vineri, 14 decembrie 2012

Caţavencii - Apel către Băsescu

Ai dus USL-ul la 66%, deşi îl puteai duce şi la 90. N-or să-ţi facă statuie pentru asta, dar sînt gata să te împăieze. Nu le forţa mîna.

Te-ai cocoţat sus, pe un catarg de care alţii au fost spînzuraţi. Ca să te dea jos, romånii au ieşit pe caniculă, pe ploaie, pe viscol şi pe ger. Ar fi ieşit şi dacă ar fi fost cutremur, inundaţii, holeră sau lăcuste. Nu-i ispiti iar.
Ţara asta ţi-a dat multe. Ţi-a dat ocazia să torni la Securitate, să faci contrabandă, să intri în Partidul Comunist, să te îmbogăţeşti, tu şi familia ta, în anii beznei şi ai frigului. Ţi-a dat halatul de mătase, cusut cu aur, în care o să-ţi petreci bătrîneţile. N-o obliga să-ţi dea şi papucii.

Ai fost de cinci ori ministru al drumurilor şi nu avem autostrăzi. Ai fost de cinci ori ministru al navelor şi nu mai avem flotă. Ai fost de două ori primar al Capitalei şi nu mai avem, pe strada Mihăileanu, o casă care aparţinea statului. Ai fost ales, dacă punem şi suspendările, de patru ori preşedinte. Şi, după cum se arată, nu avem preşedinte. Avem, în schimb, răbdare. Dar e pe terminate.

Ura. Ai făcut din această interjecţie un substantiv public. Fereşte-te de verbele din '89.

Stai doi ani liniştit. Îţi plătim noi salariul, paza, mesele, transportul. Nu ne cere şi bacşiş.

Ai furat mult şi ai lăsat urme peste tot. Ai folosit cînd mîna lui Căşuneanu, cînd conturile lui Popoviciu, cînd ştampila Primăriei sau pe a Biroului Electoral Central, cînd dosarele judecătorilor de la Curtea Constituţională, cînd reţeaua ofiţerească moştenită de la adversarii tăi. Amprentele tale sînt risipite pe case, pe terenuri, pe conturi şi pe mandate care nu ţi se cuvin, în loc să fie adunate la Poliţie. Mulţumeşte-i lui Dumnezeu că eşti liber, nu-l înjura că nu ţi-a găsit nimic despre Crin Antonescu.

Ai minţit cum nimeni n-a mai minţit pînă la tine, i-ai jignit pe mulţi, ai obosit pe toată lumea. Eşti idiotul odihnit al petrecerii, care îi indispune pe toţi. Nebunul care strică cheful unei ţări. Serios, chiar nu mai vrem să bem nimic, nu insista.

Ai modernizat nu statul, ci Securitatea. O să rămîi în cartea de istorie fotografiat din faţă şi din profil. Cu toate astea, nu e totul pierdut: ai putea fi uitat.

Numeşte-l pe Ponta cum vrei tu, dar nu uita: înainte să te îmbeţi de Crăciun, numeşte-l premier. Se cheamă democraţie. E ca atunci cînd mai mulţi îţi zic că eşti beat, iar tu îi asculţi şi mergi la culcare.

Şi, apropo: există un Dumnezeu al beţivilor, o mînă nevăzută care îi împiedică să cadă. Ai grijă, cu sărbătorile astea, s-ar putea ca Domnul să surzească de la pocnitori şi să nu te audă – în caz că te prăbuşeşti.

68 de comentarii:

  1. Dacă și Cațavencu te ia peste picior, trebuie să pleci cât mai repede. Altfel e nasol.

    RăspundețiȘtergere
  2. SCMD, ESTE VARZA MURATA. DUPA CE NE-A MINTIT JUMATATE DE AN IN LEGATURA CU IMINENTA PUBLICARII OUG DE REVENIRE A CUANTUMULUI PENSIILOR TAIATE ILEGAL, ACUMA SE UMFLA IN PENE AIUREA IN TRAMVAI. SA FITI SANATOSI CU FUNCTIILE CE AU FOST PROMISE DE USL SI CARE NU SE VOR MATERIALIZA , DEOARECE USL=PDL=ACEEASI MIZERIE.PENTRU ASA ZISII REVOLUTIONARI S-AU GASIT 35 DE MILIOANE DE EURO INSA PENTRU ILEGALITATEA TAIERII PENSIILOR FOSTE MILITARE NU S-AU GASIT 9 MILIOANE DE EURO. CAT DESPRE VIITOAREA LEGE A PENSIILOR MILITARE , LA ANUL SI LA MULTI ANI , ADICA LA PASTELE CAILOR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea mai repede și nu la Paștele Cailor

      Ștergere
    2. Rugati-va lui Dumnezeu sa revina Oprea la MApN, este singurul care vrea si poate sa va dea pensiile inapoi. Sunt sigur ca o va face inca din ianuarie 2013, dar numai daca Ponta va fi desemnat premier de catre nebun. Sub Boc Oprea a facut tot ce a putut sa nu primiti pensii de 1200-1400 lei, asa cum le pregatise Seitan. Mai tarziu a amanat pana la caderea lui MRU imputarea sumelor pe anul 2011, pe riscul lui, caci legea stabilea popririle incepand de la 01.01.2012. Nu in ultimul rand, a sustinut in Parlament, impreuna cu Ozunu, repunerea in drepturi a celor cu pensiile taiate. Dar SCMD nu va recunoaste niciodata aceste lucruri, pentru ca Dogaru va fi terminat daca Oprea ajunge ministru. Mai pupa el avocatul poporului cand si-o vedea mutul ceafa...

      Ștergere
    3. Cum adica?! Tovarasul Dogaru ravneste la functia de avocat al poprului? Doamne fereste!

      Ștergere
    4. Cu Oprea la MApN, toate sperantele noastre s-au spulberat !!!

      Ștergere
    5. ce sa caute izmenarul ala iar la minister? nu i-ar fi rusine de cate minciuni a spus?

      Ștergere
    6. Oprea ( alintat izmenarul), pentru a-și menține scaunul, a votat într-o veselie tăierea pensiilor când era ministru/parlamenter. Să nu uităm că după execuția de către boc et.comp.a acelei hotărâri, 735 parcă, au fost camarazi care au făcut infarct, unii s-au dus la Domnul. Au urmat acele procese declanșate de membrii SCMD și de unii de la ANCMRR - justiția aici a fost dreaptă. Încercarea cu OUG tot n-a rezolvat problema de fond. Guvernul Ponta trebuie să facă dreptate!

      Ștergere
    7. Mare adevăr ai grăit ! Eu folosesc expresia - Urâtă sunt dar nu și proastă ! Singura soluție este la stimatul guvern.

      Ștergere
  3. Ce ar mai fi de spus dupa aceste randuri, care se constituie in strigatul de disperare al poporului roman (mai putin al slehtei de inbogatiti, impostori si incompetenti).
    Se pare ca iarna este anotimpul desteptarii nationale (a se vedea momentele in care natiunea s-a trezit pentru unitate nationala - de doua ori, precum si inpotriva odiosilor dictatori in Decembrie '89 precum si in decembrie-ianuarie 2010-2011).
    Cred ca acest lucru ar trebui sa-i dea de gandit guvernatorului. Altfel as spune "nu e bine domnule Basescu, nu e bine". Si atat!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem prosti, cum am fost si in armata , cand ascultam orbeste de niste caprari comandanti, care acum la pensie nu reprezinta nimic pentru societatea civila. Sunt toti niste slugarnici, care confunda cazarma cu asociatiile, sau alte organizatii. De ce toti vechii comandanti, cred ca trebuie sa fie coordonatori si in viata civila, cand au demonstrat ca in afara de "drepti" si "pe loc repaus", nu stiu nimic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te regasesti mai basistule!

      Ștergere
    2. d-le bacaoanul! Daca dumneata ai puterea sa recunosti ca ai fost si esti inca prost, am o veste buna pentru d-ta: inca esti recuperabil. Daca nu ai fi recunoscut ca esti prost, atunci erai irecuperabil. Imi pare rau sa aud ca ai avut comandanti slugarnici. Te referi oare la caporalul militar in termen comandant de grupa? Este posibil! Eu am avut ocazia sa cunosc multi comandanti de la diferite esaloane (incepand cu comandantul de pluton si pana la cel mai inalt nivel) si nu am intalnit asemenea oameni la care faci dumneata referire. Eu personal, ma mandresc si le port recunostinta vesnica tuturor comandantilor pe care i-am avut in cariera. Dea lungul carierei mele am avut comandanti de la care am invatat ce inseamna verticalitatea, onoarea, demnitatea si omenia. Si ii respect si in ziua de astazi. Si as fi bucuros si mandru sa am din nou ocazia sa fiu coordonat de oameni capabili. Stai, stai!!! Imi cer mii de scuze!!! Acum imi dau seama ca ai dreptate. L-ai avut cumva comandant pe Gabriel Oprea?

      Ștergere
    3. Sa inteleg ca esti un "plotoner" caruia basescu(!) i-a facut pensie de comandant de regiment? Daca ti-a crescut pensia ai constatat cumva ca ti-a crescut si mintea? Eu constat ca nu! Vrei sa preiei conducerea SCMD? Chiar te rugam, ca si asa, nu mai avem niciun membru cu un grad ca al tau. In SCMD esti precum capra neagra.

      Ștergere
  5. Interesant articolul asta din " Catavencii " al lui Doru Buscu...Teoreticienii , eseistii , pamfletarii de 2 lei si 15 bani din SCMD nu au fost in stare sa scrie asa ceva , cu toate ca ne arunca in cap zi de zi kile de texte rasuflate...Vedeti , din pacate , ca inteligenta si bunul simt nu sunt la indemana tuturor ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doru Buscu este pregatit pt. condei. Dumneata care ne arunci prafuri in ochi, de ce nu ai facut-o? Eu nu ma pricep la ale condeiului, pt. ca toata viata m-am pregatit sa trag cu ... pusca. Tu esti din cei ce se pricep la toate si le stiu pe toate?

      Ștergere
  6. Comunicat:Va ordon sa achitati cat mai repede cotizatia pe 2013. Cine nu achita e neam de traista! Col.(r0 Dogaru Mircea

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma mai gandesc.Daca din ianuarie 2013 pensiile taiate nu vor fi platite in cuantumul din decembrie 2010 ,SCMD va dispare.De la infiintare si pana azi,o spun cu regret, nu am vazut rezultate palpabile.Cotizatia de 120 lei/an nu se justifica de nici o culoare.Intrebare.ANCMRR cum naiba rezista?Ori, astia sunt finantati de la bugetul de stat?Cine stie sa raspunda.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este un leit-motiv, de cand SCMD a dat drumul la comentarii, stradania catorva "comentatori" de a ne lamuri ca SCMD este pe duca, de a ne spune, pana la plictiseala, ca nu-si vor mai plati cotizatia, de a minimaliza prestatia sindicatului si altele de acest gen, in ideea de a induce membrilor de sindicat ca acestia trebuie sa paraseasca SCMD-ul. Oare de ce fac acest efort acesti "colegi", fara sa le-o ceara nimeni? Oare de ce isi pierd atat de mult timp incercand sa ne convinga ca SCMD trebuie sa dispara? Oare nu au nici un interes? Cui ii sta in gat SCMD-ul?
    VREAU SA CRED CA MAJORITATEA SINDICALISTILOR MILITARI GANDESC CU PROPRIUL CAP, ADICA LIBER!...SUNT CONVINS CA ACESTI "BAIETI" CARE CANTA PROHODUL SCMD-ULUI, CU O INVERSUNARE DEMNA DE CAUZE MAI BUNE, ISI PIERD TIMPUL PE AICI!...
    SARBATORI FERICITE TUTUROR OAMENILOR CORECTI SI CINSTITI DIN ACESTA TARA!
    LA MULTI ANI SCMD!
    COL. (R) ANGHEL MIHAIL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le col. o intrebare pentru domnia voastra (apreciez faptul ca aveti curajul sa va dati numele cat si acela ca folositi un limbaj civilizat): presedintele SCMD a afirmat ca daca Oprea va fi numit ministrul MApN (deci implicit vom ramane cu pensiile ciuntite) si UDMR va fi luat la guvernare, SCMD (sprijinitor neconditionat al actualei puteri) va trece la actiuni masive de protest etc. In mod sigur cele doua lucruri se vor indeplini cat de curand... Va trece conducerea SCMD la proteste sau la justificari jalnice de tipul celei ca "revolutionarii" meritau sa primeasca pensii mai mari si compensatii de sute de mii lei...eventual copy-paste pe pamflete din ziare si reviste antibasescu ...Ce parere aveti d-le col.?
      La multi ani si multa sanatate d-voastra si celor dragi!

      Ștergere
    2. 1.Domnule ,eu sunt membru al SCMD inca de cand in garnizoana in care locuiesc acesta nu avea filiala.
      2.Nu militez pentru desfiintarea sindicatului dar nu pot sa nu afirm ca nu a avut nici un rezultat notabil,cu alte cuvinte sunt deceptionat.
      3.Spune-mi unul dar macar unul din procesele pe rol castigate numai si numai de sidicat.
      4.SCMD nu a reusit in conditiile in care se afirma ca avem un ministru simpatizant al sindicatului sa obtina modificari a legislatiei actuale pentru a beneficia de sedii gratuite. slava domnului MAPN are cladiri care se ruineaza natural.Nu mai vorbesc de alte facilitati.
      5.Anexa la protocolul incheiat cu conducerea USL o mare idiotenie de a fi facuta public si care a adus deservicii inclusiv USL-lui
      6.Sub lozinca ca trebuie sa ne pastram independenta am renuntat la sponsori si sprijinul vreo unei televiziuni.Nu sunt fan OTV dar uite ca a creiat un partid din nimic.
      7.Ne-am limitat numai a cere lucruri privind pensiile ceeace ne-a dus in derizoriu.
      8.Legatura cu cadrele active =0 si pe undeva s-a creat si o antipatie a acestora.
      Repet:nu sunt pentru desfiintarea sindicatului dar e momentul ca acesta sa-si creeze o strategie de actiune cu cat mai multe obiective la vedere dar si nerostite.

      Ștergere
    3. Propuneți strategii.

      Ștergere
    4. Stiti foarte bine ca cei din activitate au interdictie a se adresa presei,televiziunii decat daca ele apartin m.ap. n.Sper ca sunteti constient ca ele sunt nedeclarat cenzurate .Ei nu au dreptul sa se adreseze nici macar parlamentului.Stiti ca in unitati se manifesta "dictatura comandantului" iar comandantii sunt si ei oameni cu simpatii si antipatii.Inclusiv statutul cadrelor militare este un monument de lipsa de democratie si discriminare.Regulamentele de disciplina militara si de ordine interioara sunt mai nedemocratice decat cele anterioare anului 1990.Multe ordine cu caracter intern dar la care noi rezervistii nu avem acces sunt pline de abuzuri si devieri de la Constitutia Romaniei.
      Nu ma vad in masura sa propun o strategie de urmat de catre SCMD dar nu pot sa nu observ ca acesta a abandonat multe lucruri care ne-au definit ca obiecte de activitate(ex:razboi psihologic cu toate derivatele).Inclusiv cotizatia pretinsa de 120 lei/an descurajaza pe unii membrii ai scmd .(nu este cazul meu).Sunt unii ai caror venit lunar nu depaseste 1500 lei.Cunosc cadre militare care taxeaza masini in parcari pentru a-si mai rotunjii cat de cat veniturile iar unii sunt agenti de paza .Sunt partide politice care nu pretind de la membrii lor-pensionari- nu mai mult decat 1 leu/luna.Inclusiv ANCMRR cere cotizatie numai 1 leu/luna.Sindicatul propavaduieste spiritul de camaraderie si sunt de acord in masura in care cei de la forul central nu pretind indemnizatie.Optiunea mea este ca in SCMD sa functioneze un departament de relatii cu colegii nostrii activi din sistemul de aparare si siguranta nationala.Domnul Dogaru sa-si aleaga vicepresedinti sau consilieri chiar si onorifici pentru mapn, PE GL.ROTARU, MAI pe chestorul ABRAHAM,pentru SRI,pentru SIE,pentru STS,pentru SPP,oameni reprezentativi pentrun institutiile respective.Acesti oameni trebuie cultivati si nu indepartati.Sindicatul trebuie sa desemneze purtatori de cuvant, oameni cu vocatie in acest sens.(Va placut cand Pricina ,saracul ,a fost pur si simplu blocat de secatura de Popoviciu cu intrebarea privind cuantumul pensiei?). Trebuie sa imbunatatim relatia cun ANCMRR si sa ne completam una pe alta in activitate.Trebuia penetrat Parlamentul cu propuneri de oameni in care puteam avea incredere de felul doamnei Anghel.Trebuie penetrate partidele politice daca ne miroare urat a fonda un partid. Trebuie sa dam deoparte inganfarea si orgoliul prostesc bineinteles fara a deveni prostituate masculine.Sunt multe de comentat.

      Ștergere
  9. Chiar daca nu mai am ce aspecte noi sa aflu, am citit comentariile diferitilor postaci. Opinii diferite, unele normale, altele exaltate. Fac si eu cateva adnotari, gandite in prisma evenimentelor trecute si a presupuselor evolutii.
    Singura pozitie inteligenta, pozitie pe care presedintele sindicatului, vad a adoptat-o, este asta urmata. Sunt unii care ar fi dorit o pozitie mai belicoasa, mai transanta, mai de forta.<< Si ce ? >>, sau cum ar spune unii <> ! Cine l-ar fi ascultat !? Ar fi chinuit vreo 100-200 de oameni, unii bolnavi cu medicamentele si apa in buzunar, pe dealul Cotroceniului, la Leu. In ploaie, in ger, flamanzi, uzi, inghetati . Restul, acasa, la caldura, in fotolii, ar fi savurat la buletinele de stiri, raguseala omului, zbaterea lui continua. Cine nu a fost la nici macar la un miting al SCMD-ului sa tina “ciocu mic” sau cum spun americanii "shut forever" (sa taca pe vecie)!. Intreb retoric: in afara victoriei din 2010, facuta dupa ce omul care plimba carutul plin cu baxuri cu apa (plata) la iesire din Carrefour, unui jurnalist "pierdut" intamplator “ p’a colo”, cand au fost rostite cuvintele: “ca CCR-ul are dreptate” si s-au refacut calculele, dandu-ne pensile inapoi, ce am mai repurtat noi ca victorie in justitie ? Nimic oameni buni, “geaba” banii dati, “ geaba pasul 1 cu subpasii a, apoi b, apoi pasul 2, si asta cu a si b, si toate astea pentru ce !? Bani dati lichelelor vandute diavolului prin profesiile avute , lichele bune, grase. Ii stiu pentru-ca m-am lovit de ei, asta le este meseria, sa mulga, sa faca curu’ mare , ei, ai lor, al sistemului mafiot, care are si pe altii, etc. Evident ca astia sunt avocatii, procurorii, judecatorii (mai putin), expertii, executorii, mediatorii, notarii, precum si alte lichele din justitia romana. Spuneam odata ca daca as fi adunat banii pierduti, nu mai plateam acum 15 rate pentru un obiect util in casa, sau faceam o vacanta frumoasa fetitei mele !
    Ce au castigat cei care cu, pieptul brav si caramida in mana, au castigat prin fazele finale ale justitiei. Tot nimic ! Privesc sentintele, le inrameaza. Ce castiga cei care s-au adresat justitiei europene ? Tot nimic. Il doare-n cur pe europeanul cu peruca naparlita, blonda pe cap, si gulere din blana alba si robe-n- nchise la culoare, de tine ca roman !
    Acum oameni buni, intelegem pozitia de mare inteligenta prin actiune si demers al presedintelui Dogaru !? Omul isi da sufletul, se imbolnaveste isi scurteaza viata. Credeti ca-i face cineva o statuie dupa !? Printre lichele, prea multe lichele, nu ai raza de actiune prea mare. De ce am votat eu acum cu USL-ul !? Mi-e scarba, mi-e sila, dar era singura cale. Si pe cine am votat ? Pe Viorica, marele strateg bacauan, marele profesor peltic.
    DOCTOR MILITAR

