luni, 4 februarie 2013

Ambiţii şi viziune limitată contra unitate. O fi bine?!!



Loviturile cele mai eficiente asupra unei structuri se dau din interiorul acesteia. Par mai credibile, dar la o analiză mai atentă se poate devoala adevăratul motiv. Inițatorii demersurilor pot deveni demni de dispreț Ei au o misiune,și nu au nicio legătură cu îndeplinirea obiectivelor asumate voluntar prin sindicat. Ori, poate, sunt animati doar de doamna Ambitie.
Asistăm zilele acestea la o avalanșă de acuze, care mai de care mai exagerate fără măcar un fundament logic, căci de unul real nici nu poate fi vorba.
Câteva considerații despre „cavalerii dreptății” și „nemulțumiții” care văd în SCMD toate relele care ni s-au întâmplat, cât și despre cei cu care ne confruntăm atunci când solicităm o revenire la normalitate în ceea ce–i privește pe pensionarii sistemului de apărare.
Un președinte de Filială, care ne precizează că vorbește în nume personal și nu a numerosului grup pe care-l conduce („și cu sergentul 10”) a ieșit de curând la rampă. Ceea ce spune însă este edificator cu privire la cât de mult s-a implicat în acțiunile sindicale și de ce SCMD nu a putut obține mai mult cu astfel de oameni. Este nemulțumit domnia sa de conducerea centrală, nu și de munca sa acolo în filială. Dar după cum se vede, acționează cu râvnă la distrugerea unității sindicatului. Unele din ideile sale începând sa-și facă efectul fiind preluate și de alții.
„Secrete sau nu” întâlnirile unor membri ai CD au loc pentru că ei sunt în București, acolo unde se află decidenții cu privire la problemele noastre. Ce șanse are un lider dacă s-ar afla la sute de km de capitală să rezolve o problemă? Doar dacă un ministru se află prin zonă este o ocazie de a-l întâlni. Cu ce eficiență? Avem exemplul unei filiale din alt colț al țării. O întâlnire ca la „cina cea de taină”, la care apostolii nu au putut să ajungă. Dacă se bazau pe toți pensionarii sistemului de apărare din zonă de ce nu au convocat o adunare cu câteva sute de membri care să arate d-lui ministru al apărării că sunt o forță de care trebuie să se țină seama?
O regulă a bunului simț elementar spune că neînțelegerile se rezolvă în familie. Mă întreb de câte ori președintele nemulțumit a venit la București să discute problemele de care este preocupat și mai ales ce propuneri a făcut și nu au fost luate în seamă? Dacă s-a zbătut și nu a avut succes, atunci îi dau dreptate și poate să-și ia numeroasa-i ceată de pițigoi și să plece. Astfel fel de filiale nu ne fac cinste!
Nu am obținut prea multe ca sindicat (și este adevărat) pentru că nu am avut cu cine să demonstrăm că suntem o forță. Nu știu câte sute de manifestanți ai filialelor nemulțumite au fost prezenți la mitingurile și marșurile din București la care am fost solicitați?
Nu d-le președinte „autodeclarat învins”, nu sunteți un adept al băsismului, cum ne atrageți atenția, dar vă dau de gol ideile susținute. Sfătuiți „să nu-l mai înjurăm pe președinte” deși are statut de „guvernator”. Vă întreb: problema referendumului a fost rezolvată legal și corect? Fiind rezolvată în dispreț față de milioanele de alegători, atunci cum poate să tacă cineva care a fost păcălit? D-voastră sunteți, poate, multumit. Eu, și ca mine alte milioane de români, nu. Deci nu pot fi de acord cu îndemnul pe care îl lansați. Nu se potriveste cu educația și principiile unui militar, așa cum pretindeți că sunteți d-voastră și cei care vă împărtășesc ideile. Poziția d-voastră ne vulnerabilizează și servește celor care au văzut în noi un pericol care le poate zădărnici planurile.
Decizia de intra sau pleca dintr-o structură este o opțiune personală. Nu interesează pe nimeni. Prin urmare publicarea scrisorii deschise este o acțiune care face mai mult rău celor rămași, dar de care nu vă interesează. Ei sunt deciși să lupte până la capăt, rămânând onești cu structura în care și-au pus toate speranțele.
Dezbinarea noastră este făcută cu scopul de a nu ne mai uni niciodată. Spun asta deoarece „mânăriile” făcute în sistemul de pensii militare au și vor avea consecințe pe termen lung.
În primul rând, dat fiind ca a fost schimbat regimul în care ne sunt acordate pensiile, ne trebuie o lege care să ne readucă la starea inițială, adică la pensii ocupaționale. Iată un obiectiv pentru care trebuie să ne batem și nu să ne preocupe, fără minimum de argumentaţie veritabilă, presupusa vină a celor care conduc sindicatul.
Un al doilea aspect prin care s-a urmărit dezbinarea nostră îl reprezintă cuantumul sumei pe care o primim ca pensie. Această acțiune ne-a așezat în mai multe straturi: 1. stratul celor foarte mulțumiți, cu două substraturi: a) al celor a căror pensie a fost calculată corect și este egală sau mai mare cu cea din dec. 2010; b) al celor care primesc o pensie „din burtă” mult peste cuantumul inițial. Cum spunea d-l ministru Dobrițoiu, „calculate greșit sau pe bază de documente false”. Sunt cei care au avut PCR (pile, cunoștințe și relații) la cei care și-au bătut joc de pensionarii militari;  2. stratul celor nemulțumiți cu două substraturi: a) al celor mai puțin nemulțumiți pentru că au o pensie scăzută doar cu câteva sute de lei; b) al celor foarte nemulțumiți cu pensia redusă drastic și care așteaptă o reglementare care să le facă dreptate.
Aceste stratificari au accentuat fenomenul de diluare a unităţii multor filiale, afectându-se forţa şi punându-se sub semnul întrebării credibilitatea acestora în raport cu partenerii politici. Prea mulţi s-au îndepărtat de acţiunea efectivă, limitându-se la atingerea interesului imediat şi neavând forţa prospectivă necesară sesizării pericolelor asupra intereselor fundamentale, de perspectivă.
La momentul acesta, SCMD se bazează pe oamenii de caracter din primul strat care, indiferent de cuantumul actual, se gândesc și la statutul juridic al pensiilor (Mulți? Puțini? Important este că sunt și astfel de oameni.). Se mai bazează pe oamenii din substratul 2b și parțial din substratul 2a.
Consecința acestei stratificări este faptul că orice măsură întreprinsă va mulțumi sau, dimpotrivă, va nemulțumi pe cineva. Cel mai corect ar fi să se revină la dec. 2010, urgent, printr-o măsură unitară. Idee agreată și propusă de o filială. Ce se întâmplă în acest caz? Nemulțumim pe cei cărora le-a crescut – corect sau incorect. Se revăd calculele și se ia de la cei pentru care s-a greșit. Se crează un alt grup de nemulțumiți. Oricum s-ar face, noi vom rămâne dezbinați. Este de fapt scopul întregului demers al fostei și se pare al actualei puteri. Puterea PDL l-a pus în aplicare, iar cea prezentă îl continuă, prin tergiversarea unor măsuri reparatorii și recompensarea „artizanului” cu funcția de vicepremier.
Aceasta este adevărata problemă și nu conducerea unei structuri care a avut și cu siguranță va avea un rol important în evoluția voastră și a țării.

Se pare că suntem condamnaţi la zbatere continuă pentru adevăruri elementare, evidente, secătuind energii necesare mai mult ca oricând în scop constructiv. Vom rămâne însă, întotdeuna destui cât să nu se renunţe. Este prea mare veacul, prea importantă cauza!...

