luni, 17 decembrie 2012

Victorie !?




            USL şi-a zdrobit oponenţii la ultimele alegeri parlamentare, inclusiv în Timişoara. Este un lucru de netăgăduit, cum tot atât de netăgăduit este şi sentimentul de satisfacţie pe care l-am trăit noi, militarii în rezervă membri ai SCMD (şi nu numai), la aflarea rezultatelor scrutinului.
            Firesc, putem spune, deoarece acţiunile organizate de sindicatul militarilor în rezervă pe parcursul ultimilor ani au vizat tocmai decredibilizarea guvernărilor şi a regimului politic ce ne-au făcut atâta rău şi care, în sfârşit, şi-au primit „răsplata”. Mai mult decât atât, cel puţin în Timişoara, şi în judeţ în general, participarea la vot şi aşa redusă datorită atât condiţiilor meteo cât şi tradiţiei în ale pasivităţii politice, ar fi fost şi mai scăzută fără implicarea rezerviştilor , obişnuiţi să înfrunte capriciile naturii dar şi motivaţi de miza referitoare la statutul lor (candidaţii USL s-au angajat, prin acordurile încheiate, să sprijine îndeplinirea obiectivelor SCMD, dintre care Legea pensiilor militare este de departe cel mai important).
            Dar acestea au trecut. Ceea ce urmează face deja parte din jocurile politice, în care SCMD ca organizaţie apartinică nu prea are de ce să se implice, deşi negocierile cu unele formaţiuni politice sau vehicularea unor nume indezirabile pentru noi sunt greu de acceptat. Problema care ne interesează este ca viitorul parlament precum şi guvernul care va rezulta în urma acestor negocieri să respecte angajamentele asumate de USL:
  1. Revenirea pensiilor abuziv diminuate la cuantumul din decembrie 2010;
  2. Abrogarea prevederii legale care interzice cumulul pensiei cu salariul;
  3. Adoptarea Legii pensiilor militare de stat.
      Dacă în primele două cazuri rezolvarea ţine de elaborarea şi aprobarea bugetului pentru anul 2013, cu aplicarea cea mai probabilă din luna martie a anului viitor, Legea pensiilor militare va necesita o perioadă mai îndelungată de elaborare şi, mai ales, voinţă politică.
      Dacă lucrurile se vor desfăşura aşa cum s-a stabilit, e bine. Problema se pune pentru situaţia în care, în „buna tradiţie”a clasei politice româneşti (pe care, oricât ne-am strădui, se pare că nu avem şanse să o primenim), de a ignora angajamentele asumate în perioada electorală. Menţionăm cu această ocazie că acordul încheiat cu USL a fost respectat întocmai de către noi, iar acum e rândul dumnealor să se achite de angajamentele pe care şi le-au asumat; din momentul câştigării alegerilor, noi nu mai avem nicio obligaţie faţă de nimeni !
      Şi atunci, ce vom face ?
      Sperăm că ceea ce s-a întâmplat cu reprezentanţii vechii guvernări, asemănător cu ceea ce au păţit ţărăniştii după guvernarea CDR, să le fie pildă celor aflaţi acum la Putere, şi aşa cum s-a exprimat public şi unul din liderii lor, să fie atenţi să nu repete greşelile predecesorilor, pentru a nu le împărtăşi soarta. SCMD are exerciţiul acţiunilor antiguvernamentale şi coalizării forţelor nemulţumite ale unei părţi a societăţii româneşti. Problema este dacă va reuşi să-i mobilizeze pe proprii săi membri, şi aici există un mare semn de ...îngrijorare.
      Argumentez:
      Filiala 1 Timişoara a SCMD a fost înfiinţată la data de 01.03.2010, în urma vizitei preşedintelui fondator, Col(r) Mircea Dogaru. Domnia Sa a explicat celor prezenţi (mulţi) în sala de festivităţi a Cercului Militar Timişoara, urgia ce urma să se abată asupra militarilor în rezervă din toate structurile Sistemului Naţional de Apărare , Siguranţă şi Ordine Publică. Ca urmare, s-au înscris pe loc în sindicat un număr de 43 rezervişti, iar până la finele anului numărul membrilor a ajuns în jur de 100.
      Şi a venit luna ianuarie 2011, cu acea prăbuşire a pensiilor rezerviştilor. „ Ce mai freamăt, ce mai zbucium”! (că tot se apropie ziua lui Eminescu). Vă mai amintiţi mitingul şi marşul de protest al impresionantei coloane care a străbătut oraşul în ciuda condiţiilor grele de vreme ? Era 24 Ianuarie, frumoasă coincidenţă, şi militarii în rezervă din Timişoara arătau urbei şi ţării cât sunt de uniţi şi hotărâţi !
      A urmat un val de înscrieri în SCMD, filiala noastră ajungând să numere căteva sute (şi nu puţine) de membri, toţi cu acţiuni în instanţă împotriva deciziilor de recalculare a pensiilor.
      Urmarea o ştim cu toţii: atotputernica guvernare portocalie, care trecea tot felul de acte normative prin parlament „în pas de defilare”, fără să se sinchisească de fragila opoziţie, a fost nevoită să dea înapoi şi astfel în luna februarie pensiile noastre au revenit la cuantumul iniţial. Plus diferenţa din ianuarie. Victorie SCMD !?
      Da, dar... Pentru că în anul următor, prin „revizuire”, ofensiva împotriva rezerviştilor a fost reluată, dar cu o abordare mult mai persuasivă. Astfel, după criterii doar de iniţiatori cunoscute, unele pensii (şi nu puţine) au fost puternic crescute, în timp ce altele au fost din nou diminuate sau culmea, în condiţiile aplicării unei cu totul altei metode de calcul, au rămas la aceeaşi valoare sau pe aproape.
      Răul făcut a constat din următoarele aspecte:
  1. Pensii diminuate, prin introducerea în calcul a unor valori aberante (micşorate) ale veniturilor:
  2. Răsturnarea ierarhiei militare , a valorilor care au stat dintotdeauna la baza relaţiilor din cadrul Armatei, prin afectare în special a multor ofiţeri;
  3. Cel mai grav, desfiinţarea statutului nostru de militari, înglobarea în categoria generală a pensionarilor prin raportarea pensiilor noastre la punctul de pensie, stabilit anual, şi nu la demnităţile dobândite în timpul serviciului activ, fără a ne degreva de obligaţiile militare .
      Ce a urmat ?
      O parte (atenţie, numai o parte) din cei cărora li s-au diminuat pensiile au deschis din nou acţiuni în instanţă împotriva Caselor de Pensii Sectoriale, arătând argumentat că datele care au stat la baza diminuării cuantumurilor sunt eronate, stabilite abuziv şi arbitrar, încălcând chiar prevederile legii şi aşa nedrepte .Dar ceilalţi rezervişti, cei mulţi care s-au înscris „câtă frunză, câtă iarbă” în sindicat în ianuarie 2011, ei ce au făcut ? Mister...!
      De aici încolo, merg numai pe supoziţii (şi e posibil să şi greşesc, dar  „mă sparie gândul...”).
      Cei cărora li s-au mărit pensiile, cred eu (şi mă refer la cei care s-au dezis de SCMD), se împart în două categorii:
  1. Unii au primit pensii atât de mari, încât nu vor să se mai complice cu apartenenţa la o organizaţie care nu mai prezintă niciun interes pentru ei ( „maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară”, asta ca să nu-i citez doar pe ai noştri...).
  2. Alţii, deşi au pensiile diminuate, deoarece mai au şi un job civil, consideră că nu mai au nimic în comun cu o organizaţie a militarilor, care dacă vor câştiga ceva oricum de asta vor beneficia şi dumnealor, dacă nu, paguba nu este prea mare deoarece ei oricum îşi completează veniturile.
La aceasta se poate adăuga ostilitatea pe care unii o invocă faţă de unele acţiuni ale SCMD, faţă de unele luări de poziţie ale unor lideri de la Centru etc. Argumentul că este afectat statutul de militar, că am devenit dependenţi de un sistem de pensie care nu ţine cont de obligaţiile noastre militare, trecute şi viitoare, nu prea contează, de unde şi gândul (ăla care mă sperie), că unii dintre noi au fost militari doar cu haina . În clipa când au dezbrăcat-o...
      Ar mai fi o categorie: camarazi de-ai noştri care au rămas sau au intrat în sindicat în prima parte a anului în curs, au achitat cotizaţia pentru primul semestru, au deschis sau nu acţiuni în instanţă împotriva pensiilor revizuite, dar pe parcurs s-au răzgândit şi au „uitat” să mai achite cotizaţia pentru semestrul 2. Sincer, îi apreciez mult mai mult pe aceia care bărbăteşte, au prezentat în scris cereri de renunţare la calitatea de membru !
      Prin urmare, în condiţiile în care cei care au accesat acum la putere şi cu sprijinul nostru, nu-şi vor onora obligaţiile asumate faţă de rezervişti, SCMD îi va supune unui tir puternic de contestaţii, sub diferite forme de protest. Îi vom „ajuta” astfel să aibă soarta predecesorilor (din fericire, exemple există din plin, unele chiar recente). Pentru aceasta însă SCMD în general, şi filiala noastră, în particular, au nevoie de forţa pe care o dau membrii, ataşamentul  acestora faţă de organizaţie, hotărârea acestora de a acţiona.
      Vom vedea câţi dintre rezerviştii timişoreni îşi vor mai manifesta adeziunea la SCMD prin achitarea cotizaţiei pentru anul 2013.
      Pentru ce această cotizaţie ?
În primul rând , deşi valoarea este mică (10 lei/lună), ea semnifică legătura fiecărui membru cu organizaţia în care s-a înscris.Acesta ar fi aspectul moral. Aspectul practic constă în fapul că 40% din valoare revine filialei pentru plata chiriei spaţiului în care suntem acceptaţi să ne desfăşurăm activităţile, pentru achitarea abonamentului telefonului de pe care eu vă „deranjez” –pe unii, cu mesaje, pentru procurarea de hârtie şi alte elemente de birotică, pentru deplasări la şedinţe în afara localităţii, pentru alte materiale necesare desfăşurării acţiunilor. Puteţi fi siguri că evidenţa cheltuielilor este strictă iar până acum, datorită conştiinciozităţii membrilor noştri, situaţia financiară a filialei este bună.
      Consider că cei care vor rămâne alături de noi sunt militari devotaţi instituţiei în care s-au format, care se vor bate pentru a fi recunoscuţi în continuare ca o categorie socio-profesională aparte, cu drepturi şi obligaţii distincte, militari cu sufletul pănă la sfârşitul sfârşitului.
      Ceilalţi, pentru că tot ne tragem de la Traian (Ulpius, nu...), să mediteze la următorul dicton latin:
„ Una Salus Victis, Nullam Sperare Salutem”
(mai pe româneşte, singura scăpare a celor învinşi este să n-o mai aştepte !)

14.12.2012                                                                            
 Preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD
Col(r) Radu AROMÂNESEI

40 de comentarii:

  1. Tradatorul Dogaru s-a compromis total si ar trebui sa plece imediat de la sefia SCMD. I-a facut o campanie desantata lui Ponta, cel care ne-a mintit si nu ne-a reintregit pensiile taiate abuziv, a vrut sa aduca ungurii la guvernare si l-a numit pe calaul rezervistilor Oprea viceprim-ministru peste Armata si Politie. Rusine, Dogarule! Rusine sa-ti fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este nedrept sa aruncati in spatele presedintelui Dogaru aceasta masinatiune cu Oprea. Daca ai avea putina minte ai spune altcuiva rusine.

      Ștergere
  2. CUM DE S-AU GASIT 35 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ASA ZISII REVOLTIONARI, PLATITI PE 7 DECEMBRIE IN TRANSE DE 30.000 DE LEI NOI DE FIECARE ASA ZIS REVOLTIONAR, IN VREME CE PENTRU VETERANII DE RAZBOI , INDEMNIZATIA ESTE DE DOAR 200 DE LEI/LUNA MARITA LA 230 DE LEI IAR PENTRU FOSTELE PENSII MILITARE TAIATE ILEGAL IN SUMA DE 9 MILIOANE DE EURO NU S-A PUTUT REZOLVA OUG SI NICI NU SE VA DA VREODATA DE CATRE PREMIERUL PONTA , DEOARECE ASA A PRIMIT ORDIN DE LA OCULTA. IAR SCMD A CANTAT IN STRUNA USL, CEL CARE A ANULAR PROPRIUL PROIECT DE LEGE TRECUT IN SENAT SI ANULAT DE EI IN 13 IUNIE 2012 , SUB IMPERIUL PROMISIUNILOR DE ACCEDE IN DREGATORII INALTE , GEN AVOCATUL POPORULUI SI NEREALIZATE DE ESCROCII DIN USL(PSD+UNPR).

    RăspundețiȘtergere
  3. Este clar, voi doi, cei care postati mai sus, ati ramas inca la post, portocaliilor!...
    Peste tot sunteti prezenti, si nu stiti decat un lucru - Jos Dogaru. Si pe cine ati vrea in locul lui? Sau vreti ca tot SCMD-ul sa se duca de rapa, sa nu mai stea in coasta lui basescu ... Sictir! Sunteti ori tradatori, ori prosti gramada!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prostovane, cand o sa ai si tu pensia taiata cu 39%, si nici o sansa in justitia basesciana, si doar promisiuni desarte de la Ponta , sa te vad daca mai ai optimism.
      LINSUL CURULUI POLITICIENILOR , DAUNEAZA GRAV SANATATII !!!!
      O SA VEZI CA INTRE PONTA SI BOC , NU E NICI O DIFERENTA, DIMPOTRIVA PONTA ESTE SI VA FI MAI PERICULOS CA EMIL BOC.

      Ștergere
  4. LIBER LA CONTINUAREA JAFULUI NATIONAL DEOARECE ALEGERILE AU TRECUT.


    Dupa alegeri s-a dat drumul la continuarea jafului din solurile si subsolurile patriei.Nu s-a schimbat nimic.Hotii ne fura incontinuu din buzunare iar armata activa si in rezerva nu poata sa faca nimic decat sa stea neputincioasa si sa se uite pentru ca nu are parghii juridice de a actiona.

    Halal vremuri mai traim.Cel putin acum cateva sute de ani era jaful pe fata.Acum jaful este impachetat frumos cu legislatie emisa de catre guvern si parlament si facut sub umbrela asa ziselor firme straine.

    Cititi mai jos exemple de legislatie jefuitoare de avutie nationala:
    http://www.dsclex.ro/1result3.php

    1. Hotarâre 1184/04 decembrie 2012 - M. Of. nr. 838 - 12.XII.2012
    Emitent : Guvern
    privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 4 Tulca, încheiat între Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale si CLARA PETROLEUM LTD

    2. Hotarâre 1185/04 decembrie 2012 - M. Of. nr. 838 - 12.XII.2012
    Emitent : Guvern
    privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 6 Curtici, încheiat între Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale si MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreunã cu S.C. Expert Petroleum - S.R.L.

    3. Hotarâre 1186/04 decembrie 2012 - M. Of. nr. 838 - 12.XII.2012
    Emitent : Guvern
    privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 2 Tria, încheiat între Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP.

    4. Hotarâre 1187/04 decembrie 2012 - M. Of. nr. 838 - 12.XII.2012
    Emitent : Guvern
    privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 9 Pãulis, încheiat între Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale si S.C. UNIVERSAL PREMIUM - S.A.

    5. Hotarâre 1188/04 decembrie 2012 - M. Of. nr. 838 - 12.XII.2012
    Emitent : Guvern
    privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare Tn perimetrul EX - 11 Buzias, încheiat între Agentia Nationalã pentru Resurse Minerale si S.C. UNIVERSAL PREMIUM - S.A.

    RăspundețiȘtergere
  5. LIBER LA CONTINUAREA JAFULUI NATIONAL DEOARECE ALEGERILE AU TRECUT.