    RăspundețiȘtergere
  10. URMARE LA COMENTARIUL DE MAI SUS:
    Vad ca unii activi, acum, au opinii. Ei vorbesc !? Timp de 2-3 ani au tacut! Au tacut si-n ianuarie 2010, si-n ianuarie 2011, cand locotenentul acela a venit in piata. Militar si cu incalcarea regulamentului de parasire a garnizoanei. A mai facut cineva opinie. “ Vr’un gheneral”, vr’un colonel !? Nu tata, s-au complacut. Gabita le-a dat destul solde si sporuri. Au schimbat baietii toate Loganurile din dotarea personala cu: Opeluri, japoneze, sau chiar germane cu pretentii si staif, cu 2 sau 4 roti motrice. Cine nu te mai cunoste pe drum ori prin magazine ? Tot ei frate !. Imi amintesc de vara asta, cea trecuta, la mare, in plimbarea de 3-4 zile promisa un an fetitei mele, pe la Cap Aurora, unde nu am incaput niciodata, de subofiteri care-mi cerseau 2-3 zile de scutire medicala si cu care privirile ochilor sau intersectat ! Mi-au intors toti "elegant" spatele ! Unii chiar zambeau .
    Astia vorbesc acum "despre pus cap in cap activii cu pasivii" !! Curios, nu stiu cum se inteleg in familii, parintii (tatii si mamele) cu fii si fiicele ? Cred ca au dat la pace, parintii stau linistiti, banuiesc ca nici unul nu este membru SCMD , copii la fel ?
    Asta-i fratilor Romanica noastra, tarisoara noastra. Un singur om a reusit sa distruga tot. Dar omul nu reusea daca nu ar fi fost vandutii nostrii. Astia care au luat grade, servicii de "credinciosi" omului, etc.etc.

    Cu sinceritate,

    DOCTOR MILITAR

    RăspundețiȘtergere
  11. DOCTOR MILITAR in stiinte politice? Daca erati doctor in medicina nu aveati timp sa pierdeti timpul pe aici! De fapt nu ma mira. M-am angajat la o firma de formare unde toti se adresau numai cu domnule colonel.Dupa o saptamana mi-am dat seama ca am cel mai mare grad de acolo. Doctori....................

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimati camarazi,se pare ca infailibilul USL (cu o mare componenta PDL,UNPR si alti rahati parveniti jegosi si abjecti) are multa treaba mare cu strategiile politice post electorale.Sper ca tradatorul Oprea sa nu ajunga de unde a plecat acoperit de glorie. Poate ca daca nu se gaseste un ministru adevarat la aparare,numeste Ponta un UDMR-ist patriot si ne face el dreptate,ca tot nu se poate face nimic in tara asta fara lighioanele astea sovine.

      Ștergere
    2. Mai fraiere, nu stii ca doctorii in stiinte militare nu dau scutiri medicale? Penibilule!

      Ștergere
  12. Anonimule de la 06:44 esti rautacios, cel care a postat comentariul a vrut sa spuna ca e "medic militar". De fapt asta se intelege din text. Ceea ce spune e de bun simt, realist si din suflet. Pacat ca sunt foarte putini oameni ca el...

    RăspundețiȘtergere
  13. Unde s-au ascuns,,GENERALII,,scriitori de,,povesti,,agentii electorali,aplaudacii U.S.L.sunt multumiti ca l-au reales pe nasul OPREA,ca vin ungurii la butoane,ca s-au majorat taxele si impozitele cu 16%,cresc accizele la carburanti,tutun alcol,taxe pe autostrazi,la invatamant nu dau 6%.De DREPTURILE noastre FURATE de U.N.P.R.-U.D.M.R.ce sa mai spun?O.U.G.???Nici vorba!!!RUSINE S.C.M.D.RUSINE U.S.L.niste MINCINOSI fara CUVANT!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. PUTUROSII DE PENSIONARI MILITARI SUNT CEI CARORA PE TIMPUL CRIZEI , CAND CELOR ACTIVI LI SE TAIAU SALARIILE , EI LA 40,45 DE ANI PRIMEAU MARIRI FARA SA CONTRIBUIE CU UN LEU LA FONDUL DE PENSII.ACUM TIPA CA PENSIA LOR S-A MICSORAT DE LA 3500 LA 3300 UITAND CUM SE CHINUIE UN POPOR INTREG SA PLATEASCA ACESTE PENSII SUPERNESIMTITE UNOR BARBATI IN PUTEREA MUNCII.
    DOMNULE PREMIER TE IMPLOR NU MAI MARI FONDUL DE PENSII PUTUROSILOR TINERI DE REZERVISTI,S-A MARIT ODATA CU 30 LA SUTA DE OPREA PENTRU VOTURILE PENSIONARILOR SUBOFITERI , INCETEAZA , NU MAI PUTEM SUPORTA ACESTE SUGATIVE BUNE DE MUNCA.
    AU PLECAT DIN ARMATA MAJORITATEA LA CERERE SE POT VERIFICA RAPOARTELE PERSONALE, CU CATE UN MILIARD DE LEI VEGHI DATI PE BAUTURA ,TELEVIZOARE SI MASINI SI ACUM VOR PENSIE PENTRU 40 DE ANI MAI MARE CA SALARIILE OAMENILOR.
    AVETI MARE GRIJA DOMNULE PREMIER DE ACEASTA CATEGORIE DE SUGATIVE, DE CEI TINERI BINEINTELES NU CEI TRECUTI DE 60 DE ANI.
    ACEST MESAJ IL VOI TRIMITE LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI SA SE VADA ADEVARUL
    RUSINE REZERVISTILOR TARII.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa le dam de munca, dar unde. Dar poate o parte din ei mai si muncesc. Oamenii daca vor salarii mai mari sa iasa in strada sa-si strige nemultumirile ca niste europeni adevarati.

      semneaza ANONIMUS,

      Ștergere
    2. RASPUNS POSTACULUI anonim TRADATOR:

      Pensia medie in MApN este de 1670 lei. La asa pensii ,,nesimtite'' Armata Romana nu merita o asa umilinta din partea unor postaci extremisti stiut fiind prea bine despre ce si cine este vorba!!!
      Privind pensiile militare trebuie stiut faptul că în toate armatele lumii și în special în NATO și UE pensiile militare nu se calculează pe principiul contributivitățiici ca procent din ultima soldă ori dintr-o perioadă de final de carieră, și sunt, în general, pensii de stat/speciale, nu în cadrul asigurărilor sociale.
      Militarii, exceptând faptul că prin natura profesiei sunt instruiți să lupte și obligați să moară în caz de nevoie, au niște restricții și interdicții severe ale drepturilor cetățenești. Acestea sunt doar parțial compensate prin salarizare, pensii și și alte facilități, asistență medicală, echipament,etc. Optând pentru o carieră militară IMI LIMILTEZ VIITORUL doar la aceasta, fără posibilitățile și șansele complementare oferite de societata civilă: schimbarea locului de muncă, dezvoltarea unei afaceri, un job suplimentar, accesul la viața politică, accesul la întreaga piață mondială a muncii.
      Prin natura profesiei militarii au SPERANTA DE VIATA MAI MICA cu 5-7 ani, funcție de specificul activității, decât speranța de viață a populației din care fac parte.
      În OUG 1/2011 veți găsi salariile minime pentru grad și funcție ale militarilor și salariile medii pe economie. O comparație între acestea vă va arăta că în raport cu privațiunile serviciului militar, cu limitările constituționale ale drepturilor cetățenești și cu speranța de viață , compesațiile financiare ale acestora nu sunt deloc deplasatate ba din contră.
      Faptul că profesia de militar nu este așa atractivă cum cred unii se poate observa prin analiza armatele țărilor bogate, unde militarii sunt foarte bine plătiți și tratați de societate. O să constatați că și în aceste condiții aceste state au probleme în a recruta și a-și asigura necesarul de militari, făcând deseori, de nevoie, rabat de la calitatea viitorilor militari.
      Un alt aspect ar fi acela că dacă pe piața muncii civile găsești o gamă extrem de largă de profesii, de la măturătorul de stradă ori muncitorul necalificat, cu 4 ani de școală ori chiar analfabet, la inginerul ori medicul supracalificat în sistemul militar, este obligatoriu pe lângă niște bareme fizice și psihice destul de restrictive, liceul în cazul militarilor profesioniști, și cel puțin o școală postliceală de minim doi ani în cazul subofițerilor fără a mai vorbi de cursuri periodice de pregătire pe aproape toată durata carierei și necesitatea de a vorbi cel puțin o limbă străină . Dacă analizați raportul salariilor civililor cu același nivel de studii cu ale militarilor o să constatați că diferențele nu sânt prea mari.
      Referior la aplicarea codului muncii pentru militari: Teroetic s-ar putea face acest lucru. Un militar ambarcat are 40-60 zile de ieșire pe mare, ziua și noaptea, adăugați la acestea seviciile de zi, alarmele și alte activități specifice și o să constatați că pentru a lucra doar 8 ore și a recupera, prin timp liber, orele suplimentare ar trebui să fie liber o treime din zilele unui an. Ori instruirea și antrenarea subunităților militare se face ”in corpore”, nava nu poate ieși pe mare cu o treime din echipaj, tancul nu poate pleca cu mecanicul liber, nici avionul decola cu dirijorul de zbor în recuperări. Practic pentru așa ceva ar trebui dublat numărul militarilor.
      Această problema între societatea civilă, în ansamblul ei, și armată este cred o problemă falsă, un cal troian menit să disipe nemulțumirile societății.
      Rog si pe ceilalti colegi sa ia atitudine la comentariile defaimatoare si periculoase la adresa Armatei Romane si rezervei sale pe fondul ofensivei pretentiilor de autonomii de tot soiul din ultima perioada.
      Nimic nu este intimplator ,nici macar postarea anonimului tradator de mai sus ˝ CACI TRADARE SE CHEAMA ATUNCI CIND POPULATIEI ADUSE LA INFOMETARE I SE INDICA DREPT ADVERSAR PROPRIA SA ARMATA... ˝

      Ștergere
    3. mai 9.39,te-a batut soarele in cap?de unde stii tu ca avem pensii de 3300?sau de 3500?mai laba trista esti foarte prost informat!

      Ștergere
    4. De ce bagati in seama comentariul unui neinformat? Nu vedeti ca scrie prostii si este rau intentionat?

      Ștergere
    5. Valoare comentarii, zero. Sunt uimită ce mulți anonimi își exprimă un punct de vedere. De ce nu ne prezentăm cu identitatea reală? Nu mai este nevoie să determinăm conflicte între diverse categorii pentru că ceea ce trebuia făcut s-a făcut. De unde scoateți nivelul acesta mare al cuantumului pensiei (sunt uimită).
      Col. (r) Agapie Liliana.
      Stimați colegi fiți bărbați, hai cu numele și prenumele (și așa nu știe nimeni cine sunteți)!!!!!

      Ștergere
  15. Si cu asta ce-am facut!!!!?????? Doctor militar, a spus ceva cu substanta, in afara de continutul articolului.
    In rest este o vorba "joi iedule....". USL-ul poate sa faca ce pofteste, cu sau fara vrerea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  16. Spectacol absolut fascinant dupa alegeri. PDL-istii se bat pe firimiturile si resturile de la masa imbelsugata a USL. Degradant spectacol, dragii mei! Boc ii indeamna: "Vedeti ca mai e un os de ros prin Bistrita, mai sunt ceva firimituri prin Dolj..." Si asta doar pentru a intra in Parlament si ei. Acest blestem al cautarilor printre resturi ii va urmari pe PDL-isti multi, multi ani. Injositor, degradant, nedemn... Ar fi trebuit sa refuze toti intrarea in perlament in aceste conditii absolut injositoare. Bunul Dumnezeu sa-i ierte pentru blestematiile pe care le-au savarsit atatia ani! Pentru crimele savarsite printre pensionarii militari care "mor ca mustele" cum spunea Mircea Dogaru. Mor in jur de 6000 in fiecare an. Este genocidul PDL pe care trebuie sa si-l asume. Comparati masurile luate in Occident, Africa de Sud sau Australia(etc) infinit mai sanatoase (pensii decente), in comparatie cu masurile de exterminare a disponibilizatilor militari din Romania. Cine ne reprezinta la nivelul acela inalt din Parlament si Guvern? Gabriel Oprea este o gluma care se va innabusi in propria ura fata de fratii lui de arme. Mai devreme sau mai tarziu, va plati. Si va fi o plata peste masura. Imi este mila de el dar, vorba profetului, blestemul a plecat. Atunci cand va lovi, el va plange cu lacrimi de gheata. Dumnezeu sa-l ierte pentru crimele lui! Herescu

    RăspundețiȘtergere
  17. ANONIMULE DE LA 09.39 SA-I PUPI IN CUR PE TOTI PENSIONARII MILITARI CU MATA CU TOT.CUM VORBESTI TU DE NOI ASA VORBIM SI NOI DE TINE GUNOIULE.DACA NU AI AVUT SCOALA SA FACI CEVA IN VIATA TACI SI SUFERA IN TACERE PORCULE.NU-L MAI IMPLORA DEGEABA PE PREMIER ROAGA-TE SA NU MAI FACI MULTA UMBRA PAMANTULUI DEGEABA.AI PRICEPUT GOZERULE?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dle administrator, nu mai publicați toate porcăriile astea. Pretindeți tuturor un limbaj civilizat. Criticile sau susținerile pot fi postate și fără invective. Altfel pierdem timpul!

      Ștergere
  18. De ce jigneste anonimul de la 09.39 pe toti pensionarii?Dialogul este reciproc pe orice palier de cultura si inteligenta,sentimentul este la fel fata de acesta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai poftiti odata,unul nu spune ca nu am dreptate
    PUTUROSII DE PENSIONARI MILITARI SUNT CEI CARORA PE TIMPUL CRIZEI , CAND CELOR ACTIVI LI SE TAIAU SALARIILE , EI LA 40,45 DE ANI PRIMEAU MARIRI FARA SA CONTRIBUIE CU UN LEU LA FONDUL DE PENSII.ACUM TIPA CA PENSIA LOR S-A MICSORAT DE LA 3500 LA 3300 UITAND CUM SE CHINUIE UN POPOR INTREG SA PLATEASCA ACESTE PENSII SUPERNESIMTITE UNOR BARBATI IN PUTEREA MUNCII.
    DOMNULE PREMIER TE IMPLOR NU MAI MARI FONDUL DE PENSII PUTUROSILOR TINERI DE REZERVISTI,S-A MARIT ODATA CU 30 LA SUTA DE OPREA PENTRU VOTURILE PENSIONARILOR SUBOFITERI , INCETEAZA , NU MAI PUTEM SUPORTA ACESTE SUGATIVE BUNE DE MUNCA.
    AU PLECAT DIN ARMATA MAJORITATEA LA CERERE SE POT VERIFICA RAPOARTELE PERSONALE, CU CATE UN MILIARD DE LEI VEGHI DATI PE BAUTURA ,TELEVIZOARE SI MASINI SI ACUM VOR PENSIE PENTRU 40 DE ANI MAI MARE CA SALARIILE OAMENILOR.
    AVETI MARE GRIJA DOMNULE PREMIER DE ACEASTA CATEGORIE DE SUGATIVE, DE CEI TINERI BINEINTELES NU CEI TRECUTI DE 60 DE ANI.
    ACEST MESAJ IL VOI TRIMITE LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI SA SE VADA ADEVARUL
    RUSINE REZERVISTILOR TARII.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba ka.katule de civil, uita-te la televizor si vezi cum puturosii de civili stau in casa iar fraierii din armata sunt scosi sa le faca partie. Vezi, gunoiule, de aia apevistii au pensie de 16.000 RON, ca sa crapati voi de ciuda. Asa ca nu mai sta sa belesti pu.la, du-te la munca intrucat pensionarii militari au nevoie de banii tai sa-si cumpere berea de sarbatori. De un singur lucru imi pare rau, ca in decembrie 89 nu te-am intalnit sa-ti infig un glont in capul tau de bou si-acum nu mai mancai ka.kat pe net. Hai sic.tir, por.cule, vezi ca te tai de Craciun. P.S.: Imi cer scuze colegilor pensionari, dar acestui nemernic trebuie sa-i raspund dupa cum ne catalogheaza.

      Ștergere
    2. Du-te bai puturosule la munca sa ne platesti pensiile! Nu ti-e rusine sa jignesti niste oameni de valoare, magarule?

      Ștergere
    3. Stimabile ANONIM de la 02:06
      Am impresia ca dumneata te ocupi special pe acest site sa-ti oferi putina distractie.NUMAI CRED CA NU TI-A SPUS NIMENI CA ORICE DISTRACTIE COSTA. Ti-a explicat civilizat Lucas8 cam cum stau lucrurile astea,dar se vede ca insisti.Pai daca tot insisti Ia aminte ce-ti spun acum:
      Avind in vedere postarile incalificabile voi solicita organelor abilitate si Internet service provider (ISP)ca PE BAZA IP-ULUI TAU operatorii unde esti abonat la internet sa comunice adresa ta exacta de domiciliu iar pentru toate cele postate de dumneata si a unei petitii ce VA FI lansata pentru semnaturi , iti vom cere socoteala la toate calomniile si aberatiile postate.Iti va veni citatia prin posta.Studiaza legislatia comunicarilor online si pregatesti numai APARAREA daca tot nu sti ce sa faci cu timpul tau.Sper sa fiu in asentimentul celorlalti parteneri de dialog civilizat.Iar cei carora le mai arde de glume pe aici aviz amatorilor!
      ARMAGHEDON

      Ștergere
    4. bai anonimule de 02.06 ,ba da prost te-a facut mata!

      Ștergere
  20. Pt.ANONIMUL(la propriu si la figurat) de la 02.06 PROSTUL MOARE DE GRIJA ALTUIA,e un ODIHNIT care-si merita soarta,l-a facut masa cu electricianul de la bloc nu cu tatal sau si a ramas putin DEFAZAT.

    RăspundețiȘtergere
  21. Admirabila dezbatere a pensionarilor militari.Saracii de de ei .Ce poate fi ceva mai ridicol si mai mahnitor decit anatemizarea pensionarilor? .Toate relele sunt cauzate de pensionari,fara a baga in seama fonduri din buget care se strecoara printre degetele politicianistilor in scopul unor ,,proiecte'' fara eficienta.Legea avind la baza principiul contributivitatii este foarte buna.Ca foarte multi au frecat mertecul si, cand au simtit ca pot iesii la pensie anticipat, cu ceva ,,compensatorii''si cu impresia ,gresita de altfel ,ca societatea civila ii va primi cu bratele deschise ,au batut din pinteni s-au cocotat pe niste functii banoase in curs de reducere si ....a iesit calculul.Oprea a facut ceva bun in conditiile legii;a bagat in calcul tot ,sau ma rog,aprope totul.Ca nu s-a gasit toata ,,contributivitatea''nu mai este vinovat Oprea ci, actualii pensionari care trebuiau sa tina o stricta evidenta cand erau activi.Nu toti apevistii aveau aceleasi functii si nici raspunderi.Apropos de cei ambarcati pe nave la care a facut referire un postac in commentul sau.Actualii pesionari au intocmit ,de bine de rau, o epoca si pe care acum o lasa altora in ingrijire.Chiar asa este, ca domnul Oprea de la manutanta,a reusit sa ridice gradul functiilor din armata pentru a nu pierde din solda apevistul si ca numai 10%dintre pensionari au pensia diminuata? Si,intamplator sau din intamplare, din cei 10% fac parte din colegiu director al sindicatului cazon? Am vazut niste pensionari penali imbracati in uniforma.Ar fi cazul sa li se interzica portul uniformei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stapinesti dumneata speta pensiilor si principiul contributivitatii? Stiai ca militarii si civilii nu au “un tratament juridic uniform pentru persoane aflate în situații similare” in ceea ce priveste principiul contributivitatii, intrucat legislatia limiteaza militarilor chiar dreptul la contributivitate, fata de civili?
      2 exemple:
      A. Profesor: poate obtine venituri contributive cumulate din activitatea de profesor, din cea de stripper efectuata dupa programul de profesor, de administrator al unei firme sau din cea de deputat daca este ales.
      B. Militar: nu poate obtine venituri decat din profesia de baza, celelalte activitati ii sunt interzise de L. 80/1995.
      Ori in cele situatii care genereaza venituri contributive la pensii, nu exista “tratament juridic uniform pentru persoane aflate în situații similare”. Este similara OUG 1/2011 sau L. 263/2010 care impun celor 2 principiul contributivitatii, insa nu mai esunt similare drepturile contributive din moment ce militarul fata de profesor are restrictii esentiale in exercitarea dreptului de contributie.
      Alte 2 exemple care tin de data aceasta de Codul Muncii:
      A. Angajat bugetar la fisc: fiind remunerat la tarif orar, are salariu pentru 8 ore lucrate pe zi, 40 de ore pe saptamana. Niciodata nu poate fi retinut peste cele 40 de ore pe saptamana, decat numai daca: fiecare ora suplimentara ii este remunerata cu minim 75% in plus fata de tariful unei ore de lucru obisnuite si numai daca fiecare fiecare ora de noapte ii este remunerata cu minim 25% in plus fata de tariful unei ore lucrate ziua. Plata muncii suplimentare si de noapte, aduve benituri in plus si contributii la pensii.
      B. Angajat bugetar ofiter: se cunoaste. Desi este salarizat dupa legea unitara a salarizarii ca si angajatul de la fisc, nu este remunerat la tarif orar, ci la zile calendaristice.
      Ori in cele situatii care genereaza venituri contributive la pensii, nu exista “tratament juridic uniform pentru persoane aflate în situații similare”. Ambii sunt bugetari, insa tratamentul juridic in cadrul aceleiasi legi L. 284/2010 a salarizarii unitare, ofiterul si angajatul de la fisc au tratament juridic diferit: cel de la fisc este remunerat la tarif orar, iar ofiterul nenormat.
      Prin urmare, speta corecta la care ne supui dumneata este discriminarea in sensul ca fie ca situatiile sunt similare, dar tratamentul juridic este diferit, fie tratamentul juridic este similar, dar situatiile juridice sunt diferite – ceea ce este extrem de simplu de demonstrat, insa in context legislativ complet, nu doar punctual pe un articol de lege sau altul, ci prin conexiune si cu celelalte legi care reglementeaza contributia (legea salarizarii, Codul Muncii, Statutul Cadrelor Militare).
      Ar fi bine sa iesi domnule de sub masca anonimatului, inainte sa cataloghezi pe altul ca fiind postac!Si sper sa abandonam jignirile nefortate si sa lasam loc dialogului civilizat prin forta argumentelor.Perdeluta si masca anonimatului este inutila daca cititi interventia lui Armaghedon cu doua rinduri mai sus.O zi buna!

      Ștergere
  22. @PENTRU ANONIMUL DIN 15.12. 2012 ora 09.39 si ANONIMUL din 16.12.2012 0ra 02.06-nu stiu de unde atata ura impotriva militarilor.Presupun ca ori ai luat cisme in cur pana la loc comanda ori unul cu grade ti-a futut nevasta.Din doua variante ai dreptul sa alegi una pe care o stii tu cel mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  23. Sa ne intelegem odata si sa recunoastem. Putini colonei si generali din armata au fost superiori profesional si moral subordonatilor lor. Tot timpul s-a promovat ca si leprele politice de acum.Se probeaza acum la pensie cand se intalnesc toti pe la sindicat, pe la asociatii, ca nu stiu nimic si nu pot sa se adapteze.Inteligentul este cel care se adapteaza cel mai repede la situatii noi. Si culmea, tot acestia sunt tupeistii, care vor presedinti! Parca i-a nascut masa colonei sau generali!Nu vedeti ca oricarui interlop i se da grad de colonel in armata? Este la cheremul fiecaruia. De ce nu li se dau beizadelelor, alte titluri, decat grade militare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "bacaoanule" esti irecuperabil. Daca ai fost militar si nu ai putut accede la pozitii mai inalte, nu trebuie ca acum sa ai prejudecati. Iar daca spui ca esti destept si te adaptezi usor la situatii noi, ia spune-ne cine esti si ce grozavii ai facut pana acum. Asteptam!

      Ștergere
  24. Mai mult, de cand este superior bisnitarul (sa zicem, basescu) unui... savant aiurit si neinteresat si neinteresant social. Exemplul este fortat, insa criteriile promovarii nu cuprind "descurcareala", ci studiile, scoli absolvite. Orele petrecute cu cartea in mana, nu cu verzisorii si turnatoria, desi in fapt aceste criterii au fost si raman valabile in Romanica...

    RăspundețiȘtergere
  25. MAI FRATILOR LASATI-L PE PROSTUL DE LA 02.06 CA ATATA POATE,SPUNETI VOI CE FACEM CU U.D.M.R.LA GUVERNARE SI CU OPREA MINISTRUL APARARII?TAXE,IMPOZITE,ACCIZE MARITE!ASA NE RESPECTA U.S.L.?SINDICATUL DE CE NU ZICE NIMIC?TOATA LUMEA E BULVERSATA NU MAI STIE CE SA FACA!PARCA S-A TRANSFORMAT U.S.L.PESTE NOAPTE IN P.D.L.

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred ca nici tu nu poti mai mult. Poate doar pe linie propagandistica...

    RăspundețiȘtergere
  27. Voi ati fost militari? Militari de cariera?

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu nu am fost chiar de cariera, ci de radiolocatie.

    RăspundețiȘtergere
  29. Radiolocatia a fost o arma nobila care trebuie respectata.Nu sunt putini care ne-parasit inca foarte devreme datorita nivelului mare de radiatii la care am fost supusi.Aduceti-va aminte la ce urmari au fost supusi ce-i din apropierea Cernobalului.Noi romani am fost ce-i mai indiferenti fata de altii,care au stiut sa se protejeze in timpul lucrului la radar.

