vineri, 29 octombrie 2010

Petitiile SCMD catre Parlamentul European















7 comentarii:

  1. Felicitari Filialei Botosani a SCMD si domnului Col.(r) Mircea Comaneci care au initiat petitiile si au facut demersurile pentru inregistrarea acestora la Parmlamentul European sub nr. 0615-10. Cererea de raspuns a Parlamentului European a intervenit intr-un moment care o face necesara:
    -pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor este inscrisa legea pentru abrogarea art. 17-22 din Cap. IV al L. nr. 329/2009; cererea de raspuns poate va contracara efectele nefavorabile pentru cumularzi ale Deciziei CCR nr. 1149/28.09.2010 (MO. 711/20101) prin care, inca odata , contrar unei logici juridice corecte si principiale, aceste articole sunt considerate constitutionale;
    -la mai multe instante s-a amanat judecarea cauzelor avand ca obiect anularea fie a Cap. IV/L. nr. 329/2009, fie a Legii nr. 119/2010 si/sau a HG. Nr. 735/2010 (CAB, Dos. 2756/2/2010-amanat; CA Cluj, Dos. 1510/33/2010-amanat; CA Iasi, Dos. 552/45/2010-amanat);
    -Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice se afla la Senat pentru reexaminare, hotarandu-se reexaminarea tuturor prevederilor acesteia si deci, existand posibilitatea mentinerii sistemului ocupational pentru pensile militarilor si politistilor (poate ca senatorii si ulterior deputatii vor lua in considerare amendamentele propuse-de aceasta data in timp util, anticipand fazele procesului de reexaminare, consistent si bine ca fond si forma- de catre SCMD).
    Personal, acum, intrezaresc crearea unei conjuncturi favorabile-desi, probabil, pentru scurt timp si de aceea cu atat mai mult trebuie valorificata- pentru blocarea aplicarii L. nr. 119/2010 si pentru scoaterea militarilor si politistilor din domeniul de reglementare a legii privind sistemul unitar de pensii publice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comentariu pe care nu l-am putut posta la articolul "Avertisment catre toti membrii SCMD":

    1. Conform art. 14 din Ordinul nr. M. 101/2010, informarea prin cuponul mandat(talonul) de plata a pensiei era prevazuta numai pentru lunile august si septembrie a.c. Nici cele din octombrie nu au avut inscrisa informatia.

    2. Referitor la optiunea individuala de angajare ca avocat a domnului Ciorbea pentru actiuni in instanta:
    -La CAB, Dl Ciorbea a reprezentat interesele reclamantilor in doua dosare avand ACELASI OBIECT- suspendarea executarii HG. Nr. 737/2010:
    a) Dos. Nr. 7144/2/2010-reclamant Asoc. Nat. a AVIATORILOR Pensionari: la termenul din 14.09.2010 instanta a RESPINS cererea de suspendare a executarii ca neintemeiata, cu recurs;
    b) Dos. Nr. 7142/2/2010-reclamant Asoc. Nat. a Pensionarilor din SERVICIUL AUXILIAR de Specialitate al INSTANTELOR JUDECATORESTI si al PARCHETELOR: la termenul din 01.10.2010 ( cu indreptarea erorii materiale HG. Nr. 737/2010 in loc de HG. Nr. 737/2009 la termenul din 15.10.2010) instanta a SUSPENDAT EXECUTAREA HG. Nr. 737/2010, cu recurs.
    Am toata consideratie pentru Dl. avocat Ciorbea si daca voi considera necesar s-ar putea sa apelez si eu la serviciile domniei sale.
    Trebuie insa analizat cand s-a pierdut si cand s-a castigat procesul si trase concluzii din cele de mai sus : cine era reclamant, situarea in timp.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Costel
    ...si, poate, niste banale felicitari si celui sau celei care a redactat cele 2 petitii, intr-o duminica dupa masa, lasandu-si deoparte treburile familiei, odihna, televizorul s.cl.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu scuzele de rigoare si cu toata consideratia, strang mana tuturor celor care s-au implicat in initiativa petitiilor. Comentariul l-am facut folosind materialele privind petitiile de care am stiinta si pe care le-am selectat in baza mea de date incepand cu a treia decada a lunii iunie a.c. Este vina mea daca mi-a scapat ceva din postarile referitoare la petitii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamnei Elena............Multumiri si felicitari.Mi-am inchipuit ca ”este mana ta aici”.Esti acceasi ca atunci cand lucrai langa Orizont.Dragos Icleanu SCMD6

    RăspundețiȘtergere
  6. Lasati-o mai moale cu dl.Ciorbea, care nu este cine pare la TV. Cum poti sa ceri peste 800 euro pentru a reprezenta un pensionar???
    Nu cred ca avem nevoie sa ne reprezinte in justitie asemenea "oameni".
    Sa avem incredere in SCMD !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce nu inteleg este urmatorul lucru: HG 735 este SUSPENDATA. Este un act normativ care se aplica TUTUROR. Nu poti aplica o lege (in sens larg, vorbind) unora DA si altora NU. De ce trebuie sa se mai deschida si alte actiuni (individuale) pentru ceva ce EXISTA DEJA. Am incercat sa ii conving pe toti cei cu care am vorbit ce e cu suspendarea asta. Dar, pesemne, pentru ca nu ma cheama Victor Ciorbea (pe care, dealtfel, ca specialist in domeniul juridic, IL RESPECT FOARTE MULT), nu am avut castig de cauza.

    RăspundețiȘtergere