Discursul presedintelui SCMD, col. (r) dr. Mircea Dogaru, la mitingul comun SCMD-CNSC

miercuri, 28 septembrie 2016

Presedintelui Romaniei - scrisoare deschisa                                                                                                                             Iasi,
                                                                                                                      28.09.2016
 
                          Stimate Domnule Presedinte Klaus Iohannis,

   Asistam in ultima perioada de timp la o serie de spectacole mediatice care, daca nu ar viza siguranta si integritatea statului roman, ar putea cel mult sa ne distreze. Institutii fundamentale ale statului precum : parlamentul, guvernul, justitia, SRI, DNA, armata etc., sunt denigrate in mod constant si agresiv. Fosti guvernanti corupti, politicieni si ziaristi verosi, practicand amenintarea si santajul lovesc din ce in ce mai inversunat institutiile de baza ale statului, pe reprezentantii acestora, intr-o disperata incercare de a scapa de bratul lung si autoritar al justitiei.

   Domnule Presedinte!

   Dorim sa vedem din partea Dvs. o atitudine ferma fata de aceste incercari de a diminua rolul statului de drept si spiritul democratiei. Nu se poate ca personaje cu renume, din pacate negativ, aflate in spatele gratiilor, condamnate pentru fapte grave de coruptie ori altele care nu au ajuns inca in detentie, sa transmita mesaje in media prin care sa induca opiniei publice ideea ca justitia se face numai la ordin politic si sa submineze autoritatea statului de drept. Nu traim in tara liberului arbitru, suntem o natiune care in ciuda vicisitudinilor istoriei a reusit sa-si pastreze identitatea si sa-si mentina fiinta nationala si nu acceptam ca o minoritate profund corupta, straina de idealurile acestui popor, sa ne arunce in prapastia istoriei.

   Domnule Presedinte!

  Va cerem sa fiti autoritar si ferm fata de aceste tentative, sa uzati de toate prerogativele conferite de lege, sa interveniti in apararea institutiilor statului, sa schimbati ceea ce apreciati ca trebuie schimbat. Cautati si aduceti in functii oameni onesti, profesionisti desavarsiti, disponibili de a face sacrificii pentru tara si poporul roman. Fiti intransigent in fata aplicarii legii, cereti autoritatilor statului sa nu tolereze nici o imixiune din afara atunci cand este vorba de raspundere pentru fapte prin care au fost aduse grave prejudicii statului si poporului roman. Nu va recomand sa fiti un presedinte „ jucator” ca predecesorul Dvs., dar va indemn sa nu precupetiti nici un efort atunci cand este in joc interesul tarii si a poporului roman care v-a acordat un mandat de incredere, printr-un vot majoritar. Dovediti ca o meritati!

   Sper ca iubiti aceasta tara si poporul sau si doriti sa ramaneti in istorie ca un presedinte puternic, cinstit si de un inalt patriotism!

   Asa sa va ajute Dumnezeu!Cu respect,

Marcel Acatrinei