    Dupa alegeri s-a dat drumul la continuarea jafului din solurile si subsolurile patriei.Nu s-a schimbat nimic.Hotii ne fura incontinuu din buzunare iar armata activa si in rezerva nu poata sa faca nimic decat sa stea neputincioasa si sa se uite pentru ca nu are parghii juridice de a actiona.

    Halal vremuri mai traim.Cel putin acum cateva sute de ani era jaful pe fata.Acum jaful este impachetat frumos cu legislatie emisa de catre guvern si parlament si facut sub umbrela asa ziselor firme straine.

    Cititi mai jos exemple de legislatie jefuitoare de avutie nationala:


    http://www.dsclex.ro/1result3.php

    1. Hotarâre 1165/27 noiembrie 2012 - M. Of. nr. 842 - 13.XII.2012
    Emitent : Guvern
    privind aprobarea Acordului de concesiune de exploatare petrolieră în perimetrul P IX-11 Sudurău, încheiat între Agentia Natională pentru Resurse Minerale si Blackstairs Energy Plc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pensii reantregite?? La anu' si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  7. -32% (unul din cei 26 500 cu pensii diminuate)17 decembrie 2012 la 22:23

    Dupa cate observ si in SCMD sunt unii care habar nu au ca suntem 26 500 de rezervisti cu pensiile taiate. Sau daca stiu de noi, nu ii intetereseaza ca existam. Cei care ati facut reclama USL, desi USL si-a incalcat promisiunea si ne-a lasat tot cu pensiile taiate, ar trebui sa va dati demisia din SCMD. Sau macar sa va cereti scuze. USL a castigat, dar noi ce-am rezolvat? Sau n-ati aflat ca cei cu pensiile diminuate am tinut SCMD in viata pana acum? Sper ca nu mai aveti pretentii sa o facem si pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Orice organizatie serveste intai organizatorului..!Eu zic sa nu mai sperati! Nu va mai fi nimic!Acesta e sfarsitul sperantelor!Sperante desarte!

    RăspundețiȘtergere
  9. -32% (unul din cei 26 500 cu pensii diminuate)17 decembrie 2012 la 22:57

    Conducerea SCMD a gresit total sustinand USL fara rezerve si dupa 14 iunie 2012, data la care USL a tradat cauza rezervistilor. In acea zi, USL a adoptat L. 112/2012 prin care a stabilit ca cei cu pensiile diminuate, ramanem cu ele tot la fel.

    USL a initiat in opozitie fiind, proiectul Legii Nr. 112/2012 care a fost adoptat de Senat la data de 23.04.2012 in forma initiala denumita PL-x nr. 102/2012.In forma adoptata de Senat, nu am mai fi avut pensiile diminuate si ni s-ar fi returnat si banii retinuti abuziv. Gest corect din partea USL in opozitie.

    Insa dupa preluarea puterii, USL si-a modificat pe 14 iunie 2012 la dezbaterea din Camera Deputatilor, propriul proiect de lege PL-x nr. 102/2012, stabilind faptul ca cei cu pensiile diminuate ramanem doar "amnistitati fiscal", dar tot cu pensiile diminuate ramanem. Rezultatul: L. 112/2012 adoptata de Parlament cu majoritate USL. Aici http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=12677 este dovada tradarii din partea USL de unde rezulta clar ca USL la putere si-a anulat propriul proiect de lege initiat in opozitie.

    In final, cei 26 500 am ramas cu pensiile diminuate prin lege adoptata de USL. Conducerea SCMD a stiut mereu ce s-a intamplat. Initial a dorit organizarea unei manifestatii de protest contra USL, apoi s-a razgandit si a decis sa ascunda totul sub pres. In loc sa sanctioneze USL prin faptul ca nu si-a tinut promisiunea fata de rezervistii cu pensiile taiate, diversi lideri ai SCMD au inceput sa faca si campanie pro USL.

    Concluzia este ca cei 26 500 am fost tradati nu numai de USL, dar si de diversi lideri din conducerea SCMD care au sustinut USL desi au stiut mereu ca USL ne-a mintit si ne-a lasat cu pensiile taiate, la fel ca pe vremea PD-L.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK! ne arati ce a gresit SCMD! Dar care era solutia corecta de urmat, ca noi sa ne reprimim pensiile inapoi? Ce trebuie sa faca si n-a facut SCMD?
      ASTEPT SOLUTIA PE CARE CONDUCEREA SCMD O AVEA SI N-A VAZUT-O. HAI, FA-NE INTELPTI PE TOTI, PENTRU A-I BATE OBRAZUL DOGARULUI!...
      MANIPULATUL DEZORIENTAT

      Ștergere
  10. Structura organizatorica si calitatea membrilor SCMD fac posibile oricand acele actiuni care sa anuleze abuzurile facute. Problema este daca se vrea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se va vrea daca suntem oameni de caracter cum ne pretindem.

      Ștergere
  11. DOGARU a mers la intelegere cu PONTA , ca decat sa sufere 270000 de pensionari militari cu pensii marite, mai bine sa moara 10000 de pensionari diminuati SI PROSTITI . Restul e gargara pe net.

    RăspundețiȘtergere
  12. PROTEST PUBLIC, ADRESAT DOMNULUI PREMIER DESEMNAT, VICTOR PONTA ŞI PARLAMENTARILOR USL


    Domnule Premier desemnat
    Domnilor Parlamentari ai USL,

    Membrii SCMD, Filiala 1 Braşov, în consens cu opiniile majorităţii covârşitoare a celor care v-au votat, PROTESTĂM PUBLIC împotriva desemnării ca Vicepremier, a domnului Gabriel Oprea. Noi identificăm în acest personaj, unul din instrumentele politice utilizate cu dibăcie de domnul Preşedinte Traian Băsescu, pentru susţinerea politică şi aplicarea primitivă a curbelor de sacrificiu împotriva poporului român. Domnul Gabriel Oprea este un campion al traseismului politic care a susţinut prin manevre lipsite de onestitate, un regim politic portocaliu, ce a învrăjbit întreaga naţiune. Acest fost personaj cu funcţia supremă în organismul militar a destructurat solidaritatea noastră şi a umilit zeci de mii de militari în rezervă, iar unii , mai firavi, şi-au pierdut viaţa. Asupra domnului Gabriel Oprea planează o serie de suspiciuni menţionate în presă, cu privire la afacerile sale trecute şi prezente, inclusiv în domeniul imobiliar. Apreciem că soluţia de compromis găsită în urma negocierilor cu UNPR, de a-i încredinţa lui Gabriel Oprea postul de vicepremier, aduce o gravă ofensă opiniei publice şi ne dă senzaţia că suntem o societate”în stare de război”. Amintiţi-vă că domnul Gabriel Oprea a fost singurul candidat huiduit încă de la lansarea candidaţilor UNPR. Chiar personaje din preajma domniei sale îi incriminează atitudinea mincinoasă manifestată în jocul politic, obscur şi imoral. Dacă doriţi o altfel de guvernare şi o stabilitate, în situaţie de criză, promovaţi în guvernul României, altfel de oameni, decât cei care au produs criza. Curăţaţi politica românească de „aspectul ei dâmboviţean” creat de asemenea personaje dezgustătoare.
    Înainte de a promova un astfel de personaj controversat, ar fi necesar să analizaţi legalitatea şi legitimitatea „Fabricii de doctorate şi de grade militare” peste care, domnia sa a patronat. De asemenea, să evaluaţi legalitatea aplicării actelor normative prin care au fost recalculate şi revizuite pensiile militare, fapt ce a produs în rândul pensionarilor militari, o gravă şi murdară discriminare.
    O serie de parlamentari printre care, liderul PNL, domnul Crin Antonescu cât şi dumneavoastră, domnule Premier, ne-aţi asigurat , în repetate rânduri, că domnul Oprea Gabriel nu va fi cooptat în viitorul Guvern al USL.Aţi afirmat că guvernarea USL va fi altfel decât guvernarea PDL. Că „relaţiile de cumetrie” vor fi abandonate. Că românii sunt pe primul plan şi „prieteniile politice conjuncturale” pe locul doi. Că acele personaje politice compromise definitiv, nu vor mai avea acces la butoanele puterii. Dorinţa dumneavoastră de a promova într-o funcţie supremă în stat un asemenea personaj ne strică cumplit sărbătorile creştine, fapt pentru care, vă solicităm, prin acest PROTEST PUBLIC, să renunţaţi la soluţia "Gabriel Oprea - vicepremier" inacceptabilă şi compromiţătoare pentru viitoarea guvernare!

    Pentru GRUPUL FILIALELOR SCMD <>
    Presedintele FILIALEI 1 Pitesti
    Colonel ( r )ec.Victor POPESCU

    RăspundețiȘtergere
  13. VOI AUZITI ROMANI CE AUD SI EU.ESTE UN DOMN AICI CARE SE PLANGE CA I-A SCAZUT PENSIA CU 1250 PE LUNA.VA VINE SA CREDEDTI CA EXISTA ASA CEVA IN ROMANIA ?
    MAMA SI TATA NU AU IMPREUNA 1250 PENSIE PE LUNA.VA DATI SEAMA CE PENSIE ARE ACEST DOMN CARUIA TREBUIE SA-I PLATIM CAM 40 DE ANI ACEASTA PENSIE?
    EI SE PLANG?NOI AMARATII CE PUTEM SA MAI SPUNEM?
    ACESTI DOMNI IAU PENSIE MAI MARE CA SALARIUL UNUI MILITAR ACTIV .VA VINE SA CREDETI?
    DIN SALARIUL PLUTONIERULUI SE OPRESTE CASS PENTRU PENSIA DE 3000 RON A DOMNULUI PENSIONAR.(APROPO SALARIUL PLUTONIERULUI ESTE CAM 2000 RON CU ORDINUL 50 CU TOT.ESTE DREPT DOMNULE PENSIONAR ESTE DREPT?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. STIMATE CETATEAN DIN OPINIA PUBLICA. EU NU M-AM PLINS DE TAIEREA FAVORURILOR CI DE TAIEREA DREPTURILOR LEGALE, DACA POTI SA INTELEGI. EU MUNCESC OFICIAL DIN CLASA A 6 A PE STAT DE PLATA SI CU CARTE DE MUNCA DE LA 18 ANI SI JUMATATE. AM ATATIA ANI DE SCOALA CAT VARSTA MAMEI TALE. NU EU AM PROMULGAT LEGILE STATULUI ROMAN CI AM FOST OBLIGAT PRIN JURAMINT SA RESPECT TARA SI POPORUL, DAR NU POTI SA INTELEGI ACEST LUCRU SI TE INTELEG, DEOARECE AI TRAIT IN COTET SI ESTI DOAR MAHALAGIU CARE NU STII CE CAUTI PE AICI. CAND EU CA MILITAR PRASEAM FARA RUSINE 14 RANDURI DE ROSII PE ZI, ACEI CIVILI PRINTRE CARE SI MAMA TA PRASEAU DOAR JUMATATE DE RAND PE ZI.
      5.000 de euro, cel mai mare venit al unui fost magistrat din Moldova
      PENSIILE "NESIMTITE" NU AU DISPARUT
      Deşi sunt ajunşi la o perioadă a vieţii când reţeta de medicamente este una dintre cele mai mari cheltuieli lunare, pensionarii din zona Moldovei se împart în două mari categorii. O parte sunt cei care beneficiază de luxul de a avea o menajeră, un îngrijitor personal şi de a-şi întreţine sănătate prin excursii de tratament în orice colţ al lumii, pensiile lor lunare fiind de 26 de ori mai mari decât leafa unui angajat. La polul opus sunt cei care trebuie să împartă pensia de 350 de lei între sănătate, întreţinere şi nepoţi.
      După zeci de ani de muncă, veniturile la care au .„În judeţul Iaşi beneficiază de indemnizaţia socială minimă garantată un număr de 26.499 de persoane, adică 350 de lei”, ne-a declarat Adriana Grecu, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Iaşi. La Iaşi sunt peste 146.000 pensionarii din sectorul de stat, pensia medie în cazul lor fiind de764 de lei, şi alţi 35.600 din sectorul agricol, a căror pensie medie este 309 lei. Pentru cei cu pensii mici, 30 de zile înseamnă un adevărat slalom printre datorii, facturi şi bonuri fiscale şi drămuirea fiecărei bancnote de 10 lei astfel încât să-ţi permiţi o masă zilnică.
      MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL.
      Şi doar pentru că titulatura avută în câmpul muncii se transformă într-un privilegiu la vârsta pensionării, magistraţii şi alte categorii de salariaţi cărora li se calculează pensia după legi speciale au venituri substanţiale.„La Iaşi, cea mai mare pensie acordă pentru sectorul de stat este de 5.829 de lei, fiind încasată de un profesor nevăzător. Sunt cinci pensii de peste 5.000 de lei înregistrate în judeţ. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată. Înseamnă 5.000 de euro, bani cu care poţi să cumperi în fiecare lună o maşină bună la mâna a doua sau cu care poţi pleca în croazieră.
      Bogăţie în baston .Cea mai mare marire de pensie revizuita de a fostilor militari, abuziv desfiintate este de la 3.072 de lei la 95.968 de lei .
      Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 17.969 lei brut şi aparţine unui fost magistrat, intrând la categoria pensii speciale. Potrivit CJP Botoşani, cea mai mare pensie, din asigurări sociale, este de 2.818 lei brut. În judeţul Neamţ, din cei 138.249 de pensionari, 4.360 au venituri lunare mai mari de 1.500 lei. Cea mai mare pensie de serviciu din judeţ fireste a unui fost magistrat este de 16.606 lei brut, în timp ce 18.103 de nemţeni beneficiază de cei 350 de lei. La nivelul judeţului Suceava, cea mai mare pensie încasată este de 4.327 lei şi este încasată de un fost miner. În acelaşi timp, 91.326 dintre pensionarii suceveni au venituri sub 500 de lei.

      Ștergere
  14. Imbecilule de ce ma cenzurezi. De asta esti platit din cotizatiile membrilor scmd ca sa cenzurezi comentariile. Dute la munca la particular, RAHATULE si nu sta cu gura cascata pe comentariile de pe pagina scmd, iar cand apare un comentariu care deranjeaza il stergi.

    Rahatule altceva nu te mai duce capul sa faci.Doar de atat iti este in stare creierul ? Sa stai cu ochii pe comentarii si sa stergi ?

    Rahatule, mars la munca la particular si nu-ti mai bate joc de cotizatiile platite de membrii scmd.

    PS. Rahat este un cuvant decent. Se gaseste si pe eticheta unui aliment.Asa ca sa nu te gandesti la celalalt sens al cuvantului.Dar daca te gandesti, nu ma deranjeaza, este problema ta rahatule.

