Oprea, despre pensii, in plenul Senatului Romaniei

Discursul presedintelui SCMD, col. (r) dr. Mircea Dogaru, la mitingul comun SCMD-CNSC

marți, 30 iunie 2015

PROTEST

-IN ATENTIA ADEVARATILOR PROFESIONISTI DIN MEDIA-

Doamnelor si domnilor jurnalisti,
Ma adresez dvs. constatand in ultimele ore, cu profunda indignare, lipsa totala de profesionalism ale unor "stiriste" specializate in "Elodii" si barfe de colt de strada, care afecteaza grav imaginea pe care ati construit-o posturilor dvs., abordand dupa ureche problema Legii pensiilor militare de stat, provocand opinia publica si aruncand in derizoriu domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, atat de delicat in contextul actual international.
Sunt ferm hotarat sa dau in judecata pe oricare dintre aceste pseudojurnaliste care si-au permis sa dezinformeze opinia publica, astazi, 30 iunie 2015, cand se voteaza in Camera Deputatilor Legea pensiilor militare de stat. Pentru numele lui Dumnezeu, nu este vorba de “pensii speciale” sau de “mariri de pensii” si de "privilegii".  Este vorba acum despre o lege speciala pentru militari si politisti, asa cum trebuie sa fie si pentru alte categorii (diplomati, aviatori, personal auxiliar din Parlament sau instante de judecata, chiar sportivi, artisti, etc) care nu pot fi incadrate in legea celor "8" (8 ore de munca, 8 ore de odihna si 8 ore de pregatire si refacere a capacitatii de munca) asa cum se intampla in cazul marii majoritati a celor ce muncesc.
In ceea ce ne priveste, este vorba despre inlaturarea haosului legislativ instaurat de regimul Basescu –Boc in sistemul nostru, de unificare legislativa, de abrogare a unor prevederi aberante din 11 acte normative diferite si contradictorii, sub influenta carora ne aflam in momentul de fata! Este vorba despre usurarea bugetului de asigurari sociale prin scoaterea militarilor si politistilor din sarcina  Casei Nationale de Pensii Publice, la care noi nu am cotizat, contribuind dintotdeauna in propriul nostru sistem si, nu in ultimul rand, este vorba despre inlaturarea unor nedreptati aruncate aleator si discriminatoriu, in scop de dezbinare, asupra unei mari parti dintre militari, vizand decredibilizarea si distrugerea rezervei.
Prin urmare, transmit tuturor “jurnalistilor” si altora care bat campii pe la posturile de televiziune, vorbind incitant despre “mariri” si “privilegii” sa se documenteze  si pe urma sa presteze deontologic niste joburi in care, deocamdata, nu au ce cauta!
Pentru intregul  sistem national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, Legea pensiilor  militare de stat reprezinta o intoarcere la normalitate, la asezarea militarilor si politistilor romani alaturi de colegii lor din celelalte tari membre NATO, pe fundamentele dreptului, cu alte cuvinte este vorba despre implinirea unui act de dreptate, cu atat mai semnificativ cu cat se realizeza intrun moment tensionat in care se afla mediul de securitate est-european.
 Toata cinstea si admiratia pentru cei care, dincolo de interesele politice obscure deservite, sunt capabili sa inteleaga si interesul national si se pot ridica deasupra ratingului de presa.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU