se numeste frica, incompetenta, lasitate, impotenta.

      Ștergere
  53. @Pai ce sa mai cautam la sediile SCMD din garnizoane daca toti de acolo dau din umeri si nu stiu sa ne raspunda la nici o doleanta sau intrbare? Eu nu inteleg la ce se mai duc acolo! Cartile se fac in taina la alte niveluri si ramin facute si nepublicate prostimii. Asa ca trageti concluziile!

    RăspundețiȘtergere