    RăspundețiȘtergere
  15. Armata romana ?? SE DERULEAZA NOUA OFENSIVA IMPOTRIVA ARMATEI , CARE VA CULMINA CU TAIEREA CU 15% A PENSIILOR CELOR CARE AU FOST IN SISTEMUL MILITAR INAINTE DE 1989.
    Incet, incet apar sute si mii de documente despre rolul armatei romane in dec 1989, se pare ca teroristii au fost chiar membri Armatei Romane, oricum cei peste 200 de membri usla, ca exemplu, sint bine mersi, toti cu azil politic in Suedia. Si uite asa zbiara tov. dogaru et comp, pentru merite deosebite!!!!
    Acasa la Arad, am trait-o pe viu, iti garantez ca soldatii armatei au tras aproape toate focurile,(stateam pe burta in apartament, iar gloantele trasoare zburau deasupra blocului meu, stateam la etajul 3, unde dracu tragi la inaltimea aia, seara, ce vedeau elicoptere???, securistii nu prea, militienii accidental (executati de armata), dar tot baietii vostri destepti din armata au impartit arme "norodului".
    Daca este adevarat ce se scrie sub poza, atunci, toti ofiterii armatei romane din Bucuresti, legati prin atitea ordine intre ei, ar trebui sa construiasca noul canal Bucuresti - Dunare, practic au distrus istoria tarii, si mai au tupeul berindei et comp, sa vorbeasca despre "istorie si cultura".
    Fără să vrea militarii au distrus peste 500.000 de volume, toate rare, cronici, letopiseţe
    Citiţi mai mult: Generalul Voinea nu uită şi nu iartă: "A fost o golănie că mi-au luat dosarele Revoluţiei!" | VIDEO - Interviu > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/generalul-voinea-nu-uita-si-nu-iarta-a-fost-o-golanie-ca-mi-au-luat-dosarele-revolutiei-101.html#ixzz2FdumvkeD
    EVZ.ro
    PS In acele zile urmaream incordat la televizor ce se intimpla acolo, am vazut cu ochii mei cum biblioteca nationala a fost aprinsa, din cauza luptelor cu teroristii, dar al dracu teroristi, si acum vad imaginea, trageau in nenorocitii de oameni care au venit sa il aplaude pe tov ilici cu banda sa, iar aia stateau in balcon, in lumina reflectoarelor, si nimeni nu tragea in ei, smecheri teroristii astia nu?, dar nevinovatii de la marginea adunarii cadeau unul dupa altul, frumoasa "contrarevolutie la Bucuresti", cu sprijinul neprecupetit al ofiterilor armatei romane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BRAVUL GENERAL DAN VOINEA, CRIMINAL CU SEMNATURA LA TARGOVISTE , SE DA MARE EROU, CU PENSIE DE 185 DE MILIOANE DE LEI VECHI PE LUNA , NETAIATA SI DESFIINTATA ASA CUM S-A INTAMPLAT CU MILITARII DE CARIERA . LEGEA 164/2001 A FOST DESFIINTATA DOAR PENTRU MILITARII DE CARIERA SI PRODUCE EFECTE PENTRU BRAVII JUDECATORI SI PROCURORI MILITARI.
      CURAT MURDAR COANE FANICA.

      Cum era de asteptat, procurorul Dan Voinea a solicitat respingerea exceptie, dar acelasi lucru l-au facut si “aparatorii” sotilor Ceausescu, avocatii Nicolae Teodorescu si Constantin Lucescu. Iata ce se mentioneaza in sentinta cu privire la exceptia de necompetenta a instantei ridicata de cuplul dictatorial:
      ......In final, procurorul militar a aratat ca probele deja administrate in cauza, precum si faptele de evidenta notorietate care nu se mai cer a fi dovedite ori demonstrate ?????, conduc la concluzia ca inculpatii au savarsit faptele pentru care sunt trimisi in judecata si anume infractiunile de genocid prev. de art. 357 alin. 1, lit. a-c c.pen., subminarea puterii de stat prev. de art. 162 alin.1 c.pen., acte de diversiune prev. de art. 163 c.pen si subminarea economiei nationale, prev. de art. 165 alin. 2 c.pen. si a cerut condamnarea lor la pedeapsa cu moartea, precum si confiscarea totala a averii inculpatilor Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena.
      BASESCU OARE UNDE SE INCADREAZA ????

      Ștergere

  16. Nu mai platesc nici o cotizatie, (desi am sustinut cresterea cuantumului acesteia cu 40%) pana cand PISOIUL nu determina aplicarea cererilor ca pensia pentru rezervisti sa redevina ... militara, asa cum era cand am intrat in armata, legea pensiilor. Sa ma pupati..., ori sa ma sarutati, daca primul termen va produce ... fiori, atunci cand va voi mai vota . Voi da si ultimul leu pentru a-i determina pe toti cunoscutii si necunoscutii mei sa va huiduie, mincinosilor!!!
    Si inca ceva: cata vreme un cacat ca si tradatorul izmana este pus in guvern, impreuna cu cu toti cei de teapa lui pe care i-a adunat de prin fosele democratiei, un cacat veti mai primi ca si sprijin... De v-ati inneca cu el...

    RăspundețiȘtergere
  17. Un BOU este pus sa cenzureze.,Nu salvati nimic asa. Daca santeti BOI, BOI ramaneti.

    RăspundețiȘtergere
  18. MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL. Şi doar pentru că titulatura avută în câmpul muncii se transformă într-un privilegiu la vârsta pensionării, magistraţii şi alte categorii de salariaţi cărora li se calculează pensia după legi speciale au venituri substanţiale.„La Iaşi, cea mai mare pensie care se acordă pentru sectorul de stat este de 5.829 de lei, fiind încasată de un profesor nevăzător. Sunt cinci pensii de peste 5.000 de lei înregistrate în judeţ. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată. Înseamnă 5.000 de euro, bani cu care poţi să cumperi în fiecare lună o maşină bună la mâna a doua .

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnilor ieri am mai primit o decizie privind revizuirea pensiei in baza OuG nr.1/2011 emisa in 12.12.2012 (cred ca ii a patra in decurs de 2 ani),toate cuprind numai lucruri neadevarate incepand de la solda bruta si vechimea in munca ce sa mai vorbim de categoriile de munca ,si dv. domnule colonel Aromanesei,care mi-ati fost comandant imi spuneti ca Ponta si U.S.L. ne vor face dreptate.Nu domnule colonel acesti tradatori de neam si tara nu ne vor face dreptate ,dupa cum am vazut si in ultima decizie pe care am primit-o ieri nimic nu este real,nu stiu de unde au luat datele respective sau dupa cum imi spunea un fost coleg de la CMJ.RESITA,aceste date au fost fabricate de catre centrele militare cu personal nespecializat mai precis subofiteri de auto de unde sa cunoasca ei legislatia in domeniu?Asa domnule colonel cu tot respectul cuvenit nu aveti dreptate eu va stiam un om integru nu de partea tradatorilor de nem si tara si apropo parca dumneavoastra ii urati pe generalii pupatori de mana ai politicienilor.

    RăspundețiȘtergere
  20. MAI SCHIMBA UNII BARCA ,E OBICEI MISELESC .

    RăspundețiȘtergere
  21. Raspuns la postarea anonimului cu protestul din 18.12. ora 13.04.
    D-le anonim protestant ma mir ca nu ai aflat pana acum ca intre Oprea si Ponta exista un grad de rudenie. Oprea este nasul de suflet. Nu a botezat copilul lui Ponta?. Cum sa-ti marginalizezi rubedeniile.

    RăspundețiȘtergere
  22. Si amandoi sunt ,,finii" lui Nastase. Sa vedeti tupeu din februarie incolo. El liberatore.

    RăspundețiȘtergere
  23. A TRECUT CRACIUNUL , NU A PLECAT NEBUNU...
    Subject: UNDE ESTE SINTAGMA USL ? -DREPTATE PINA LA CAPAT ????
    CURTEA DE APEL BUCURESTI
    SECTIA CONTENCIOS ADMINISTRATIV
    DOMNULE PRESEDINTE,
    Subscrisa ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE « ALEXANDRU IOAN CUZA » - FILIALA SECTOR 5 BUCURESTI, cu sediul in Bucuresti, b-dul Iuliu Maniu nr.13-15, sector 6, reprezentata legal prin dl colonel (r) ROTARU FILIP VASILE, in cntradictoriu cu :
    1. GUVERNUL ROMANIEI, cu sediul in Bucuresti, Piata Victoriei nr. 1, sect 1,
    2. Ministerul Apararii Nationale, cu sediul in Bucuresti, strada Izvor nr.110, sector 5,
    3. Ministerul Administratiei si Internelor cu sediul in Bucuresti, Piata Revolutiei nr.1 A, sect. 1, Bucuresti,
    4. SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII, cu sediul Bucuresti, B-dul Libertăţii nr. 14 D – sector 5, formulam prin avocat, prezenta :
    CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
    solicitandu-va sa dispuneti:
    in contradictoriu cu Guvernul Romaniei :
    -anularea aplicarii prevederilor art. 1, paragraf 4, art. 6 si art.7 din OUG nr.1/2011 aprobata prin Legea nr. 165/2011
    si in contradictoriu cu paratii 2) Ministerul Apararii Nationale, 3)Ministerul Administratiei si Internelor, 4)SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII, sa dispuneti
    - obligarea acestora la punerea in aplicare a prevederilor art. 169 alin. 5 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in sensul « mentinerii cuantumului pensiilor deja stabilite, aflate in plata până la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevăzute de lege, se obţine un cuantum al pensiei mai mare »

    RăspundețiȘtergere
  24. 1. Prin actele normative mai sus mentionate, prin care dupa un calcul meschin, conform grilei de la Anexa nr. 1, se pot stabili pensii cu un cuantum mai mare fata de cel existent in plata in prezent, dar si cu un cuantum mai mic, se incalca urmatoarele principii de drept :
    2. principiul neretroactivitatii legii civile, principiul dreptului (la pensie) deja castigat, principiul egalitatii, principiul unicitatii si nu in ultimul rand dreptul de proprietate.
    Invederam instantei ca prin aplicarea masurilor stabilite prin adoptarea OUG nr. 1/2011, privind recalcularea pensiilor stabilite, aflate in plata la data introducerii sistemului unitar de pensii, se incalca principiul neretroactivitatii legii civile, astfel cum este prevazut prin art. 15 alin. 2 din Constitutia Romaniei.
    « Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale mai favorabile »
    Astfel, masurile adoptate prin reglementarile legale mai sus mentionate (masuri evident cu caracter civil) se pot aplica doar cazurilor care se vor ivi dupa data intrarii in vigoare a normelor modificatoare, nu si situatiilor deja existente.
    Desi, atat prin OUG nr. 1/2011, cat si prin Legea nr. 263/2010 nu se prevede expres ca aceste acte normative retroactiveaza, prin efectele aplicarii lor, practic, se recalculeaza pensiile deja stabilitie, iar o parte dintre acestea vor fi mai mici decat cele existente in plata pana la aparitia actului normativ.

    RăspundețiȘtergere
  25. Principiul neretroactivitatii legii civile, principiu general admis ca fundament al tuturor legilor este incalcat ca urmare a aplicarii defectuoase a acestuia, prin efectele reprobabile pe care le cauzeaza. Chiar daca legea nu prevede expres principiul neretroactivitatii, din pacate, constatam ca prin aplicarea acestor acte normative se incalca flagrant art. 15 din Constitutie.
    Pensiile au fost stabilite si acordate in baza unor legi in vigoare la momentul calcularii cuantumului acestora. Recalcularea acestora, in fapt reducerea semnificativa a cuantumului acestor pensii, inseamna o incalcare a propriilor reglementari legale ale legiuitorului. Aplicarea retroactiva a propriei legislatii in domeniul stabilirii pensiei se face cu repercursiuni grave asupra caracterului de stat de drept.
    Prin modificarea retroactiva a drepturilor deja castigate a pensionarilor se incalca flagrant prevederi constitutionale.
    Asa cum precizeaza insasi Curtea Constitutionala, prin Decizia nr.57/2006, publicata in Monitorul Oficial nr.164/2006, Partea I, « .. orice prevedere noua poate fi aplicata numai de la data intrarii sale in vigoare, pentru a respecta principiul neretroactivitatii legii, consacrat de art. 15 alin. 2 din Constitutie «
    Vazand Decizia Curtii Constitutionale mai sus aratata este evident ca legiuitorul, avand dreptul exclusiv de a modifica si/sau completa legislatia este obligat sa respecte Constitutia Romaniei.
    Invederam, in sustinerea argumentatiei noastre, Decizia Curtii Constitutionale nr.120/2007 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.204/2007 : « In cazurile in care din recalculare rezulta un cuantum mai mare al pensiei, se va plati acesta, iar daca noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda in continuare pensia anterior stabilita si aflata in plata, fara a aduce vreo atingere drepturilor legal castigate anterior ».
    Inclusiv din perspectiva dreptului comunitar, dispozitiile cuprinse in reglementarile care prevad recalcularea pensiilor aflate deja in plata incalca principiile comunitare de protectie sociala.
    Asa cum prevede art 2 din Tratatul Comunitatii Europene, protectia sociala reprezinta unul dintre obiectivele fundamentale ale Comunitatii.
    Mai mult, an de an, in toate Comunicarile Comisiei Europene cu privire la protectia sociala se pune accentul pe existenta « unor pensii sigure si viabile », « pensii sigure si adecvate », « asigurarea de venituri sigure si convenabile pensionarilor si care sa asigure conditii decente de viata persoanelor in varsta. »

    RăspundețiȘtergere
  26. Prin toate documentele invocate, Comisia Europeana a recomandat ca « statele membre sa previna prin sistemele nationale de pensii adoptate, saracia si excluderea sociala pentru persoanele pensionate.« (a se vedea : Comunicarea Comisiei Europene din anul 2000 « Evolutia protectiei sociale dintr o perspectiva pe termen lung - Pensii sigure si viabile », Comunicarea din anul 2001 adresata Consiliului Parlamentului European, Comitetului Economic si Social European si Comitetului Regiunilor « Armonizarea integrata a unui serviciu de strategii nationale ce vizeaza garantarea unor pensii sigure si viabile »)
    In ce fel respecta noile reglementarile legale adoptate in privinta pensionarilor recomandarile Comisiei Europene ?
    In realitate, prin modificarile aduse legislatiei cu privire la pensii (Legea nr. 119/2010, Legea nr. 263/2010, OUG nr. 1/2011) Guvernul Romaniei a emis un act normativ nelegal, care incalca atat prevederi constitutionale si ale codului civil român, cat si prevederi ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului
    Astfel, aceste reglementari noi incalca prevederi cuprinse in art. 15 alin. 2 din Constitutia Romaniei, cat si art. 6 din Codul civil cu privire la principiul neretroactivitatii legii civile, principiu obligatoriu si pentru legiuitor, in cazul de fata Guvernul Romaniei, art. 44 alin 1 din Constitutie-dreptul la proprietate privata, art.47 alin.1 si 2 din Constitutie-dreptul la trai decent si pensie.
    Actele normative mai sus mentionate incalca dreptul fundamental al omului privind dreptul de proprietate. Nenumarate acte normative, decizii, conventii si Tratate internationale consfiintesc faptul ca dreptul la pensie, ca drept subiectiv constituie dreptul de proprietate al oricarei persoane ce a muncit in interesul societatii peste 30-40 ani. Pensionar este persoana care dupa desfasurarea unei activitati utile in folosul societatii, un timp indelungat, primeste o indemnizatie numita « pensie », ca urmare a acelei activitati si ca urmare a unei incapacitati de munca temporare, partiale sau totale, din cauza varstei inaintate.
    Dreptul de proprietate este dreptul pe care il are o persoana de a se bucura de un bun al sau, avand folosinta, dispozitia si uzufructul acestuia.
    Este cunoscut ca pensia reprezinta un drept de proprietate ca un bun intrinsec al persoanei in varsta, aceasta neavand alta sursa de venit pentru a convietui alaturi de semenii sai.
    Actele adoptate de legiuitor incalca drepturile prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, atat in ceea ce priveste dreptul la respectarea bunurilor, protejat de Articolul 1 din Primul Protocol Aditional la Conventie, cat si Articolul 14 din Conventie privind interzicerea discriminarii, raportat si la art.1 din Protocolul nr.1.
    Asa cum a statuat Curtea Europeana a Drepturilor Omului pe cale de jurisprudenta, notiunea de «bun » are un sens autonom, nefiind limitata la proprietatea asupra bunurilor corporale ; unele drepturi si interese cu valoare patrimoniala constituie «bunuri » si intra sub protectia Art.1 din Protocolul nr.1.
    Curtea Europeana a decis in mai multe cauze, ca dreptul la pensie, ca drept social constituie un « bun » in sensul Art.1 din Protocolul nr.1. (a se vedea cauza Gaygusuz c. Austria,1996).