Col (r.) dr. Dumitru Codiță, Filiala SCMD, col. Irimiea Mihai, Ploiești
4 februarie 2012

84 de comentarii:

  1. Domnilor,
    1. Pensiile militare recalculate/revizite fac parte dintr-un experiment aplicat pe romani. Se va generaliza in UE si in toata lumea democratica. Este evident ca experimentatorul tine la experiment. Lumina se aprinde pentru cei care vad, nu pentru orbi. Din nefericire avem astazi multi orbi. Asa am rezistat vreo 2000 ani.
    2. Sunt convins ca delegatia FMI, Ponta, Ungureanu, Boc, Basescu, Stolojan etc nu pun piedici pentru a reveni la pensiile din 2010 pentru ca ei au fost (sunt) pusi in demnitatile lor de persoane importante, prin votul nostru democratic, care decid dosnic, sub sortulet, peste capul alesilor, din Cluburile selecte din Chefere, Roma, Paris, Bucuresti, City, Bild, 322 de parlamentari etc.
    3. Daca Ponta esueaza se apeleaza la salvatorul de serviciu din perioadele de criza, iar experimentul continua impotriva romanilor (vezi istoria de dupa 89).
    4. Asa ca...: pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii. Deja principiile si logica sunt metehne comuniste. Acum sunt alte principii si alta logica. Ce nu face banul?!... El nu mai este al nostru... El ne dezbina si ne santajeaza... O persoana importanta spunea: „dati-mi finantele si nu ma intereseaza cine conduce”. In aceste conditii poate conduce si PCR ca partid democratic.
    5. Despre conducere, cred ca este bina asa. Un general la conducere nu e bine, deoarece generalii s-au avansat, politic, pentru succesele avute in reforma armatei. Nu stiu vreun colonel care sa se fi opus reformei (desfiintarea de unitati, cu toate consecintele lor) initiate de alesi si sa fi ajuns general. Mai este o solutie: managemet extern, ca este la moda. Cred ca asta multumeste pe toata lumea, c-asa-i la romani...

    Gogu Deresu

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ne miram ca suntem asa cum suntem!!!!!! Oare se potriveste Guvernului Ponta si ale celor care l-au precedat? Din aceasta cauza Eminescu nu este digerat de democratii tuturor timpurilor (trecute, prezente si viitoare)? Atunci, ca si acum cine ne erau conducatorii? De unde veneau ei? Dar acum?
    Un articol scris de Mihai Eminescu (in presa anilor 1870-1889):
    “De când lumea nu s-a văzut un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.
    Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.
    Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cum că o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.
    Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.
    Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie.
    Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă. Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.
    Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie.”
    Gogu Deresu

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,SCMD trebuie sa se bazeze pe oameni de caracter si nu pe aventurieri emanati dupa „revolutie” inca inainte de 89.
    Gogu Deresu

    RăspundețiȘtergere
  4. Tovarase Codita. Pe vremea cand coordonai centrul de la Ploiesti pareai rational. Apoi ti s-a propus sa treci in rezerva si sa continui activitatea ca civil, iar pentru 30 de arginti ai acceptat, numai ca ai luat teapa. Acum abia intelegem de unde-ti vine frustrarea, din lipsa banilor pe care trebuia sa-i mulgi de la popu.lime. Dar latri dogarian sperand ca ti-o da ceva de supt dogarul... Te duce cu presul, tovarase Codita... Exact ca la trecerea in rezerva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce curaj si ce camaradereste te exprimi? Esti un militar verde, de cariera, curajos, demn, cu simtul onoarei, etc....
      Dar, de fapt, esti un catel latrau, pricajit, care se ascunde sub anonimat.
      Mi-e scarba de voi!
      Lt Col. Marin Sandulescu

      Ștergere
  5. Bai Codita stai in banca ta ca vorbesti aiurea..auzi "sint uni mai putin nemultumiti care au pierdut doar citeva sute de lei"..ba nesimtitule citeva sute (milioane) e putin ? Iar revenirea la cuantumul din decembrie 2010 .."Nemulțumim pe cei cărora le-a crescut – corect sau incorect. Se revăd calculele și se ia de la cei pentru care s-a greșit. Se crează un alt grup de nemulțumiți."..esti un mare idiot ,nu are legatura una cu alta ,mai bine taceai..dar voi manipulatorii de serviciu trebuie sa mincati rahat tot timpul..Sa va fie rusine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Bai, Codita!", expresie de maidan, de la un om de maidan! Mars de-aici, potaie proasta!...

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Pacat de acest libaj pe aici...de ambele parti

      Ștergere
  6. De ceva vreme primesc mail-uri cu oameni ingrijorati. De fapte, evenimente, trairi. Eu care, demult retras, privesc, citesc, recitesc, apoi comentez, uneori iau opinie si asta o fac la doar cativa oameni apropiati, acum sunt contrariat. Poate este momentul sa spun o parere, o fac cerandu-mi scuzele de rigoare. Coeziunea unui colectiv, a unui organism, este data de consensul actiunilor si faptelor. Cand doar si un simplu membru, nu mai spun un angrenaj din masinarie, nu merge, ori da semne de mers opus miscarii date, trebuie actionat. Ideea mea este convocarea comitetului director. Alegeri anticipate ca tot se poarta ca ideie. Poate ca omul a obosit, poate starea de sanatate nu-i mai permite. Se poate si vicepresedinte sau poate presedinte de onoare. Nu ne putem permite scindari, dezidente, opinii separate. Facem jocul dusmanilor, ne facem de ras. Suntem si asa prea putini, mult prea putini. Lupta este grea, parsiva, data cu diavolul pe pamant. Puterea lui este mare, inca prea mare, prozeliti multi, interese mari. Iar romanul este moale, uita repede, iarta usor, este conciliant, impaciuitor, visitor. Pune repede de-o cantare si de-o masa. Iar oamenii legitimati de noi print vot cu putere incep sa traiasca lesne, sa vada lumea inconjuratoare altfel, sa le mearga bine, simt, percep totul diferit. Nu-i cazul nostru, dar privesc pe altii. Puterea le-a dat o alta perceptie. Ramasaguri puse siesi sau celor apropiati, vise de adolescent sau maturitate, se pot realiza. Esti peste tot, dai mana cu Arnold, vorbesti cu presedinti, directori, avionul te asteapta, hotelul, masina ultima din generatie, spectacolul in primul rand, totul pregatit si la nas, escorta, pozitii de drepti, pretuire, zambete cu si fara inteles, feromoni, posibilitatea de a te supara, cedari strategice, aliante, injuraturi date ca doar poti. Totul !! A laudat acum(astazi) chiar initiativele facute in vara de C.E.. Deducem ca este deacord cu rezultatul votului sub pragul admis artificial si unic in istorie. Dublul limbaj se poarta, pacat ca si noi percepem nuante, sensuri, nu avem nevoie de traducere. Este altul, asta este mai mult decat evident. Va avea soarta pe masura schimbarii sale. Eu unul in Romanica m-am decis sa nu mai votez.
    Asa ca, actionati pana nu este prea tarziu. In istorie, oricum actiunea acestui sindicat va fi consemnata in cel mai bun caz intr-o fraza. Depinde cum va fi scrisa !!??
    “ Scutum aut sub scuto!”
    Asta-i intrebarea !In CSM vad ca merge rocada. De ce nu ar merge si in sindicat. Adica 1 cu 2(Pricina-presedinte, Dogaru - vicepresedinte)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate cand afirmati ca dl. Codita bate campii!! De 3 ani dl Dogaru & gasca nu a facut nimuc concret pentru cei cu pensii amputate-furate[ 30.000]. Acum face bezele si ridica osanale excelentei sale d-lui dr.procuror Ponta cel MINCINOS, dar noi de 3 ani ne zbatem sa platim banci, imprumuturi, sa vindem din avut pentru a putea supravietui. Numai vorbe si iar vorbe!! Asa va proceda in continuare, temporizand, promitand si mintind frumos pana ce al de sus va face mult dorita de boc selectie naturala si nu vor mai trebui sa readuca pensiile macar la nivelul lui 2010.. MAI TRAITI ...BINE??????

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Cine bate campii aici, se vede.
      Esti tu, neica nimeni.

      Colonelul Codita este un cetatean, in primul rand, cu inteligenta, si care spune vorbe cu miez, care dovedeste ca stie sa rationeze, si, foarte important, sa transmita apoi, intr-un mod edificator, idei valoroase, care-i pot lumina si pe altii. Nu poti sa nu fii de acord cu ceea ce spune, fiindca e corect.

      Pe cand voi, voi 'combateti'! Pe Codita si pe altii ca el. Pe cei care un cap pe umeri, un cap pe care stiu sa-l foloseasca.

