vineri, 4 decembrie 2015

Comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale

BUCURESTI - 3 decembrie 2015

Echipamentele militare ale Statelor Unite ale Americii folosite pe teritoriul României, în cadrul exerciţiilor şi activităţilor de antrenament comune româno-americane desfăşurate pe parcursul anului 2015, vor fi depozitate în Baza Mihail Kogălniceanu.

Comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale
Cele aproximativ 70 de piese de echipament fac parte din cele alocate de SUA prin programul European Activity Set (EAS) şi au fost utilizate în cadrul operaţiei Atlantic Resolve.
            Cu acest prilej, partea americană organizează vineri, 4 decembrie, în baza Mihail Kogălniceanu, pentru reprezentanţii mass-media, o acţiune de vizionare a acestor echipamente.
            Persoană de contact: căpitan Jennifer Cruz, Operation Atlantic Resolve, România. Email: oarpateam4@gmail.com;jennifer.m.cruz1.mil@mail.mil. Telefon: +40 744 202 531.
            Mai multe detalii despre depozitarea echipamentelor EAS în Europa pot fi găsite la http://www.army.mil/article/159292/.
Despre Ministerul Apararii Nationale
Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.