    RăspundețiȘtergere
  27. Astfel, Curtea a statuat ca intr–un stat modern si democratic, anumiti indivizi sunt complet dependenti de o prestatie sociala pentru a supravietui, recunoscandu-li-se acestora nevoia unui anumit grad de certitudine si stabilitate.
    In aceasta materie, Curtea a mai statuat ca toate principiile aplicabile in general in cazuri care implica drepturi protejate de Art.1 din Protocolul 1 sunt aplicabile in egala masura si in cazul drepturilor de protectie sociala si ca urmare, reclamanta beneficiaza de un bun in sensul Art.1 din Protocolul 1 la Conventie.
    Prin adoptarea OUG nr. 1/2011 se incalca inclusiv decizii ale CEDO.
    Exemplificam in acest sens cu Decizia CEDO pronuntata in cauza Buchen vs Cehia (2006) prin care Curtea Europeana a decis “limitarea nejustificata a unui drept recunoscut magistratului, cum ar fi o pensie speciala, drept nesocotit ulterior, fara a exista o justificare obiectiva si rezonabila pentru o asemenea ingradire, constituie o privare de proprietate in sensul articolului 1 din Protocolul I al CEDO dar si o discriminare in sensul articolulu 1 din Protocolul nr.12”. Solutii similare au fost pronuntate de catre Curtea Europena si in urmatoarele cauze : Gaygusuz vs Austria (1996), Stubbings s.a. vs Marea Britanie, Kjartan Asmundsson vs Islanda (2004), Pravednaya vs Rusia (2004) si mai ales cauza Akdeejeva vs Letonia (2007) in care Curtea Europena a Drepturilor Omului a obligat statul leton la despagubiri stabilind ca a fost incalcat articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si art.1 din Protocolul I, in cazul in care se procedeaza la recalcularea in minus a pensiei, dat fiind ca este vorba despre un drept castigat.
    Prin numeroasele spete solutionate prin decizii ale C.E.D.O. s-a decis constant in sensul ca “o reducere substantiala a nivelului pensiei ar putea fi considerata ca afectand substanta dreptului de proprietate si chiar a insusi dreptului de a ramane beneficiar al sistemului de asigurare la batranete”
    Pentru argumentele mai sus aratate, va solicitam admiterea actiunii, anularea prevederilor art. 1, paragraf 4, art. 6 si art.7 din OUG nr.1/2011 aprobata prin Legea nr. 165/2011

    2. Prin aplicarea prevederilor cuprinse in OUG 1/2011, aprobata prin lege, Guvernul Romaniei si paratii 2), 3) si 4) incalca prevederile exprese ale Legii nr.263/2010, respectiv articolul 169 alin. 5 care prevede “În situaţia în care cuantumul pensiei aferent punctajului mediu anual rezultat în urma aplicării prevederilor alin. (1)-(4) este mai mic decât cel cuvenit sau aflat în plată, se menţine acest cuantum până la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevăzute de lege, se obţine un cuantum al pensiei mai mare ». Din pacate, aplicarea acestor prevederi nu se face in spiritul si litera legii, ci prin folosirea unor calcule meschine si interpretand legea in defavoarea beneficiarului, ajungandu-se astfel sa se emita decizii de pensionare calculate in scadere fata de pensia stabilita initial.
    Astfel, exemplificativ, depunem alaturat Decizia nr. 52197/05.12.2011 emisa de Ministerul Apararii Nationale privind pe Branzei M. Ioan, Decizia nr. 159767/12.012.2011 emisa de M.A.I. privind pe MICU S. ELENA-CECILIA, Decizia nr. 60953/20.12.2011 emisa de M.Ap.N. privind pe MOINESCU E. CONSTANTIN, Decizia nr. 37767/12.12.2011 emisa de M.Ap.N. privind pe GHERGHES GH. MIHAI, etc. (suntem in masura sa depunem sute de astfel de decizii)

    RăspundețiȘtergere
  28. Astfel, paratul, GUVERNUL ROMANIEI nu isi respecta propriul act normativ si, din nou, incalca principii fundamentale, in baza carora se organizeaza si functioneaza sistemul public de pensii, principii enuntate in chiar primele articole ale Legii nr. 263/2010, respectiv :principiul egalitatii «… prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul public de pensii, contribuabili şi beneficiari, un tratament nediscriminatoriu, între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege »; si al unicitatii «.. potrivit căruia statul organizează şi garantează sistemul public de pensii bazat pe aceleaşi norme de drept, pentru toţi participanţii la sistem »
    Astfel, desi art. 169 alin. 5 din Legea nr. 263/2010 prevede mentinerea cuantumului pensiei aflata in plata « …in situaţia în care cuantumul pensiei aferent punctajului mediu anual rezultat în urma aplicării prevederilor alin. (1)-(4) este mai mic decât cel cuvenit sau aflat în plată…. până la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevăzute de lege, se obţine un cuantum al pensiei mai mare. » paratul GUVERNUL ROMANIEI include in art. 7 din OUG 1/2011 prevederi complet contradictorii Legii nr. 263/2010 : « Art. 7. - (1) În cazul pensiilor prevăzute la art. 5 şi 6, nu mai târziu de data de 31 martie 2012 se va efectua regularizarea acestora, prin stabilirea sumelor de plată sau de recuperat, după caz, în funcţie de cuantumurile rezultate după luarea în considerare a tuturor documentelor care atestă veniturile realizate pe întreaga durată a stagiului de cotizare sau după aplicarea grilei prevăzute în anexa nr. 1.

    RăspundețiȘtergere
  29. Emiterea de acte normative contradictorii, lipsite de claritate şi coerenţă si prin nerespectarea prevederilor Legii nr.263/2010 demonstreaza lipsa de responsabilitate a Guvernului României, care isi încalca prin toate aceste măsuri propria lege, propria ordonanta de urgenta, promovată prin angajarea răspunderii. Totodată, neaplicarea acelor prevederi din Legea 263/2010 nu reprezintă decat un nou abuz al Puterii, al atitudinii sale discretionare, situatie in care subsemnatii suntem indreptatiti din nou a ne considera desconsiderati si umiliti.
    OUG nr. 1/2011 contine prevederi contradictorii, nelegale si necorelate cu alte legi care vizeaza sistemul public de pensii, respectiv Legea nr. 263/2010, astfel incat aplicarea acestei ordonanate genereaza reglementari care contrazic- macar partial -prevederi anterioare.
    Desi teoria drepturilor câştigate nu e consacrată ca atare, în Constituţie, unde se spune doar că legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile, rezultă implicit că nicio lege nu trebuie să retroactiveze si nici efectele acesteia, fiind un principiu cutumiar general recunoscut în drept, cel puţin într-un sistem normal de justiţie.
    Ca un argument al aplicarii principiului netroactivitatii il reprezinta aplicare retroactiva a legii penale mai favorabile. In dreptul penal, prin existenta a doua legii, contradictorii, una cu efecte mai favorabile si alta cu efecte negative asupra persoanei inculpatului, se aplica legea mai favorabila. Aceasta reglementare este statuata in interesul cetateanului, al persoanei fizice, indiferent de fapta antisociala pe care a comis –o.
    Judecand per a contrario, atata timp cat statul s-a preocupat si se preocupa cu grija si protectie fata de cetateanul care a comis o fapta antisociala, cu atat mai mult trebuie sa nu i se ingreuneze viata unui pensionar care a muncit zeci de ani pentru a avea o batranete decenta.
    Nivelul actual al pensiilor constituie un drept câştigat prin lege, in acelasi sens pronuntandu-se si Decizia Curtii Constitutionale din anul 2007, potrivit careia "in cazurile in care din recalculare rezulta un cuantum mai mare al pensiei se va plati acesta, iar daca noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda in continuare pensia anterior stabilita si aflata in plata, fara a se aduce vreo atingere drepturilor legal castigate anterior"
    Asa cum am aratat mai sus, există precedente în jurisprudenţa Curţii, când aceasta a decis că pensiile nu pot fi reduse nici măcar prin recalculare şi că, în caz că dintr-o eventuală recalculare rezultă un cuantum al pensiei inferior celui aflat în plată, se va păstra suma iniţială.
    Constituţia Romaniei prevede că statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent şi că aceştia au dreptul la pensie şi la alte forme de protecţie socială, iar prin reducerea cuantumului pensiilor deja stabilite si aflate in plata se incalca drepturi constitutionale, inclusiv dreptul la un trai decent, astfel cum este mentionat in Constitutie.
    In drept :art. 1, art. 9 si urmatoarele din Legea nr. 554/2004 , Legea nr. 263/2010, Constitutia Romaniei, Decizia Curtii Constitutionale din 2007, Decizii CEDO
    In dovedirea sustinerilor noastre va solicitam sa ne incuviintati proba cu inscrisuri, precum si orice alta proba a carei necesitate va reiesi din dezbateri
    Avocat BOGDAN IONESCU Pt. reclamanta
    ________________________ Presedinte A.N.C.M.R.R.-Fil. sector 5
    Avocat Gabriela Seucan colonel ROTARU FILIP V

    RăspundețiȘtergere
  30. Scrisoare deschisă către domnul Victor-Viorel Ponta
    Stimate domn,

    Sunt un cetățean al României care a votat, la alegerile parlamentare din 09.12.2012, candidații USL.
    Întâmplător, în colegiul unde domiciliez atât candidatul pentru Camera Deputaților cât și cel pentru Senat făceau parte din PSD.
    Vreau să vă spun de la bun început că nu am votat USL din convingere politică.
    Nici ”proiectele” candidaților și nici promisiunile de asfaltare a străzilor nu constituie un motiv.
    Nu am votat USL nici măcar cu speranța creșterii nivelului de trai pentru mine și familia mea. Am destule ”experiențe anterioare” pentru a nu mă mai lăsa vrăjit de iluzia ”liderilor providențiali” și de a-mi da seama că, dacă vreau o viață mai bună, depinde doar de mine, iar cel mai bun lucru pe care îl poate face ”clasa politică” este să nu îmi facă rău. Bine, oricum, nu o să-mi facă.
    Dar să revin la motivul votului pentru USL.
    Am votat cu un singur gând, cu o singură speranță: RĂZBUNAREA.
    Știu că ”ar trebui să fiu pătruns de spiritul Crăciunului, să fiu mai bun, mai iertător,...”. Nu dau doi bani pe clișeele astea.
    Eu (sunt sigur că și alții, dar nu vreau să vorbesc decât în nume propriu), am votat USL cu dorința ca omul care mi-a făcut rău în ultimii ani să sufere.
    Să fie umilit, batjocorit, scuipat, adus în pragul disperării și al nebuniei, așa cum am fost eu.
    La momentul votului, USL părea singura formațiune capabilă de a realiza aceste deziderate.
    Practic, prin votul meu, v-am angajat să mă răzbunați.
    Din păcate aflu că ați încheiat, ”la drum de seară” o înțelegere cu persoana respectivă, un ”pact de neagresiune”, probabil pentru a fi sigur că veți fi desemnat prim-ministru.
    Stimate domnule Ponta, țin să vă anunț că nu personajul cu pricina v-a așezat în funcția aceea, ci eu, mergând la vot și punând ștampila pe candidații dumneavoastră.
    Față de mine aveți, dumneavoastră, a vă onora obligațiile ce decurg din contractul ”semnat” cu ștampila pe buletinul de vot.
    Iar eu vă exonerez de toate obligațiile față de mine, cetățean, cu excepția uneia: VREAU CA CEL CARE ȘI-A BĂTUT JOC DE MINE, SĂ SUFERE.
    Nu mă interesează, așa cum am auzit pe unii, ”o stare de normalitate și de liniște”.
    Eu nu accept să fiu călcat în picioare ani întregi pentru ca, în momentul în care devin, prin reprezentanții mei, puternic și capabil de ripostă, să mi se bage pe gât ”normalitatea și liniștea”.
    Vreau răzbunare, oricât ar costa și oricare ar fi riscurile.
    În rest...
    Nu mă aștept nici la autostrăzi, nici la locuri de muncă, nici la spitale, nici la școli...
    Nu spun că nu aș vrea, spun doar că sunt cam bătrân ca să mai cred în basme.
    Însă la răzbunare nu renunț.
    Iar dumneavoastră, domnule Ponta, sunteți obligat să înfăptuiți această răzbunare în numele meu.
    Cu stimă,
    Cpt. (r) Mihai Enescu,
    Giurgiu,
    20.12.2012

    RăspundețiȘtergere
  31. Ma aliez intru totul anonimului de la 1 ian 2013 12:39 si subscriu si eu cu toata responsabilitatea considerand scrisoarea si un protest indreptat celor care se pare ca ne-au amagit, pentru a se inscauna, cum au mai facut-o pana in 2004,in fruntea celor care nu-i va respecta. In nici o luna de zile, cu sarbatori cu tot, au aparut sovaielile, intrigile, minciunile, neintelegerile, contrazicerile, iresponsabilitatile s.a. din partea celor care electoratul cerea maturitate, adevar, responsabilitate, autoritate, promptitudine, operativitate, asumare, control s.a.ILUZII!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Fratilor de arme, camarazilor ce tot o zguduim si dam cu ea, cand de gard cand de bordura, si-i lasam pe toti NEISPRAVITII sa ne calce in picioare, fie ca sunt politruci, deputati, senatori, guvernanti, boschetari sau alti NEICA NIMENI. SA LUAM ODATA PENTRU TOTDEAUNA ATITUDUINE SI SA NE ASEZAM IN SOCIETATE ACOLO UNDE NE ESTE LOCUL. Oare toti angajati din SRI, MApN, SPP, MAI, SIE unde or fi lucrat fratilor? la facut carnati, lustruit bastoane, cules capsuni sau au FOST ANGAJATI AI STATULUI.Pentru ce?, PENTRU SECURITATEA LUI, A GUVERNULUI, A NATIUNII, A POPORULUI SI A TARII INTREGI, A LIBERTATII SI DEMOCRATIEI. CINE TREBUIE SA AIBE GRIJA DE ACEST SEGMENT AL SOCITATII?, papa de la roma!, asociatiile de vaduve!, federatia de oina!, NU CAMARAZILOR, GRIJA TREBUIE SA FIE A GUVERNANTILOR SI A PRESEDINTELUI CA EI SUNT GARANTII FATA DE CONSTITUTIE, DE TARA SI POPOR. IAR CAND AI CREAT STRUCTURI, LE FOLOSESTI SI LE UZEZI TREBUIE SA LE PLATESTI SI SA LE MENTII IN REZERVA IN MENTENANTA, NU SA TE DESCOTOROSESTI DE ELE. MAINE DACA ALARMA SUNA ADUNAREA CINE SE PREZINTA ACTIVII SI REZERVISTII. Restul fara de armata, sustrasi, etnobotanici, boschetari, drogati, fugiti din tara, handicapti, rebeli care nu stiu sa stea drepti fiindca nu pot, iar sa traga cu arma nici atat nu stiu. AM FOST SI SUNTEM BATJOCORITI NI S-AU LUAT TOATE DREPTURILE MILITARE SUNTEM ASISTATI, NU MAI AVEM GRADE, NU MAI AVEM TINUTA, NU MAI AVEM DREPTURI, NU MAI AVEM DEMNITATE, NU MAI AVEM ASISTENTA MEDICALA, NU MAI AVEM MEDICAMENTE, A AJUNS SA NE FIE RUSINE SA SPUNEM CA SUNTEM FOSTE CADRE MILITARE CA AM SLUJIT SATUL, TARA SI GUVERNUL, CA NE-AM SUBORDONAT COMANDANTULUI SUPREM ADICA PRESEDINTELUI CARE NE-A TAIAT PENSIILE SI NE-A ARATAT CU DEGETUL. Este tardiv de a deveni ceea ce a ce a fost, trebuiesc evenimente grele si triste care sa restabileasca iarasi ierarhiile in societatea noastra nu vreau sa ma gandesc la ele dar viata este plina de surprize.

    RăspundețiȘtergere