      Voi, scufundatii in anonimat - ce enorma lasitate! pentru unii care se pretind militari!?

      Voi insan nu sunteti in stare sa combateti pe cineva, fiindca nu stiti sa inchegati o fraza care sa nu contina injuraturi si atacuri josnice la persoana sau - vai, cat de rizibil - la numele de familie (vezi 'bai harciog', "bai codita' - cat de matur!). Nu stiti sau nu aveti cum sa combateti ideile, pentru ca nu aveti ratiune, aveti numai instincte, joase, numai emotii, joase, de asemenea, si la ele apelati!!!

      Pentru ca nu aveti alt argument, folositi bata, cum ar veni.

      Ati ramas la stadiul de animale, pe scara evolutiva, de aceea meritati sa faceti parte din turma dusa de Basescu si de catre toti incompetentii si tradatorii care s-au cocotat in fruntea tarii, la taiere!

      In orice caz, militari nu sunteti.
      Asta e limpede ca buna ziua!
      Doamne fereste sa fi fost!!!

      Ștergere
  7. "Cati ca voi",zice Toparceanu;-cati ca el or mai fi,mancatori cu tiriplia?Toti doresc revenirea ("tutulor"pensiilor0la nivelul din 2010 doar-doar s-o imbulzi lumea inapoi la sindicat sa se umple din nou pungulita(care are acum doi bani)cu vechile sume de zeci de miliarde dar...pusca si cureaua lata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astuia de si-a postat capul de mitza: tu esti/ai fost militar? Nu cred, cred ca esti bulibasa din Slobozia, ori in cel mai fericit caz, vreun saltimbanc de circ. Vai de mama ta...

      Ștergere
  8. D-le Codita nu va este rusine/ tu ai castigat la pensie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca a castigat la pensie, e cu atat mai laudabil dßl Codita. Inseamna ca are principii si vede dincolo de lungul nasului. Inseamna ca ii pasa si de altii, nu numai de buzunarul propriu.

      Ștergere
  9. CAND CINRVA AUDE CA PENSIONARII VOR SA LUPTE IN SINDICAT, SPUNE" CE MAI VOR BASINOSII ASTIA?", NESTIIND CA 55% AU 50 ANI.CAND CINEVA AUDE CA IN SINDICAT SUNT FOSTI OFITERI CU GRAD SUPERIOR, PESTE 80%, SPUNE "CE MAI VOR ACTIVISTII ASTIA PCR? CAND CINEVA AUDE CA ACESTOR ACTIVISTI PCR, DE FAPT LI S-AU MARIT PENSIILE CU SUTE DE LEI NOI, DE FAPT SPUNE CA SUNTEM NEBUNI SA MAI IESIM IN FATA. DE FAPT NOI, CEI MAI TINERI, CU ADEVARATE GRIJI ALE FAMILIEI, SUFERIM, CA NI S-AU FURAT 30%, DINTR-O PENSIE DE 1500 LEI, IAR NOI CEI MAI TINERI, NU INCAPEM IN SOCOTEALA MARILOR "DOCTORI" IN STRATEGIE MILITARA, DAR DE FAPT FARA VALOARE IN SOCIETATEA CIVILA.

    RăspundețiȘtergere
  10. Te citesc si te privesc (mental evident) bacaoanule. Spui ca esti tanar. Si eu ma consider tanar la 55 de ani. Sunt dublu licentiat , specialitati (mastere) duble. Specialitati civile, nu militare. Ideea este ca fiind tanar poti munci. Mult si bine. Asta daca vrei !? Nu la stat, unde cumulul nu este permis, sau il alegi pe cel mai mare (precum medicii militari care au renuntat la pensie in favoarea salariului mai mare si marirea evidenta a anilor de pensionare), ci undeva la privat. Asta daca nu ai orgolii !? Tonul acesta revarsard, belicos, nu este bun. Nimeni nu este vinovat de pensia si anii tai. Dupa cate mi-aduc aminte, nimeni nu a fost dat afara fara vointa sa din armata. S-au desfiintat U. , M.U., loc de munca gaseai !? Trebuia sa schimbi garnizoana, sa faci naveta. Eu am facut naveta 10 ani , 100km. zilnic, dus, 100km. intors. 10 ani scularea mi-a fost la 4.00h. din noapte.De atunci scularea-mi este la 4.00h. Se obisnuise si politia cu mine, eram ceas.Isi spuneau : "uite trece colonelu' spre serviciu!? Uneori m-au si ajutat la alarme, dandu-mi voie chiar sa merg mai repede. Asa am adunat suficienti ani, de aceea si pensia a fost aproape la fel pe ambele legi. Iar daca mi-ar lua-o sa si-o puna "pe nas", muncesc, fac orice, fizic, daca intelectual nu mai am loc. Asa consider ca ar trebui judecat, vorbit. In istorie au fost multi comandanti mici, de batalion, divizion , care datorita grabei si-au decimat oamenii !! Asa ca , parerea mea, stai usor, nu te mai avanta, nu judeca ce nu poti judeca !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stati asa si nu va grabiti. Ati citit propunerile avocatului poporului? Pardon, ale lui Ponta, ca nu avea timp avocatul ca intr-o saptamana sa inteleaga chestiunea revizuirii si sa mai si scrie 25 de pagini. Daca ati citit, ati inteles ca naveta dvs de la ora 4.00 nu mai conteaza. Vor fi atinsi cu 5-10% cei scazuti de Boc si cu 20-70% cei mariti de Oprea. Sa vedeti atunci cum se va umfla SCMD de la cateva mii la cateva sute de mii...

      Ștergere
    2. http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/02/05/dormiti-linistiti-avocatul-poporului-vegheste-2908

      Ștergere
    3. Bolnavule mintal, peste tot mananci rahat! Mars, potaie mica!...

      Ștergere
    4. "S-au desfiintat U. , M.U., loc de munca gaseai !? Trebuia sa schimbi garnizoana, sa faci naveta." am incheiat citatul: mai lasa aprecierile astea; poate unde ai lucrat tu a fost asa; n-a fost peste tot la fel. La un moment dat,la concurs, erau 10 pe un loc, bineinteles ca locul era ocupat de unul care locuia in garnizoana respectiva si nu de cel care venea de la 100 de km. Trebuiau scosi in rezerva peste 50% dintre cadre, in prima faza, altfel cum naiba sa se ajunga la 90 000 de activi? Prin urmare nu toti au avut aceasta sansa pe care ai avut-o tu, chiar daca ei ar fi vrut sa mai ramina in sistem.

      Ștergere
    5. Nu este adevarat. Si acum imi rasuna in minte cuvintele Corpului de Armata: "alegeti incet , nu va grabiti, este hotararea vietii voastre, nu va bucurati ca cateva salarii compensatorii ". Asa a fost primul val, cel din 1996-97. Toti au privit banii dati, care nu erau multi, dar care a facut pe multi sa puna rapoarte. Dupa, unii, se rugau de mine sa le scriu memorii de revenire !! Unde ?? Nu au mai reprimit pe nimeni !!
      Degeaba vorbesti cu pacat. Daca ti se oferea Armata a IV-a de exemplu si tu erai, ca asa ai prins repartitia in Bacau(orasul natal) de exemplu, la Scoala de ofiteri in rezerva, plecai !!?? Nu tata, aveai familie, copii, cum sa pleci sa-l lasi pe tata, pe mama, prietenii. Cate garnizoane ati scimbat !!??
      Despre concursuri pe loc, asta-i o poveste pentru activi, frumoasa ce-i drept. Totul se facea cu rapoarte de mutare, in interesul institutiei, cu bani platiti pentru mutare, tie, nevestii.Sa nu privim la civilii din Armata cu examene !! Ati stai unii din voi la dispozitia ministerului !!??

      Ștergere
  11. si cu noi cum ramane???????????????????

    RăspundețiȘtergere
  12. Solutia corecta si rapida ar fi sa revina toate pensiile la cuantumul din decembrie 2010! Sa se aplice legea care era in vigoare la data iesirii la pensie, cum este normal. Cei care au castigat sa revina la cuantumul anterior si sa nu fie obligati sa dea inapoi banii incasati nemeritat, iar celor ce li s-au taiat abuziv pensiile sa li se restituie diferentele. E foarte simplu. Acum statul ii protejaza pe cei carora le-a dat in plus?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca cititi raportul mai atent (partea cu masuri tranzitorii), veti intelege ca bani din urma nu se vor da inapoi, in schimb vor reveni TOATE pensiile la cuantumurile vechi, conform Legii 163, iar la cuantumul acestora brut se vor aplica impozite progresive pe paliere de cuantum, de genul: 20% pentru 1-1000 lei brut, 25% pentru 1001-2000 lei brut, 30% pentru 2001-3000 lei brut, 35% pentru 3001-4000 lei brut, 40% pentru 4001-5000 lei brut, 45% pentru 5001-6000 lei brut, 50% pentru 6001-7000 lei brut, 50% pentru toate pensiile care depasesc 7000 lei brut. Aceste noi pensii se vor plati pana la intrarea in vigoare a noii legi ocupationale, unde probabil ca sumele nete vor scadea din nou. Concluzia: USL=PDL, o si mai mare mizerie.

      Ștergere
  13. Colonele..taci dracului din gura cu naveta ta ..ca nu esti singur..bate naveta in varful muntelui si stai acolo cu saptamanile sa vezi cum e ! Daca te carai la 4 ani cum prevedea statutul, vechimea pe functie aveam toti loc si mai iesea dracu la pensie la 50 de ani...tu faci scandal impotriva altora mai mici in grad si cu ani identiti, tu cu 3500 lei pensie..nu e bine domnule, nu e bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca eram in varful muntelui aveam o cabana unde-mi luam (daca aveam) nevasta. Sau cumparam o gomflabila. Asta unu. Doi . Ma bucuram de aerul tare si ozonat, de program variabil, de inspectii programate cu 24-48 de ore inainte, iar totul era ok !!
      Ideea draga domnule, este ca eu comform pregatirii mele universitare nu aveam ce cauta la 10-20 de oameni ai muntelui. Eu le caram celor 10-20 de oameni ai muntelui cate ceva sa le fie bine, sa nu o ia razna la vale, alergand dupa vaginuri de capra, sau sa faca basici in palma.Trei . Eu nu fac scandal, eu am spus cate aspecte reale, adevarate si oricum stiu, pentru-ca am fost, am evaluat mii de oameni, am realizat efectiv programe de certificare (stralucitele stanag-uri, Standardization Agreement (STANAG) defines processes, procedures, terms, and conditions for common military or technical procedures or equipment between the member countries of the alliance. Each NATO state ratifies a STANAG and implements it within their own military.) La doua brigazi care activeaza si fac mandria astora care viseaza acum reduceri cu 10-30-50%)Cinci. Anii mei de pensie sunt dati de vechimea efectiva, sunt 32. Nu poti avea an i putini, vechime identica pentru-ca tu "fortosul"luai 4 ani la 1 an.Sase. Pensia mea de 3600 lei este bruta, redu mataluta impozitele si vezi cat ramane. Iar daca ceea ce ramane ti se pare mult pentru calificarea mea profesionala (9 ani plus examene, toate civile, nu exista decat in acte institutia militara), atunci draga nene, renunt tata la pensie, eu pot face ceva, ma intreb tu...poti !?!

      Ștergere
    2. Stimabile , lasa dracului STANAG-URILE astea; am facut nu stiu cite evaluari conform stanag-urilor, vrei sa-ti spun ceva? Peste 70 % erau....compuneri, improvizatii iar calificativele erau 100% subiective pe fiecare capitol in parte. Dar le feceam ca...trebuiau facute. Asta ca sa stii realitatea ca tu....vad ca traiesti la inaltime ( am vrut sa evit expresia " cu capul in nori")

      Ștergere
  14. Dupa cele propuse tranzitoriu de avocatul poporului, pensiile vor fi cam asa: 1000 lei brut cf Legii 163 - 800 lei net; 2000 lei brut cf Legii 163 - 1500 lei net, 3000 lei brut cf Legii 163 - 1900 lei net; 4000 lei brut cf Legii 163 - 2700 lei net; 5000 lei brut cf Legii 163 - 3000 lei net; 6000 lei brut cf Legii 163 - 3300 lei net; 7000 lei brut cf Legii 163 - 3500 lei net; 8000 lei brut cf Legii 163 - 4000 lei net, 9000 lei brut cf Legii 163 - 4500 lei net. Cei carora Oprea si Boc le-au marit pensiile vor pierde si marirea respectiva, apoi pe vechiul cuantum vor fi impozitati ca mai sus. Puteti acum sa va calculati cam cat veti pierde din pensia actuala. Nu stiam eu pana acum ce anume tot cocea Ponta de o tot amana pentru rezervistii cu pensii taiate... Iar pe chestiuni de impozit, adio procese castigate, Statul este suveran absolut, nici Barack Obama si nici Dumnezeu nu mai poate ataca noile cuantumuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand ati mai vazut ca lucratura unui "avocat al poporului" sa se si realizeze !?
      Mananca "gainaru" si el o paine buna si alba!! Doi. Pragurile impuse sunt o mare nebunie la urma-urmei. Nu pot actiona doar pe "asistatii social" militari. Vedeti pe altii, aia cu pensii de pensii sa accepte 50% impozit. Este o diversiune Basisto-Pontisto. Au batut palma (protocolul este de vina, ala de noapte). Noi, astia, cu frica-n vine, ne agitam, punem de-un accident vascular cerebral, un mic infarcticut, ori altceva. Ideea este ca creasca numarul, de la 200 la 300 revervisti pe luna . Asa ca , gargaragii buni cum suntem, mai bine am astepta. Pe ideea asta am ingrasat "cururi" de avocati si statul prin sumele imense date pentru ce !!?? Pentru ceea ce s-a facut, de cei pe care-i contestam acum !!??

      Ștergere
    2. Pentru anonim 00:35

      Pai ar fi lansat propunerea ca sa emane cumva de la CCR, nu de la avocatul poporului, dar pe cei de acolo nu-i controleaza, numai noul avocat ii este devotat. In ceea ce-l priveste pe Basescu, aveti mare dreptate, este la blat cu Ponta ca sa aplice aceste noi taieri.

