Oprea, despre pensii, in plenul Senatului Romaniei

Discursul presedintelui SCMD, col. (r) dr. Mircea Dogaru, la mitingul comun SCMD-CNSC

joi, 23 decembrie 2010

La multi ani, SCMD!

In urma cu exact doi ani, la Senatul Romaniei, inainte de Craciunul 2008, imi convingeam primul dintre prieteni, pe domnul Col.(r) Constantin Monac, astazi Secretar general al SCMD, de necesitatea infiintarii, in baza recomandarilor Parlamentului European, a unui sindicat al cadrelor militare in rezerva si in retragere din toate structurile sistemului national de aparare. Pentru apararea drepturilor noastre fundamentale, a structurii socio-profesionale a militarilor, a demnitatii si onoarei militare, dar si ca ultima structura de rezistenta in interes general national.
Astazi, SCMD are 1- 4 filiale in fiecare judet al tarii si in fiecare Sector al Capitalei. Este poate singura forta autentica romaneasca de care se mai leaga sperantele tuturor cetatenilor acestei tari ca Romania va mai exista in timp ca stat, ca fiii si nepotii nostri vor mai face parte din natiunea pe care au cladit-o si impus-o lumii, cu milioane de vieti sacrificate, inaintasii. Astazi, SCMD este poate singura structura de rezistenta romaneasca de care se tem atat marii asasini economici care ne-au furat totul, cat si slugile lor interne, o structura pe care o au in atentie atat serviciile straine cat si ceea ce a mai ramas din cele interne in urma succesului operatiunii “”Romania – stana fara caini de paza!...””
Astazi cand avem criza pentru ca platim datoriile altora, cand ofensiva straina se desfasoara prin tradatorii interni impotriva a insasi fiintei nationale, cand cel ce se prezinta drept seful Statului ne indeamna sa plecam aiurea cu traista in bat, iar cel ce se pretinde seful Guvernului ne indeamna sa parasim in mod natural sistemul, astazi cand nu mai avem o elita reala, nici politica nici intelectuala, astazi cand nu mai avem un popor ci o populatie, astazi cand exemplul de tarie morala ni-l dau o invatatoare care face greva foamei doua luni si un electrician care se arunca in gol strigand “”libertate”” in plenul camerelor reunite ale Parlamentului, astazi, SCMD este singura forta capabila sa spuna “”Destul!...””
Acuzam Puterea de incalcarea tuturor articolelor Constitutiei, in primul rand a Articolului 22 care prevede dreptul la viata, la sanatate fizica si psihica a cetatenilor Romaniei. Acuzam Puterea de emitere, in interes strain si meschin, personal, pe banda rulanta, a unor legi ale genocidului si ale subminarii economiei nationale. Acuzam Puterea ca ne priveste pe toti cetatenii Romaniei ca pe niste entitati neglijabile, statistice, menite a fi sacrificate pentru a-si mentine standardele de viata, ei, reprezentantii Puterii, standarde obtinute prin frauda si furt calificat din avutia nationala si prin destructurarea statului.
SCMD nu este adeptul luptei prin infometare, pentru ca infometarea este metoda folosita de Guvernanti pentru lichidarea noastra. Dar recunoaste vointa si curajul de luptator, acolo unde exista, dovada ca invatatoarea Cristiana Anghel este astazi membru de onoare al SCMD. SCMD nu este adeptul sinuciderii ca metoda de protest (nici chiar in cazul atacurilor kamikaze) dar ii vom face oferta eroului de la Parlament, sa devina membru de onoare al SCMD. De peste un an de zile, SCMD lupta in cadru strict legal, dar profesionist, in tara si in afara, in strada si in justitie, in media si in Parlament, si hotararea exprimata prin juramant de membrii SCMD este aceea de a lupta pana la capat impotriva unei opresiuni mai crunte decat aceea din 1989 si fata de care ne consideram in stare de legitima aparare.
Militari fiind, membrii SCMD nu au insa cum sa nu reproduca, in mic, societatea romaneasca si asa este normal, cu toate ale ei, si bune si rele. Avem reprezentanti ai tuturor meseriilor, exercitate spre deosebire de civili, in uniforma si pe baza de juramant de sange si, in plus, reprezentanti ai unor meserii si ocupatii care nu se regasesc in viata civila. Avem membri care au inteles sa vina alaturi de noi pentru a-si face datoria de militari pana la capat, pentru a-si apara statutul de militari in trecut, prezent si viitor, cu tot ceea ce presupune acest statut, nu pentru a lupta pentru o pomana guvernamentala, tradusa intr-un cuantum de pensie. Militari care lupta pentru drept si dreptate, pentru respectarea legislatiei europene, a Constitutiei Romaniei si a tuturor principiilor de drept international respectate de toata lumea, mai putin de Guvernul Basescu-Boc (principiul neretroactivitatii legii, principiul sperantei legitime, al coerentei legislative, al respectarii drepturilor omului, la viata, la munca, la proprietate, etc), oameni care si-au indeplinit partea lor din contractul cu statul si care vor sili statul roman, prin toate mijloacele legale sa-si indeplineasca partea lui de contract si sa devina cu adevarat, ceea ce proclama de 21 de ani – un stat de drept. Avem insa si persoane, nu multe, venite la noi din disperare sau din… ordin. Pe toti ne uneste calitatea de militar dar si interesul, atat personal cat si general, adica faptul ca avem aceeasi soarta si ca suntem toti victime ale aceluiasi razboi psihologic si de imagine declansat impotriva structurii noastre socio-profesionale.

Tuturor le urez Craciun fericit, un sincer La multi ani si multa putere!
Putere sa indure incercarile anului 2011, care va fi cumplit pentru existenta noastra ca popor si ca tara! Putere sa reziste psihic, putere sa-si uite ambitiile si regretele, orgoliile si neimplinirile, sa-si infranga dorintele si sa reziste presiunilor, putere sa lupte pana la capat impotriva celor ce ne rapesc totul: dreptul la viata, la munca, la sanatate, la fericire, la speranta. Iar asasinilor nostri, adica celor care se numesc deocamdata Basescu, Boc, Oprea, Igas, Videanu, Berceanu, Udrea, etc, ca si celor care le vor urma in curand, le urez sa li se implineasca inmiit ceea ce ne doresc si ne pregatesc ei noua! Asa sa le ajute Dumnezeu!
In noul an, depasind faza romantica de constituire, SCMD va intra intarit organizatoric, cu structuri clar precizate, utilizand intreaga capacitate a tuturor profesionistilor sai si cu misiuni asumate in spirit ostasesc de toata lumea, ca misiuni de lupta sindicala.
Vom invinge pentru ca nu exista alta solutie pentru noi si pentru Romania!

LA MULTI ANI TUTUROR!

Ne vom reintalni in 2011 pe toate campurile de lupta: in salile de tribunal, in Parlament, in strada, in presa scrisa si audiovizuala, in fiecare localitate din tara si din afara, de la Cotroceni la Brodina, de la Plenita la Sulina, de la Giurgiu la Satu Mare, de la Strasbourg la Bruxelles.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU