Discursul presedintelui SCMD, col. (r) dr. Mircea Dogaru, la mitingul comun SCMD-CNSC

luni, 26 august 2013

Militarii disponibilizaţi din Timiş nu vor să renunţe la sumele luate abuziv de regimul pedelist

Scris de Gheorghe Miron, Ziua de Vest
Legea pensiilor militare, dreptul la muncă al rezerviştilor, recuperarea sumelor de care în mod abuziv au fost păgubiţi de regimul pedelist şi prevenirea acestor samavolnicii în viitor – acestea sunt patru obiective ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Timiş, reamintite cu prilejul împlinirii a 4 ani de la înfiinţare.
„Înfiinţarea unui sindicat al militarilor - fie ei şi disponibilizaţi, în data de 18 august 2009 - a fost percepută, la vremea respectivă de către societatea românească drept un fapt divers, ca multe altele care ne colorează viaţa în anii democraţiei. Chiar şi noi, pensionarii militari de atunci, actualii rezervişti fără drept la pensie militară, am privit iniţiativa fondatorilor SCMD mai mult ca o curiozitate, dată fiind şi formaţia noastră de militari, incompatibilă (pe atunci) cu ideea de sindicat. Ce a urmat e deja istorie, dar o istorie în care SCMD a luptat la baionetă cu obtuzitatea unei puteri care în dorinţa de a ne desfiinţa ca o categorie profesională distinctă, urma să lase Armata fără rezerva de care are nevoie nu numai la război, dar şi la pace”, a explicat colonelul în rezervă Radu Aromânesei, preşedintele Filialei 1 Timişoara a SCMD.
Sindicaliştii militari susţin că au avut împotriva lor cele mai puternice instituţii ale statului (preşedinte, guvern, majoritate parlamentară ostilă, servicii specializate în dezinformare şi o parte a sistemului juridic), dar şi mass-media aservită puterii, sau reticenţele multor rezervişti care au aplecat urechea la tot felul de zvonuri care urmăreau denigrarea conducerii SCMD.
„Toate acestea urmărind destructurarea singurei organizaţii bătăioase a militarilor în rezervă, dar tot am reuşit să-i protejăm pe ai noştri (fie membri sau nu) de nenorocirile care îi pândeau (diminuarea iniţială a pensiilor cu peste 60%, regularizarea-recuperarea aşa ziselor sume „necuvenite”) şi, în final, am determinat promulgarea Legii 241/2013, reparatorie pentru cei afectaţi de abuzuri. Mai sunt însă multe de făcut, de aceea SCMD trebuie să existe”, a conchis Aromânesei.