      Ștergere
  15. Se va da totusi cate ceva inapoi din urma, dar NUMAI celor carora li s-au amputat pensiile cu peste 50%. De exemplu, daca un rezervist a avut 4000 lei brut pe luna cg Legii 163 si Boc i-a redus-o cu 65%, diferenta de 15% va fi calculata, inmultita cu nr de luni de la 1 ianuarie 2011 si pana la aparitia ordonantei lui Ponta (propusa de avocatul poporului) si banii rezultati vor fi restituiti. Cazuri de acest gen sunt insa destul de putine iar restituirea va fi mai mult simbolica, fata de volumul pierderilor inregistrate de respectivii rezervisti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Codita,
    De oameni ca dumnevoastra , degraba pupatori de funduri, e sindicatul plin din pacate. Ce spuneti dumnevoastra acolo,"„Secrete sau nu” întâlnirile unor membri ai CD au loc pentru că ei sunt în București, acolo unde se află decidenții cu privire la problemele noastre." ?
    Pai puteti sa imi spuneti si mie domnule Codita unde scrie ca daca stai in Bucuresti si esti aproape de cei care conduc esti si cel mai destept si cel mai cinstit ? Asta conteaya , cine e mai aproape sau cine stie si poate si si vrea sa faca ceva ?Ce a facut actuala conducere a SCMD care A STAT, CA BINE ATI SPUS DE 3 ANI IN BUCURESTI si nu a rezolvat nimic pentru ca nu este credibnila si nu o baga nimeni in seama ?CARE ESTE REZULTATUL ? Ponta intreba asta vara " Cine este acest Dogaru? "De ce oare ? Pentru ca nu il vedea ca pe un om cu care sa poata discuta sau negocia ceva. Asta nu v-a spus nimic ? Sau nu se pune . Uite ca se pune . Domnul Dogaru, sau actuala conducere a SCMD in fata careia va ploconiti cu supusenie de trei ani nu a reusit sa se faca respectata de nici o conducere , de nici un guvern, de nici un lider politic. Tot ce a reusit este sa creeye impresia ca suntem o turma de scandalagii,. mineri, pomanagii şi milogi, pentru ca modul in care a pus problema de fiecare data a fost sub demnitatea militarilor. Dogaru a cerut nu stiu cate mitinguri la care a urlat cu pumnul ridicat crezand ca asa se va speria lumea de el. Proasta conducere.
    Spuneţi dumnevoastra domnule Codita "Avem exemplul unei filiale din alt colț al țării. O întâlnire ca la „cina cea de taină”, la care apostolii nu au putut să ajungă. Dacă se bazau pe toți pensionarii sistemului de apărare din zonă de ce nu au convocat o adunare cu câteva sute de membri care să arate d-lui ministru al apărării că sunt o forță de care trebuie să se țină seama?" . Pai domnule Codita aceasta "cina de taina" tinuta decshis si fara ascunzisuri, a reusit ceea ce protejatul dumitale Dogaru nu a putut, sa anunte pe militari care sunt gandurile actualului regim fata de HG pe care Dogaru il anunta cu surle si trambite ca si realizat. De fapt va deranjeaza ca astfel a fost devoalata minsiuna conducerii de la Bucuresti. Intrebati de ce nu s-a convocat o adunare de cateva sute de membri ? Asa e ca nu va duce mintea sa pricepeti ?Va spun eu ca sa nu muriti in nestiinta: pentru ca intalnirea a fost organizata diin scurt, programul ministrului fiind foarte incarcat, fiind chiar un miracol ca s-a putut perfecta in conditiile in care chiar unii colegi, fideli conducerii de la Bucuresti, ca si dumneata au incercat sa puna bete in roate si sa saboteze intalnirea. Dar Dogaru de ce nu a organizat o adunare de cateva sute de mii de oameni la Bucuresti, ca doar are mai multe posibilitati si este mai capabil .Deci domnule Codita, lasati-o jos ca macane, nu mai pupati mainiile conducerii, ca nu mai sunt fonduri de premiere, nu ati auyit ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect Nea Marine! SCMD = ANCMRR

      Ștergere
    2. Asta este bolnav mintal! Este obsedat de Dogaru! Atentie, nu picati in capcana acestui psihopat!...
      Daca nu ma credeti, citit toate postarile lui si va veti edifica.

      Ștergere
    3. Gandirea si logica acestui Codita, care seamana cu ceea a lui Popescu Pitesti arata cat de limitati si pupincuristi sunt uni dintre noi.Tot ce a spus e lipsit de logica si bun simt.C um poti sa ceri ca sa se revina HODORONC TRONC la pensiile de dinainte cand tot ce s-a facut (abuziv)s-a facut prin LEGE fara sa iei in calcul consecintele?Asta arata ca esti dus cu capul si in aceste conditii tratamenaul e TACEREA.Cine esti matale domnule si ce ai produs in acest sindicat de iti permiti sa arunci cu noroi in APOSTOLII(CUM II NUMESTI TU)care au fondat filiale si care au construit RELARII cu cei de la care asteptam solutia la problemele noastre?Ce te recomanda pe tine sa dai acum sfaturi de pe margine si sa aduci ode marelui conducatur?Unde erai cand anumite VOCI au spus adevarul despre INACTIVITATEA DUBIOASA a conducerii SCMD....sau jocul la doua capete al acesteia?Vrei UNITATE?Atunci militeaza pentru ea si nu da cu nuca in perete.Daca vrei unitare nu subestima actiunile unor filiale care vad mai departe decat tine,nu semana discordie prin aberantele propuneri si nu te face pres la usa lui Dogaru ca vei regreta in curand cand VEI AFLA CE AZI NU STI.Prin ceeace faci tu indemni la scindare,rusine sa-ti fie. GERULA

      Ștergere
    4. D-le Neacsu, dumneata nu esti prost, dar esti rau-voitor si scolit in ale bagarii de strambe, se pare. Ca daca nu-i asa, atunci e cum nu se poate mai rau...tine de patologic. Eu sper, din omenie, ca esti, totusi, sanatos. Din omenie si din empatie, pentru persoanele care depind de dumneata, macar parinti, daca sotie si copii nu ai. Si probabil ca nu ai, fiindca cei care au sunt mai...oameni, asa, in general.

      Una peste alta, e infricosator sa citesti tot ce se vehiculeaza pe aceste 'forumuri'. E infricosator de trist, e demoralizator sa vezi cat de prosti sunt romanii, in general, si unii ofiterii, chiar daca fosti, - in particular.

      Nu, nu intentionez sa jignesc pe nimeni. Cand spun ca sunteti prosti, ma refer la lipsa unui anumit tip de inteligenta (e acceptat deja ca inteligenta are multe, foarte multe forme. Va lipseste inteligenta caracteriala. Fara tipul asta de inteligenta, un popor e destinat pieirii.

      Ștergere
    5. Domnule Ghita,
      Matale care esti destept ai putea inainte de a spune ca altii sunt prosti sa vii cu ceva argumente ? Sau mai concret, daca eu am gresit undeva, poti spune unde am gresit sau nu te lasa parintii ? Asta ca sa arati ca nu esti mai prost decat cei de pe aici .

      Ștergere
    6. Domnule Neacsu, omiti o nuanta importanta: n-am zis prost in general, am zis prost de caracter, caracter prost, prostie de caracter. Care-i cea mai rea dintre toate tipurile de prostie.

      Toti vreti sa va afirmati 'çombatand'! Da' de ce nu construind impreuna? Deci nu puneti umarul sa ajutati la cresterea fortei organizatiei din care faceti parte, in loc sa sprijiniti descresterea ei? Ce castigati daca SCMD se disipa, ce castiga 'camarazii' vostri?

      Aici e prostia, aici e rautatea, chiar. Aveti mai multe sanse sa dovediti ca sunteti buni construind, alaturandu-va si punand laolata decat tragand in toate partile de SCMD ca o haita flamanda dintr-un 'corp' neajutorat.



      Ștergere
    7. Domnule Ghita, eu ma alatur celor care imi vor si mie binele, nu celor care isi vor doar binele lor. De trei ani de zile am incercat sa vad un motiv pentru care as fi langa Dogaru ca persoana. Nu am cum. AM INCERCAT SI SA COLABOREZ CU EL A REFUZAT. Este cert faptul ca nu se poate lucra cu o asa conducere. Au constatat/o si altii, multi au plecat, eu am preferat sa raman. Daca la ora actuala sindicatul mai are nu mai mult de 6000 de oameni de la 20000 nu mi se datoreaza mie ci actualei conduceri a sindicatului. In orice asociatie astfel de rezultate ar fi dus la demisia sau demiterea conducerii. La noi, sunt unii ca dumneata care cer sa strangem randurile in jurul celor care ne-a adus in groapa si ne minte sistematic de trei ani. Uite ca eu alta opinie. Banuiesc ca nu o sa spui ca sunt prost pentru asta. CU DUMNEATA INSA NU SUNT SIGUR CA RASPUNSUL AR FI LA FEL D ENEGATIV,In ceea ce piveste caracterul meu, stau linistit, nu am reprosuri pana acuma. Opinia dumitale fiind a unui ghiocel nu intra in calcul.

      Ștergere
    8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    9. Tocmai ca Dogaru e un idealist care vrea binele altora, mai mult decat chiar binele sau. E un cetatean patriot, poate si datorita formatiei sale de istoric si de profesor.

      Dar ce-ti spun eu mataluta, neica Neacsule!_ De cand s-a infiintat SCMD si pana in momentul de fata n-ai facut altceva decat sa sapi la temelia lui. Dovada stau toate postarile matale, incepand cu Scorpio si cu atatea alte pseudonime, pe langa identitatea mataluta reala, absolut toate defaimatoare, denigratoare, 'mobilizatoare' catre alungarea lui Dogaru! Ai facut o obsesie din asta, ma si mir cand mai ai timp sa manaci si sa dormi, cu toata hiperactivitatea pe atatea bloguri!

      Fiecare presedinte de filiala are sansa sa dovedeasca ce calitati adevarate are, de ce este in stare! Dar sunt putini care profita de aceasta sansa. Unii se uita sa-l dea la o parte pe Dogaru si sa vina ei in loc. Aveti impresia ca din pozitia de presedinte al SCMD s-ar putea ajunge cu usurinta intr-o functie, politica, de unde sa puteti sa va 'realizati'si voi. Ei bine, Dogaru nu urmareste acest lucru. A dovedit-o. Ar fi putut sa candideze pe listele USL si 's-ar fi ales' fara dubiu. Dar n-a facut-o. Macar pentru atat si merita tot respectul, merita sa ramana acolo unde este, desi nu e deloc usor pentru el, banuiesc, avand in vedere cate indura. Si munceste.

      Ce-ai face tu, daca ai fi in locul lui Dogaru, ce-ai PUTEA sa faci? Ai face rahatul praf, cum l-a facut si Dobritoiu, dintr-o postura muuuult mai avantajoasa! Poate ca ai reusi sa prinzi un os, pentru tine, dar atat.

      Dogaru a pierdut foarte mult, in plan personal, de cand e la sindicat. Fara nicio compensatie. S-a ales doar cu atacuri din partea celor ca tine, mari la vorbe si mici la fapte.

      Eu, tragand niste concluzii care se impun de la sine,inclin sa cred ca esti platit sa te tii de capul lui Dogaru si al SCMD, am auzit ca exista un grup de postaci in solda lui Basescu si a celor din grupul lui de interese, racolati dintre militari, printre altii. Pentru ca, altminteri, niciun om intreg la minte nu ar pune atata energie si nu si-ar cheltui TOT timpul sau postand, asa cum o faci mata....

      Ștergere
    10. Ma faci sa lacramez mai Ghita, cand ma gandesc cat a suferit Dogaru de cand e sef de sindicat. Norocul lui, ca a mai avut de unde sa manance o paine, ca altfel, murea de foame ditamai istoricul. Dar asa papa banii sindicalistilor prin restaurante pretinzand ca da mese celor de la televiziuni ca sa il bage in seama, dupa cum afirma domnul Pricina cu gurita sa aia plina de ... muste.

      Ștergere
    11. Tipic pentru cei ca tine. Baga o frantura de realitate - conferinta de presa - intr-un caleidoscop de minciuni - tehnica 'trempe l'oil' - si spera sa declanseze anumite reactii si sa manipuleze anumite minti. Dogaru nu papa niciun ban al niciunui sindicalist. E usor de verificat. Dar tie, care castigi banii usor dand din taste pe bloguri, nu-ti pasa decat sa bagi cat mai multa calomnie si sa semeni cat mai multa indoiala, culegand, desigur, sunatorii. Cred ca te-ai facut asa negru de ciuda ca nu-ti iese cum ai primit misiune.

      Iti spun ca e vai de capul matale!

      Ștergere
    12. Mai Ghita tu ori esti total inocent ori esti total platit. Mai citeste si tu clasicii in viata si vezi pe unde se aluda ei cati bani au trebuit sa bage in burta ca sa infiinteze sindicatul cu judecatorii, apoi cati bani au bagat in gratare si carbuni de gratar apoi cate mese au dat ei dupa ce ieseau de la televiziuni. Sunt declaratii ale impricinatilor, nu ale mele deci sursa este incontestabila, dovada irefutabila. Daca vrei sa mergem mai departe ajungem la povestea cazanului si deja intram in trasita cu povesti. Asa ca Dorele , ia mai fa odata cccchhhhhhhhhhhh!!!

      Ștergere
    13. Neacsule, nu sunt nici una, nici alta, spre deosebire de tine. Tot ce insiri tu aici sunt niste minciuni jalnice, oricine are un cap pe umeri, cu care mai si gandeste, poate sa-si dea seama.

      Vreau sa stiu, de la tine, ce mari realizari ai tu si grupul tau de dizidenti, cu ce ma poti convinge ca sunteti mai buni decat actualul presedinte.

      Asa-i ca nu aveti alt argument decat acela: da-te tu la o parte, ca sa ma asez eu, ca sa-ti dovedesc ca se poate si mai rau.

      In concluzie, mai lasa-ma cu de-astia invinsi inainte de lupta, ca de-aici a pornit toata poliloghia. Arata ce poti tu, nu ce nu poate altul, daca vrei sa te cred ca ai vreo valoare. Altminteri, nu sunteti decat niste latrai, si-atat.

      Si cu asta pun punct 'dialogului'acestuia mirobolant. Poate intr-o zi ne vom vedea, fata-n fata, si-atunci om mai vedea...

      Ștergere
    14. Gita, eu am si argumente am si probe si ti-am spus, ceea ce am sustinut eu sunt chiar cuvintele domnului Pricina. Daca nu ma crezi pe mine intreaba-l pe el . dar cum dumneata nu esti interesat de adevar, sunt convins ca nu vei intreba. Daca vei dori sa ne vedem candva cine stie poate unul din noi isi va schimba opinia despre celalalt. Eu in orice caz nu sunt platit de nimeni si nici nu fac jocul nimanui. Nu uita ca au fost momente cand cei pe care ii numesti grupul meu de dizidenti , credeau ca si tine ca eu ma insel si chiar au vrut sa ma excluda sin filiala. Nu au avut motive si cu timpul s/au convins ca aveam dreptate. Nu e grupul meu, sunt oamnei care s-au dezlegat la ochi si nu mai inghit toate minciunile pe care acuma le inghiti tu. Poti sa imi spui de exemplu de ce nu se mai da voie la comentarii pe blogueile sindicatului ? Nu cumva ca oamenii sa nu se poata infoorma ? Ai cumva idee cine se foloseste de astfel de metode? Intreaba-l pe Rinciog. Chiar si pagina CNSC care pana acuma era libera la comentarii, acuma s-a inchis pentru ca au aparut tot mai multe opinii si dovezi ale minciunilor lui Dogaru. Si daca tot vrei sa intrebi pe Rinciog, intreaba-l si de ce Generalul Nastsse i-a cerut lui Dogaru sa il excluda pe Rinciog. Sau il intrebi direct pe Nastase. Si hai sa punem pariu ca dupa acest comentariu se va inchide si aici posibilitatea de comentariu , daca Rinciog va vedea ce se spune despre el. Uite eu presimt ca in curand Nastase va iesi di CD . Ce spui ?Vei spune atunci ca e tradator si el ? Uite deja s-au luat masuri si aici, nu mai poate posta nimeni ca anonim . ca sa nu mai poata spune cine vrea ce vrea despre Dogaru, pentru ca multi din colegii nostri nu au simtul raspunderii si vorbesc doar de dupa gard. Maine poimaine se vor bloca definitiv comentariile si aici .

      Ștergere
    15. Tocmai, ca nu ai argumente, si nici probe. Afirmatiile nesustenabile pe care le faci, nu sunt argumente. Cat priveste comentariile pe bloguri, eu le-as suspenda pe toate. Pentru simplul motiv ca nu sunt comentarii ci, in cele mai multe cazuri, injurii si rafuieli.

      Ca cei de la filiala dumitale te-au re-reevaluat (dupa modelul Oprea), e de inteles, esti printre cei care stiu sa manevreze din vorbe - iarasi se impune o comparatie, cu Basescu, de data asta.

      Il cunosc pe Tudor, stiu ce intentii are si stiu ca voi il sprijiniti.
      Il stiu si pe Nastase, altul de aceeasi teapa, stiu si ce urmareste.

      Din pacate, niciunul nu e demn. Tudor era un ofiter bun. Dar era pupincurist cu sefii, nu avea scrupule sa incalce regulamentele daca sefii i-o cereau verbal (pot povesti un episod cu generalul Gidiuta). Nici acum nu are scrupule, isi urmareste interesul personal, nu-l intereseaza daca asta dauneaza interesului general. Este un om foarte conflictual, ca si Nastase. Pe langa asta, Nastase e un habarn-am-ist sadea, inclusiv in propria meserie, aceea de 'finantist' (sa nu-mi aduci argumentul cu functia pe care a detinut-o in armata! Ca nu stie meserie - asta s-a dovedit fara drept de tagada cand, din cauza incompetentei, a trebuit sa plece de la Ministerul Finateleor publice dupa numai 3 luni! Acolo nu mai avea cine sa-i faca munca, nu mai avea cum sa-si ascunda lipsa de cunostinte profesionale! A castigat bani buni in armata, dar nu pe merit profesional - asta se poate documenta pe Google.) Acum urmareste sa devina consilier al ministrului Dusa si chiar sa fie reactivat in armata. Cu ce folos pentru toti militarii? Nul, se poate prevedea.
      Cat despre Pricina...e un lenes, nu se vede deloc activitatea lui. Ar fi trebuit sa zbarnaie, dar...dezamagitor.
      Despre Rinciog stiu ca munceste. Mult. Si nu numai el, desigur. Din fericire. Altfel, SCMD ar fi disparut de ceva vreme. Poate ca pana la urma va disparea, ca prea multi doresc ca acest lucru sa se intample!