    RăspundețiȘtergere
  30. Măi frați cu javra ! Dacă nu reușiți să pricepeți, să înțelegeți care sunt privațiuniile militarilor/polițiștilor (asimilaților)pentru mintea voastră îngustă, vă spun: când voi javrele adunați averi din șmenuri și alte golănii, Noi, nu am avut zi/noapte, pentru noi era la fel. Puteți voi cu minte puțină ca javra, să înțelegeți ? În toate țările lumii aceste profesii sunt respectate, nu hulite, ca la noi ! Înțelegeți măi, voi prietenii javrei, Noi am veghiat alături de cei care au trudit; ca această țară să prospere. Este prea mult pentru mintea voastră egală cu a javrei să înțelegeți cum stau lucrurile în domeniul ăsta al ordinii și siguranței naționale ! V-am spus deaja prea mult pentru mintea voastră ÎNGUSTĂ egală cu a javrei. Sunt unul dintre cei cărora nu aveți cum să-i reproșați ceva ! Am slujit poporul și am jurat poprului ! NICIODATĂ NU AM JURAT pentru javre ! Am JURAT doar pe drapelul TRICOLOR ! Înțelegeți IDIOȚILOR !!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Stăpînești tu-javră speța pensiilor și principiul contributivității? Stiai ca militarii si civilii nu au “un tratament juridic uniform pentru persoane aflate în situații similare” in ceea ce priveste principiul contributivitatii, intrucat legislatia limiteaza militarilor chiar dreptul la contributivitate, fata de civili?
    2 exemple:
    A. Profesor: poate obtine venituri contributive cumulate din activitatea de profesor, din cea de stripper efectuata dupa programul de profesor, de administrator al unei firme sau din cea de deputat daca este ales.
    B. Militar/polițist(saimilat): nu poate obtine venituri decat din profesia de baza, celelalte activitati ii sunt interzise de L. 80/1995.
    Ori in acele situatii care genereaza venituri contributive la pensii, nu exista “tratament juridic uniform pentru persoane aflate în situații similare”. Este similara OUG 1/2011 sau L. 263/2010 care impun celor 2 principiul contributivitatii, insa nu mai sunt similare drepturile contributive din moment ce militarul fata de profesor are restrictii esentiale in exercitarea dreptului de contributie.
    Alte 2 exemple care tin de data aceasta de Codul Muncii:
    A. Angajat bugetar la fisc: fiind remunerat la tarif orar, are salariu pentru 8 ore lucrate pe zi, 40 de ore pe saptamana. Niciodata nu poate fi retinut peste cele 40 de ore pe saptamana, decat numai daca: fiecare ora suplimentara ii este remunerata cu minim 75% in plus fata de tariful unei ore de lucru obisnuite si numai daca fiecare fiecare ora de noapte ii este remunerata cu minim 25% in plus fata de tariful unei ore lucrate ziua. Plata muncii suplimentare si de noapte, aduve benituri in plus si contributii la pensii.
    B. Angajat bugetar OFIȚER/SUBOFIȚER: se cunoaste. Desi este salarizat dupa legea unitara a salarizarii ca si angajatul de la fisc, nu este remunerat la tarif orar, ci la zile calendaristice.
    Ori in cele situatii care genereaza venituri contributive la pensii, nu exista “tratament juridic uniform pentru persoane aflate în situații similare”. Ambii sunt bugetari, insa tratamentul juridic in cadrul aceleiasi legi L. 284/2010 a salarizarii unitare, OFIȚERUL/SUBOFIȚERUL si angajatul de la fisc au tratament juridic diferit: cel de la fisc este remunerat la tarif orar, iar OFIȚERUL/SUBOFIȚERUL nenormat.
    Prin urmare, speta corecta la care ne supui tu este discriminarea in sensul ca fie ca situatiile sunt similare, dar tratamentul juridic este diferit, fie tratamentul juridic este similar, dar situatiile juridice sunt diferite – ceea ce este extrem de simplu de demonstrat, insa in context legislativ complet, nu doar punctual pe un articol de lege sau altul, ci prin conexiune si cu celelalte legi care reglementeaza contributia (legea salarizarii, Codul Muncii, Statutul Cadrelor Militare/Polițiștilor).
    Ar fi bine sa iesi javră de sub masca anonimatului, inainte sa cataloghezi pe altul ca fiind postac!Si sper sa abandonam jignirile nefortate si sa lasam loc dialogului civilizat prin forta argumentelor.Perdeluta si masca anonimatului este inutila daca cititi interventia lui Armaghedon cu doua rinduri mai sus.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnilor,sustineti-va opiniile cu un vocabular demn
    de statutul dumneavoastra.Chiar nu puteti dialoga
    civilizat,fara etichetari lamentabile?
    Persuasiunea o dau argumentele si nu invectivele.
    S-auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule prim ministru,

    Nu va fortati norocul cu poporul roman in ceea ce priveste regionalizarea, pe care vreti
    s-o faceti in anul 2013 fara ca sa va consultati cu poporul roman.

    Sa nu faceti greseala ca sa faceti regionalizarea impreuna cu ceilalti politicieni, fara ca sa va consultati cu poporul roman prin referendum. Cine doreste de fapt regionalizarea ? Politicienii din interior aserviti influentelor straine si/sau forte de influenta din exteriorul tarii ? Regionalizarea nu se poate face decat atunci cand doreste si vrea asa ceva numai poporul roman. Iar dvs vad ca incepeti sa discutati despre regionalizare cu udmr-ul. Vedeti ca romanii pot sa iasa in strada sa strige si “JOS PONTA” atunci cand veti fi prim-ministru. Tara nu este proprietatea particulara a nimanui nici macar a politicienilor chiar daca acestia sunt alesi de catre popor. Politicienii nu sunt alesi ca sa cioparteasca teritoriul Romaniei pe motive de avantaje economice. Se va slabi unitatea poporului roman prin regionalizare. Deja unitatea romanilor este slabita in prezent. Regionalizarea va avea un impact psihologic foarte distructiv pentru mentalul colectiv romanesc. Efectele in plan psihologic vor duce la cresterea frustarii in randurile populatiei din cauza faptului ca s-a realizat regionalizarea fara ca sa fie consultata.

    Vedeti ca déjà nivelul de frustrare al poporului roman este foarte ridicat din cauza faptului ca nu i s-a luat in considerare rezultatul la doua referendumuri si anume:
    1)reducerea numarului de parlamentari la 300. In prezent este aproape dublu de 600;
    2)demiterea lui Basescu, pe care ati avut-o in mana si ati pierdut-o copilareste.

    Nu veti avea timp sa faceti prea multe greseli pe care le-au facut politicienii in ultimii 23 de ani. Veti fi taxat imediat. Faceti o mare greseala daca in prezent credeti ca romanii vor avea acelasi comportament de acceptare a tuturor sfidarilor si umilintelor la care au fost supusi in ultimii 23 de ani. Riscati ca toata ura acumulata in ultimii 23 de ani de catre romani sa se reverse asupra dvs.

    Intrebati-i prin referendum daca vor regionalizarea, iar daca nu sunt de acord, atunci respectati-le optiunea. Dar sa nu incercati inainte de referendum o manipulare prim mass-media cu asa zisele "avantaje" ale regionalizarii.

    Lasati-i pe romani sa vada care sunt avantajele si dezavantajele regionalizarii, daca sunteti un adevarat social democrat.

    RăspundețiȘtergere
  34. Continuati sa filosofati in beneficiul cui?.Lasati comentariile privind pensiile.Tintiti mai sus si pana la urma vor fi rezolvate si aceste probleme.Chiar nu inteleg de ce trebuie sa fim prostii natiunii.Prostul moare de fudul.SCMD sa priveasca dincolo de marginea cozorocului caschetei.

    RăspundețiȘtergere
  35. TOT CEEA CE VA SPUNE ANONIMUL SI NU PUTETI SA-L COMBATETI DECAT INJURANDUL, POATE CA ESTE ADEVARAT.NU POT SA CRED CA ACESTA ESTE LIMBAJUL FOSTILOR COMANDANTI,OFITERI(APROPO EI SUNT CEI LOVITI DE RECALCULARE)
    SPER SA NU AJUNG SA VORBESC CA VOI.

    RăspundețiȘtergere
  36. La cat de agramat este, nu cred ca vei ajunge vreodata sa vorbesti ca mine... Stai linistit, nu te voi injura niciodata! Ce vina ai tu? Aceasta-ti este gena.

    RăspundețiȘtergere