miercuri, 6 martie 2013

Comunicat privind intalnirea unei delegatii a SCMD cu senatorii din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala

O delegatie a SCMD s-a intalnit, marti, 5 martie, cu senatorii din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului pentru a stabili o foaie de parcurs in problematica pensiilor militare.

Discuțiile s-au înscris în linia celor dezbătute la prima întâlnire, membrii comisiei, inclusiv reprezentanți ai Opoziției subliniind faptul că vor sprijini orice inițiativă guvernamentală sau parlamentară în vederea rezolvării situației pensionarilor militari.

Presedintele Comisiei senatoriale pentru Apărare Ordine Publică și Siguranță Națională, Corneliu Dobrițoiu, a concluzionat ca este nevoie de crearea unei mase critice de suport politic in sprijinul celor care au avut de suferit ca urmare a deciziilor aberante de diminuare a pensiei. In acest sens, el i-a rugat pe membrii comisiei, reprezentanti ai tuturor partidelor politice, să facă lobby în cadrul grupurilor parlamentare din care fac parte, pentru a sprijini și urgenta orice inițiativă legislativă în sprijinul rezolvării problematicii pensiilor militare.

In acordul senatorilor prezenti, reprezentantii sindicatului au identificat trei etape pentru repararea nedreptatilor sociale generate de diminuarea nejustificata a pensiilor: elaborarea unui  act normativ prin intermediul  căruia cuantumul pensiilor sa fie readus la nivelul anului 2010, continuarea verificarii corectitudinii procesului de revizuire a pensiilor - marcat de numeroase nereguli - si  promovarea unui proiect de lege care sa permita revenirea la sistemul ocupational de pensii.

La întâlnire au mai participat vicepreședintele Senatului, Nicolae Moga (PSD) și senatorul Cristiana Anghel (PC). Alte amănunte vor fi date de participanți membrilor filialelor.

Gl.Mr. (r) Năstase Constantin, Vicepreședinte SCMD- șef al Departamentului Economic Financiar

Col. (r) Tudor Marian, Vicepreședinte SCMD și Coordonatorul Zonei București- Ilfov

Col. (r) Naon Mișu, președintele Filialei Craiova, reprezentant desemnat al Zonei de Sud –Vest