      Ștergere
  17. mare OM mare CARACTER domn' Codita!?

    RăspundețiȘtergere
  18. Codita ,colegul meu are dreptate .

    RăspundețiȘtergere
  19. Este cert ca revenirea la pensiile din dec 2010 este misiune imposibila. Pensiile in momentul de fata au fost recalculate conform unei legislatii care a trecut prin toate etapele deci nu poate fi contestata decat de niste haidamaci care au pierdut foarte mult la recalculare. Introducerea impozitarii progresive este posibila insa va crea multe discutii caci nu poate fi introdusa doar la pensii, ci si la salarii, venituri din orice sursa etc.In nici un caz impozitarea progresiva nu va fi ca mai sus deoarece ea trebuie sa fie in trepte nu aplicata otova dupa mintile incalcite ale unor asa zisi avocati( nu poti pune impozit de 16% pentru sume de pana la 4000 lei de ex si 50% pentru ceea ce depaseste 4000 lei). Constat ca multe comentarii sunt rodul gandirii sindicaliste ale unor indivizi care nu au nici o norma morala si pentru care importanta este pensia lor din dec 2010 chiar daca e smecherita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru Ponta nimic nu este misiune imposibila. Cititi mai sus si veti afla si palierele de impozitare, intre 20 si 50%. Iar faptul ca impozitarea progresiva se va aplica ulterior si altor categorii sociale este un vis foarte drag al socialistilor. Fiti sigur ca vor renunta la cota unica dupa ce se rup de PNL.

      Ștergere
    2. La aceasta manopera Ponta are si sprijinul total al lui Basescu, care initial a dorit sa reduca toate pensiile rezervistilor sub 2500 lei net. Boc insa fiind mai fraier, l-a imbrobodit Oprea, care a reusit prin tot felul de artificii sa ridice cea mai mare parte a pensiilor, mai ales pentru cei cu vechime completa. Cu alte cuvinte, noua ciuntire a pensiior rezervistilor va avea si sprijinul oamenilor lui Basescu din servicii si justitie. Pe de alta parte, Ponta s-a pregatit si pentru protestele SCMD (care vor fi mult mai ample, pensiile urmand sa scada la TOTI rezervistii) punand in capul Jandarmeriei un om de-al lui si suplimentand prin buget fondurile pentru mijloace anti-manifestatie.

      Ștergere
    3. Nu ma arunc la comentariu precum " porcul din jujau" !!
      Oricat de prosti ar fi(si sunt) astia din PSD (raul primordial de la tatucu' Nelu Visarionovici Iliescu),nu cred ca vor repeta cursul istoric al PDL-ului. Aici nu vorbim de USL, de componenta PNL. Vorbim doar de PSD-isti !!
      Daca o fac vor regreta, asa cum regreta cei cu "pusca si cureaua lata" !! Cand ?? Nu apuca 4 ani de ciolan !! Are grija tartorul, atot si atoate stiutor, guvernator !!!

      Ștergere
  20. @Gogu Deresu
    DOMNUL MEU, AFLA CA EU SUNT UNUL CARE M-AM OPUS PRIN GREVA FOAMEI. SI ITI MAI ADUC IN ATENTIE SI CADA DE DUPA 89. INTREBAREA ESTE CATI DIN VOI AU ADERAT LA ACESTE IDEALURI? CATI SUNTETI ACUM, AICI, NEMULTUMITI FIINDCA NU ATI ACTIONAT CAND ERA NECESAR. OPORTUNISMUL SI SPIRITUL DE GALCEAVA VA CARACTERIZEAZA PE ACESTI "OPOZANTI" FARA ACTIVITATE. STATI LA COTITURA SA VA LAUDATI CU GARGARA DE "OPOZANTI" DAR FARA MERITE, FARA ACTIUNE, FARA A INTELEGE IDEALURILE SCMD.
    SUNTETI EXACT ACEIASI CARE NU ATI SPRIJINIT CADA SAU GREVA FOAMEI LA MINE. NISTE OPORTUNISTI SI FRICOSI DE DOI LEI. DE AIA SUNTETI NEMULTUMITI. FIINDCA NU MAI AVETI VALOARE CU CARCOTELILE VOASTRE. BRUIATI GANDURILE DE LUPTA ALE CELOR ACTIVI DAR VOI NU SUNTETI IN STARE NICI SA VA AFISATI NUMELE PE SIT. HALAL ONOARE DE OFITER !
    SUNT CONVINS CA SCMD VA EXISTA FIINDCA O MANA DE OFITERI DE ELITA AU AVUT CURAJUL SI S-AU OPUS NEDREPTATILOR SI AU CREAT ACEST SINDICAT DE ONOARE. AFLATI CA SUNTEM DESTUI CEI CARE INTELEG LUPTA SINDICALA SI NU GARGARA UNORA DE PE AICI.
    SCMD VA EXISTA IMPOTRIVA PROSTIEI UNORA DIN VOI FIINDCA

    Este prea mare veacul, prea importantă cauza!...

    DOMNILOR. VOI VETI RAMANE ANONIMI PE VECIE !
    EU SEMNEZ ANONIM FIINDCA V-ATI COMPORTAT CA NISTE BADARANI SI MI-E MILA DE MICIMEA VOASTRA.
    EVIT A VA MAI DA OCAZIA BADARANIILOR VOASTRE.

    DUMNEZEU SA VA JUDECE !
    ATI JURAT IN MOD FALS FIINDCA SUNTETI SPERJURI IN FAPT, TRADAND IDEALURILE POPORULUI VOSTRU PENTRU O MITA RUSINOASA LA PENSIE.
    VOI, ACESTI OFITERI FARA ONOARE, NU PUTETI CUNOASTE SENTIMENTUL DE CAMARADERIE FIINDCA NU VA RIDICATI LA INALTIMEA UNUI OFITER, UNEORI IATA FIE EL CHIAR SI DE GENERAL.
    ATI TRADAT OBSTEA DAR SI POPORUL ROMAN CARE V-AU FACUT ... OFITERII SAI.
    ACUM VA VAICARITI CA NISTE BABE INLOC SA FITI CORPUL ACTIV, SOCIAL DE TEMUT, AL SCMD, SINDICAT DE CARE SA TREMURE ACEASTA MASA DE POLITRUCI SI DERBEDEI CARE NE-AU DISTRUS LINISTEA BATRANETII SI SPERANTA LA O VIATA DECENTA.
    AVETI OCAZIA SA ALEGETI CU CE ONOARE DORITI SA TRAITI SAU ... SA MURITI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dom'le, dumneata sigur ai buba la cap.

      Ștergere
    2. Cada ,da de acord dar daca SCMD se limiteaza numai la vorbe ,nu e normal ca oamenii sa manifeste neincredere?Rabdarea,are si ia o limita.

      Ștergere
  21. Pentru tot soiul de mos tagarta cu afisatul numelui pe site. Mos teaca , nu afisarea numelui este importanta, iar gandesti ca un fost securist , ca toti comentatorii trebuie sa aiba afisate toate datele inclusiv adresele. Papa lapte ce esti, ce ai vrea? Unul care critica o stare de fapt , ii critica pe niste smecheri isi afiseaza toate datele si vine un talamb si-i da foc la masina, la casa etc. Uitati-va ce se petrece la votari...la Slatina.....Au fost pedepsiti violentii ? Necum, ciumpalacule ! Cine pe cine? Important este ca fiecare sa-si poata afisa ideile si punctele de vedere iar majoritatea covarsitoare a celor ce le citesc inteleg. Nu inteleg si nu accepta mesajele critice profitorii ! Iti dau dreptate ca o mana de ofiteri de elita au creat scmd-ul si au avut idei cu adevarat revolutionare in domeniul instaurarii cinstei, onaorei si demnitatii. Ei au fost coplesiti insa de masa amorfa a unor nemultumiti si mai ales de politrucii din conducere specializati in arta diversiunii si dezbinarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Afisarea numelui este importanta! Fiindca dovedeste asumare si responsabilitate. Si impune respect. Poti sa nu fii de acord cu cineva, care-si afiseaza numele, dar il vei contrazice intr-un mod civilizat, vei introduce o oarecare autocenzura, te vei gandi un pic daca nu cumva calomniezi persoana respectiva, etc., etc. Pe cand, la adapostul anonimatului, lasi instinctualul din tine si, poate, frustrarea sau amaraciunea de moment sa vorbeasca, fara filtrul gandirii.

      Altminteri, toate 'discutiile', de pe aici si de pe aiurea, de pe toate 'forumurile de opinie'(folosesc ghilimele pentru a arata ca de fapt nu sunt ceea ce se pretind a fi) nu reprezinta altceva decat niste debusee pentru a scapa de veninul si de frustrarea pe care fiecare dintre noi le acumulam... Poaate ca e folositor pentru persoana inveninata, care astfel se racoreste, dar pentru grup, pentru comunitate - e exrem de nociv.

      Uitati-va, cei care stiti limbi straine, pe forumuri din alte tari, si va veti rusina de voi. Chiar si sub anonimat, totul e mult, mult mai civilizat si orice comentariu incearca sa aduca plus-valoare.

      Ștergere
  22. USL-ul ne-a tras-o mai rau decit PDL-ul! Dupa declaratia de la Craiova a lui Dusa putem spune adio OUG!

    RăspundețiȘtergere
  23. DACA SCMD S-AR FI CONSTITUIT DIN OFITERI DESTEPTI, PLINI DE CURAJ, DIN OFITERI CARE AU PARTICIPAT LA MISIUNI EXTERNE SI FARA SA SE TOT PUPE IN FUND FOSTII COMANDANTI, CEI MAI DESTOINICI ACTIVISTI, CE SE CRED CONDUCATORI PESTE VEACURI, CA NU MAI INCAPI DE EI PRIN TOATE ORGANIZATIILE ,DESI AU CONDUS FARA PERSONALITATE, CONDUSI DE ALTII, IAR EI ERAU BUNI NUMAI LA EVALUAREA SECTOARELOR, LUPTA NOASTRA ERA CASTIGATA.

    RăspundețiȘtergere
  24. Stau si ma minunez ce cadre militare a avut MApN si pe deasupra au fost si colegii mei . Ori am iesit eu prea timpuriu la pensie si nu am intalnit astfel de elemente , ori suntem nebuni cu totii.
    Nu am fost afectat de recalculare, pensia mea - fost marita cu 6 lei si am primit vre-o trei decizii, una mai bizara decat alta - fapt ce demonstreaza ca aceste lucruri s-au facut cu curul, nu cum ar trebui facute. Totul nu este decat un joc al politicenilor cu pensioarii militari , avand tot felul de interese ascunse . Nu pot intelege cum stau si nu reactioneaza cei carora intradevar le-au fost micsorate pensiile pe nedrept.
    Stati si asteptati rezolvare de la cine ??? - de la politiceni ? de la Chioru ? de la justitie ? de la cine ??????????????
    Pana nu mergem peste ei hotarati , decisi , fara menajamente - nu se va rezolva nimic niciodata !!! Uitati-va in oglinda sa vedeti cat de prosti sunteti !!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Răspunsuri
    1. Oglinda in care eu impreuna cu o mana de ofiteri am initiat CADA - si tu nu te vei putea uita niciodata ... si nici plangaciosii ce comenteaza pe aceste pagini !

      Ștergere
  26. cada a fost in "real" ! noi ne balacarim in "virtual" ! traiti in virtual? cineva, care stie ce stie, rade in hohote...si manevreaza!!! nu credeti ca trebuie sa dam concretete sentimentelor noastre? dar, inainte de asta, stiti ce vreti de la viata? tineti la conditia voastra? sau v-a orbit "marirea"? cu porcul (cu sau fara ghilimele!) din cotineata, ne descurcam de minune! nu?

    RăspundețiȘtergere
  27. Pensionari palavragii...:)) Pun si ei tara la cale , din lipsa de ocupatie ... Prin tara nu v-au facut Cluburi ale pensionarilor , cum a facut Mazare in Constanta ? Mai un ceai de tei , mai o tabla , mai o barfa...Oricum , ceva mai palpabil , decat gargara asta inutila pe net , de babe pe marginea santului :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te straduiesti degeaba, esti transparent ca un geam de sticla, nu pacalesti pe nimeni. Nu mai esti incognito, nene!

      Ștergere
    2. Transparent sau nu - da' tu esti Ghita rau...Te bagi si tu in seama ca musca in sezutul calului...

      Ștergere
    3. Nu ma bag in seama mai mult decat tine, mai Marine! Ie-te-al dracului oltean, ce iute e! Pe toate le faci asa, iepureste?

      Ștergere
    4. Ghita, iara greseti. Eu cand comentez semnez cu nume si prenume, nu ma dau incognito sub numele unuia din cotet.

      Ștergere
    5. Sigur, asta vrei tu sa creada lumea...
      Ti se pare ca Marin e mai putin de cotet decat Ghita?

      Ștergere
    6. Nu, mi se pare ca tu esti mai aproape de cotet decat mine.

      Ștergere
    7. Ha, ha, ce m-ai umilit! La mine, in Suceava, macar nu ducem lipsa de iod in apa, asa cum e la voi, la olteni. Asa ca-ti acord circumstante atenuante...

      Ștergere
  28. Pensionari palavragii...:)) Pun si ei tara la cale , din lipsa de ocupatie ... Prin tara nu v-au facut Cluburi ale pensionarilor , cum a facut Mazare in Constanta ? Mai un ceai de tei , mai o tabla , mai o barfa...Oricum , ceva mai palpabil , decat gargara asta inutila pe net , de babe pe marginea santului :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Vezi ca materialul ala cu care vreti voi sa va prezentati la comisie e mult prea stufos. Ar trebui sa aiba maxim 3 pagini, alora le oboseste cerebelul daca-i pui sa citeasca 12 pg.Asa ca mai sintetizeaza. Asta e pe bune, nu fac misto.

      Ștergere
  29. Mai baiete! Cati ani ai? Daca te repeti, cred ca incepi sa ai probleme! Poate cluburile de care amintesti ne-ar fi adus in randul tarilor civilizate! Probabil s-a considerat ca e periculos! Daca pun bosorgii ceva la cale!? Te-am intrebat de ani...au sa treaca si vrei, nu vrei ai sa ajungi sa traiesti sentimentele unora dintre noi, poate multi, poate mai putini, nu stiu, dar care sunt dureros de...dureroase. Ai cunoscut instrainarea? Ai cunoscut inutilitatea pentru semenii tai? Ai cunoscut durerea lipsei de respect, de dragoste, de atasament...atunci cand aveai mai mult nevoie de ele? Ai sa le cunosti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai baiete , am peste 50 de ani ...Dar nu m-am senilizat inca intr-atat incat sa bat campii cum fac bravii astia pensionari militari ... Zici ca aici e " Corul sclavilor evrei " din Nabucco de Verdi... :)) Sclavi disperati , nu fosti militari .

      Ștergere
    2. Sclavi? Poate asta am fost! Cu, sau fara voia noastra, constient sau inconstient...dar nu disperati! Mi-ar face placere, in ciuda celor vreo zece ani diferenta, sa ciocnesc o halba cu tine, si sa-ti zic, cu naduf: Noroc baiete! si, in primul rand, sanatate! Se pare ca de asta mai avem nevoie...

      Ștergere
  30. Multa vorba,chiar fara nici un rost,invective,urat,masuri concrete putine,pacat
    Nicu www.rca-autobuzau.com

    RăspundețiȘtergere